MINISTERSTVO OBRANY ČR. Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací  Praha, 16. 6. 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Advertisements

Prezentace pro studenty a absolventy vysokých škol Prosím o odpověď do pátku na můj . ZEMĚDĚLSKÁ DIVIZE SKUPINY.
1 Podpora exportu a ekonomických zájmů České republiky v zahraničí Nový koncept Ministerstva zahraničních věcí ČR Ministerstvo zahraničních věcí České.
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
Strategická průmyslová zóna Holešov Konference Nová adresa pro Vaše podnikání Karel Machotka ředitel sekce podnikání Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu EXPORTNÍ STRATEGIE EXPORTNÍ STRATEGIE Exportní konference
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
Zpráva o světových investicích 2006 (UNCTAD) KONFERENCE OSN PRO OBCHOD A ROZVOJ (UNCTAD)
Ruská federace x WTO a OECD
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
"Principy a metody mezinárodní spolupráce měst" ve spolupráci Svazu měst a obcí ČR a Cités Unies France Zdeněk Slepička Statutární město.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Druhý dech českého zbrojního průmyslu
Tisková konference ministra obrany
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
Armáda a druhý dech Českého zbrojního průmyslu a TATRY Žofín,
ŘETĚZY VAMBERK.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Jsme Smiths Medical Pracujeme s nejmodernějšími technologiemi v oblasti výroby zdravotnického materiálu za použití špičkového technologického zázemí a.
Etiopie, Keňa Obchodní příležitosti pro české zemědělství a potravinářství Praha, 7. dubna 2016.
Role zbrojního průmyslu v kontextu současné mezinárodní situace RNDr. Jiří Hynek Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Asociace obranné a bezpečnostního.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
EGAP 25 – čtvrtstoletí pojišťování českého exportu
Kybernetická obrana české republiky
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Zahraničně obchodní politika České republiky a Číny
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Armáda, bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
ČESKÁ REPUBLIKA A ETIOPIE:
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Mezinárodní organizace
Využití strukturálních fondů ve Středočeském kraji
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ekonomika českého zdravotnictví
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Prezentace projektu: Rozvoj lidských zdrojů členských podniků Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Ing. Kristýna Stejskalová Asociace obranného.
Příprava občanů k obraně státu …
Význam agenturního zaměstnávání pro flexibilitu pracovního trhu
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO OBRANY ČR

Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací  Praha,

MINISTERSTVO OBRANY ČR BEZPEČNOSTNÍ SITUACE A OBRANNÝ PRŮMYSLU  Bezpečnostní situace v Evropě se zásadně zhoršila.  Potřebujeme silnou armádu i silný obranný průmysl.  Schopnosti domácího obranného průmyslu tvoří nedílnou součást celkové obranyschopnosti země.  Cílem podpory obranného průmyslu je vznik takových výrobních kapacit, které zajistí bezpečnost dodávek pro ozbrojené síly ČR.  Obranně-průmyslová spolupráce posiluje politickou pozici České republiky ve světě.

MINISTERSTVO OBRANY ČR ČESKÉMU OBP SE DAŘÍ  Meziročně stoupl export o 4,2 mld. Kč na 11,8 mld. Kč za rok 2014 a cca 13 mld. Kč na konci roku  Důvod? Synergie dlouhodobého úsilí firem, oceňování technologické vyspělosti ze strany armád celého světa + role státní podpory. 4

MINISTERSTVO OBRANY ČR ROLE MO PŘI PODPOŘE OBP  Nabídka komplexních obranných balíčků: výcvik + spolupráce armád + dodávky obranného materiálu.  Spolupráce s MZV a MPO – synergické efekty.  Uzavírání MoU – symbolické formality jsou často předpokladem pro úspěšnou relaci.  Zintenzivnění konzultačních mechanismů průmyslové spolupráce mezi MO a AOBP.  Podařilo se otevřít a prohloubit zapojení českých firem na trzích v Africe, jihovýchodní a východní Asii, v Latinské Americe a na Blízkém východě.  Zapojení sítě přidělenců obrany MO do spolupráce jednání o podpoře obranné průmyslu a vytvoření pozice obranně-průmyslového diplomata. 5

MINISTERSTVO OBRANY ČR SPOLUPRÁCE SE STUDENTY  Program stáží Náš program stáží na SPSŘO MO absolvovalo úspěšně ke 20 studentům, jeden z nich se poté stal naším zaměstnancem. Stáže budou opět možné v druhé polovině roku  Konzultace o tématech diplomových prací Pomoc při identifikaci tématu a konzultace ohledně práce vázané na obranný průmysl 6

MINISTERSTVO OBRANY ČR DATABÁZE VÝVOZU OBP 7

MINISTERSTVO OBRANY ČR PŘÍLEŽITOSTI PRO ČR 8

MINISTERSTVO OBRANY ČR Děkuji za pozornost!