Broušení na plocho a na kulato - test
Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A ● k dosažení vysoké geometrické přesnosti, tvarové, rozměrové a drsnosti povrchu u součástí tepelně nezpracovaných ● při ostření nástrojů ● při ostření nástrojů ● při dělení materiálů ● při dělení materiálů B ● k dosažení vysoké geometrické přesnosti, tvarové, rozměrové a drsnosti povrchu u součástí tepelně zpracovaných – zakalených ● při ostření nástrojů ● při ostření nástrojů ● při dělení materiálů ● při dělení materiálů C ● při ostření nástrojů ● při dělení materiálů D ● k dosažení vysoké geometrické přesnosti u součástí tepelně zpracovaných – nezakalených 1. Broušení používáme: B
Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A v rozmezí 20 – 60 m/min B přes 300 m/s C v rozmezí 30 – 100 m/s D do 200 m/min 2. Řezná rychlost při broušení bývá: C
Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A ● kulato ● plocho ● plocho B ● radiální ● axiální ● axiální C ● tangenciální ● diagonální ● diagonální D ● radiální ● axiální ● axiální ● tangenciální ● tangenciální ● diagonální ● diagonální 3. Broušení rozdělujeme na: A
Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A A broušení malým počtem přejezdů výškové broušení zapichovací způsob broušení B B hloubkové broušení zapichovací způsob broušení broušení malým počtem přejezdů C C broušení velkým počtem přejezdů upichovací způsob broušení D D broušení velkým počtem přejezdů hloubkové broušení zapichovací způsob broušení 4. Při broušení vnějších válcových ploch používáme: D
Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A A vzduchem B B řepkovým olejem C C řeznou kapalinou - emulzí D D jen v nejzazším případě 5. Při broušení chladíme: C
Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A A obvodem kotouče B B čelem kotouče C C hřbetem kotouče D D obvodem i čelem kotouče 7. Rovinné plochy brousíme: D
Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A A přímočarý vratný B B přímočarý nevratný kruhový C C oválný D D přímočarý vratný kruhový 8. Pohyb stolu brusky může být: D
Použité zdroje: KOCMAN, Karel. Technologické procesy obrábění. Vyd. 1. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2011, 330 s. ISBN KOCMAN, Karel a Jaroslav PROKOP. Výrobní technologie II: [obrábění]. Brno: CERM, 2002, 83 s. Učební texty vysokých škol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství). ISBN KARAFIÁTOVÁ, Stanislava a Ivo LANGER. Nekonvenční technologie: [učebnice]. 1. vyd. Havlíčkův Brod: Fragment, 1998, 164 s. Učebnice pro odborné školy (Fragment). ISBN DILLINGER, Josef. Moderní strojírenství pro školu i praxi: obráběcí stroje a jejich programování. Vyd. 1. Praha:Europa- Sobotáles, 2007, 608 s. ISBN