Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Poradna Pro Rodinu Šumperk
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Poslání Intervenčního centra
Linka bezpečí a bezpečný internet Searching Session NTK 2013 Praha, 8. října 2013 Peter Porubský.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Linka bezpečí.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Pro město Sokolov Dne Zajišťujeme pomoc a ochranu dětem, mladým lidem a rodinám v tíživých životních situacích. Přispíváme prevenci před vznikem.
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_32_INOVACE_VkZ Linka důvěry název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví - Výchova ke.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Sociálně patologické jevy
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Kontaktní centra.
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Krizová pomoc.
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Azylový dům pro rodiny s dětmi
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Rodičovství biologické a pěstounské
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci Bc.Kateřina Cuperová

Linka bezpečí pomoc@linkabezpeci.cz je bezplatná telefonická linka krizové pomoci pro mladé lidi do 25 let na telefonním čísle 116 111 Je v provozu 24 hodin denně e-mail: pomoc@linkabezpeci.cz

Popis činnosti Posláním Linky bezpečí je poskytovat telefonickou pomoc těm, kteří se nacházejí v tíživé životní situaci Je možné zavolat, když si nevíme rady s problémem, cítíme se ohroženi, osamělí, zrazení, zmatení a z nejrůznějších důvodů se nemůžeme svěřit někomu ze svého okolí Na Lince bezpečí můžeme najít porozumění, radu nebo se domluvit na pomoci, kterou zajišťují další instituce (sociálně právní ochrana dětí, policie)

Linka důvěry – modrá linka Vyslechnout znamená poskytnout přístřeší duši… (neznámý autor) Telefonická krizová pomoc Pevná linka: 549 241 010 Mobilní telefon: 608 902 410 Pracovní doba: denně 9.00 - 21.00 Služba je poskytnuta každému, kdo se na linku obrátí, bez ohledu na jeho věk a bydliště!

Základní pravidla linky důvěry Důvěrnost – to, co nám řeknete, se nedostane nikam (pracovníci linky důvěry jsou vázáni mlčenlivostí) Anonymita – nemusíte nám sdělovat žádné informace týkající se Vaší osoby. V anonymitě zůstávají i pracovnici. Výjimky v pravidlech: jde-li o záchranu života

Kdo je na druhé straně „sluchátka“? Pracovníci Linky důvěry jsou psychologové, pedagogové, sociální pracovníci a pracují pod supervizí (odborným dohledem zaměřeným zejména na kvalitu práce) Většina pracovníků kromě práce na lince důvěry pracuje s dětmi a mládeží v dalších organizacích

S čím se klienti obracejí na linku důvěry nejčastěji? 1. vztahové problémy (s rodiči, dětmi, partnery, první lásky) 2. výchovné problémy (náročné výchovné situace, problémy dospívání) 3. osobní problémy (osamělost, ztráta smyslu života, problémy – ve škole, v práci, nespokojenost s vlastním tělem) 4. zdravotní problémy (těhotenství, otázky zdravé váhy, životosprávy) 5. závislosti (gambling, drogy, alkohol, kouření, workoholismus)

7. poruchy příjmu potravy 8. traumatizující události 6. sexuální otázky (informace o antikoncepci, první sexuální zkušenosti) 7. poruchy příjmu potravy (anorexie, bulimie) 8. traumatizující události (úmrtí blízké osoby, znásilnění, trestný čin, úraz) 9. sociálně-právní problémy (finanční a bytová tíseň, nezaměstnanost) 10. šikana, násilí, zneužívání

Představení linky důvěry v Praze internetový odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=srSI0ow0C6g Linka důvěry Karviná Telefonní spojení: 596 318 080 E-mail: ld@cepp.cz Skype: linka.duvery.karvina Telefonickou krizovou pomoc poskytuje nepřetržitě 24 hodin denně.

Použitý materiál http://cs.wikipedia.org/wiki/Linka_bezpe%C4%8D%C3%AD http://www.modralinka.cz/?page=ld http://img1.ceskatelevize.cz/program/porady/10265744641/foto09/8996_01.jpg http://img1.ceskatelevize.cz/program/porady/10265744641/foto09/10032_08.jpg http://www.nadaceo2.cz/podporujeme/pomahame_telekomunikacnimi_technologiemi/linka_bezpeci.html http://www.tyden.cz/obrazek/201007/4c4d9d3a0138a/crop-1568-linkaduvery1.jpg http://www.tvrtm.cz/magazin/10899.jpg http://www.translide.cz/pix/_/0228__.jpg http://www.chip.cz/images/2010/08/20/blutofob0layer_300_dpi_small.jpg/image_preview/Bluto%20FOB%200Layer_300_dpi_small.jpg http://www.profimedia.cz/fotografie/dalsi-telefonni-sluchatko-telefonu/profimedia-0009747775.jpg http://img.blesk.cz/img/1/gallery/280232_manzele-hadka-nevera-vztah-dva.jpg http://media.novinky.cz/875/248754-top_foto1-mx7t5.jpg http://mladazena.maminka.cz/assets/mlada-zena-2/moje-zdravi/zdravi/zdravi/060_str_nka_b_2.jpg http://crazyriki.bloger.cz/obrazky/crazyriki.bloger.cz/rodice-deti.jpg http://files.kamca1.meu.zoznam.sk/200000291-482ad4924f/393298_obezita-hamburger-jedlo-nadvaha.jpg http://img.ulekare.cz/dbpic/antikoncepce-f526_290 http://img.mf.cz/265/970/1-penize.jpg http://www.naseinfo.cz/photo/view?id=224713