Rozvojová spolupráce Města Litoměřice 30.4.2014. Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící/ pracovní skupinu pro fair trade. Duben 2011 – začal mezinárodní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Advertisements

LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Fairtradové město Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící / pracovní skupinu pro fair trade Duben 2011 – RM schválila Deklaraci.
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
1 FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci Seminář Rozvojová spolupráce měst a obcí, Marie Zázvorková.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko Bc. Pavlína Ambrosch Kunín.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Kampaň Fairtradová města
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
Rozvojová spolupráce českých měst: výsledky průzkumu
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
Příprava operačních programů
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
ORP a NNO Petr Holý.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Rozvojová spolupráce Města Litoměřice

Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící/ pracovní skupinu pro fair trade. Duben 2011 – začal mezinárodní projekt Aware&Fair a RM schválila Deklaraci na podporu FT. V červnu 2011 jsme splnili všech 5 kritérií a v září 2011 se oficiálně stali Fairtradovým městem. Jak to vše začalo

30 ochutnávek fair trade produktů při různých akcích (veřejné fórum, Kapradí, adventní jarmarky, kampaně..) 120 seminářů a besed na téma fair trade a rozvojového vzdělávání (přes 3400 posluchačů) 2 prezentace o Fairtradovém městě Litoměřicích na konferencích v ČR a 3 v zahraničí (Berlín, Poznaň, Hannover) 5 velkých akcí pro veřejnost (2x férová snídaně, Férová káva o páté, Férové město v pohybu, Módní přehlídka ft oblečení + vernisáž v knihovně) 1. národní fairtradová konference v ČR Divadelní workshop Příručka pro učitele (soubor aktivit pro výuku globální odpovědnosti hrou) TV spoty, Živá mapa, FT průvodce Co se nám podařilo

52 % obyvatel Litoměřic ve věku 7 a více let zná výraz Fair Trade Myšlenku Fair Trade podporuje 69 % respondentů (78 % žen vs. 59 % mužů). 28 % respondentů někdy zakoupilo (samo nebo někdo z jejich rodiny – domácnosti) výrobek s označením Fair Trade. 40 % obyvatel Litoměřic ví o tom, že jejich město nese status Fairtradové město. Tento fakt (certifikace města podporujícího Fair Trade) podporuje 65 % respondentů. Výsledky průzkumu

Podpora pana starosty, Zdravého města Litoměřice a Oddělení projektů a strategií. Dobrá spolupráce s českými NGO (Fairtrade ČR, NaZemi, ShineBean, SEVER, EA..), místními PO (školy, knihovna, IC, MKZ, DDM..) i zahraničními partnery sdílení dobré praxe. Rozpočet projektu Aware&Fair. Co nám pomohlo

Aktivity Fairtradového města budou dále realizovány díky Řídící skupině pro fair trade – schválený Akční plán pro rok 2014 Grantový systém na podporu Fair trade Fair trade jako součást aktivit Zdravého města Litoměřice (info stánek + ochutnávka při akcích) DUN DUN – společná akce Řídící skupiny a partnerů Výhledy

Pozvánka

Díky za pozornost! Marcela Trejbalová