Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Veřejná správa bez bariér – služba všem občanům Michal Rada (Iniciativa informatiky pro občana)
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
ISSS, Jaroslav Winter BMI sdružení Veřejně přístupný Internet ano, nebo ne?
DRMS Forum září 2009 GORDIC řešení datových schránek organizace Bc. Pavel Prchal Ing. Vladislav Korecký.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Spisová služba „light“
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Špička v každém směru IT 3 Od elektronické podatelny k řešení problému elektronického podání Ing. Martin Vimr obchodní ředitel.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
Mapové služby v životním prostředí, indikátory životního prostředí Ing. Kamila Vokřálová Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10,
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
IBM Global Services Ing. Stanislav Bíža, Senior IT Architect, CISA © 2005 IBM Corporation Rizika napadení webových aplikací Konference ISSS 2005 Title.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Dosavadní zkušenosti s obdobnými.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka Fakulta Mechatroniky Bc. Aleš Borovka ColdFusion – nový webový trend ?
Seminární práce z předmětu SIPOL
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Portál veřejné správy Prezentační část
Uživatelské aspekty tvorby počítačové aplikace
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Microsoft Office Excel – práce s tabulkami a analýzy
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Nové stránky vytvořeny v rámci realizace projektu Moderní a efektivně řízená obec Dolní Břežany s reg. č. projektu CZ.1.04/4.1./
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Webové stránky města Fulnek Webpadára 2013
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
as4u advanced system for you
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
On-line vyjadřování k existenci sítí
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
„Váš kraj, Váš rozpočet“
SOFTWARE II Aplikační software.
Dokumentový server Bc. Filip Matuška
Informační zdroje české veřejné správy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
iMUNIS Portálové řešení pro obce
RNDr. Vladimír Krajčík Ph.D.
Informace pro externí administrátory
Transkript prezentace:

Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod

 Co to však elektronicke služby jsou? Jak se definují?  Za elektronické služby lze považovat všechny služby, které jsou veřejnosti dostupné prostřednictvím internetových stránek institucí veřejné správy. (viz definice:  Některé je povinnost zřídit a provozovat ze zákona (např. elektronická uřední deska, elektronická podatelna) a jiné se zřizuji proto, aby občanům pomáhaly nebo usnadňovaly komunikaci a přísun informací.  Počínaje jednoduchým webem, fungující elektronickou poštou, zveřejněným RSS kanálem, až po složité služby pro zveřejňování veřejných zakázek nebo mapové služby.

 Rozhodně NE: seznam / text, který se udržuje přepisováním/ručním vkládáním udajů  Možná ANO: (vlastní definice pro potřeby hodnocení) postavena na „nějakém” elektronickém systému v pozadí, do kterého jsou data zaslána nebo vložena (interně nebo externě), následně jsou zpracována a výsledek se zobrazí na webových stránkách nebo je odeslaný občanovi elektronickou poštou  Elektronická služba -> elektronicka aplikace -> webová aplikace

 Můžeme hodnotit např.:  uživatelské rozhraní aplikace (viditelný výsledek práce programátora, které užívá občan, respektive uživatel),  technické aspekty aplikace (webový server, programovací jazyk – pro uživatele nepodstatné),  strukturu aplikace (prezentační, logickou, datovou – pro uživatele nepodstatné),  užití aplikace,  využití aplikace (obchodní, veřejně prospěšná, informativní – bez využití je aplikace zbytečná).

 Ohlášení nedostatků  formulář, databáze, mapa  Hřbitov online  grafika, flash, databáze, obrázky, vyhledávání  Správa projektů  databáze, sledování stavů  Klikací rozpočet a prohlížečka rozpočtu  databáze, finanční data, zobrazení  Hlasování zastupitelů  XML data, různé pohledy

 Pro tvorbu webových aplikací existuje dostatečné množství dat, která jsou uložena v informačních systémech obcí/měst  Najít zajímavé a informačně hodnotné způsoby prezentace těchto dat  Veřejné zakázky, rozpočty, veřejná finanční podpora, hlasování zastupitelů, doprava, sociální služby, zdravotnictví, bezpečnost, životní prostředí,...

Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský brod