Masarykova univerzita v Brně Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna Registrace externích čtenářů Blanka Farkašová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytvoření playlistu na
Advertisements

Moodle ÚZS.
Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
Studentská PARDUBICE 2
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
systém na odhalování plagiátů
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Přihlášení do klienta na školení : POKUS - POKUS
Prostřednictvím online konta na
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
Hromadná korespondence
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
Studijní informační systém (SIS)
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Patron Loader Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni IMPORT ČTENÁŘŮ.
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/7.
Hromadná korespondence
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
ALEPH Akvizice pro KNAV Monografická objednávka. Akviziční proces ve zkratce 1.Vyhledání záznamu monografie v bázi KNA01 2.Pokud kniha není v bázi, vytvoření.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
2 Ing. Jan Keprt Centrální správa uživatelů 3 Jak to bylo dosud Bylo třeba nastavení uživatelů provést zvlášť, v každém modulu samostatně. Uživatel si.
Registrace do Sevenpoint2 – Enroll now 1.Nejdříve se přihlásíte k odkazu na http//saksa. 2.Klik na Enroll.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/8.
Vytvoření záznamu dodavatele 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Žákovská knížka Základní škola Osečná.
Manažerská informatika 1 - 4
ALEPH Akvizice Objednávka seriálu. Akviziční proces 1.Vytvoření BIB záznamu 2.Vytvoření objednávky, odeslání objednávky dodavateli, vázání částky v rozpočtu.
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
 1 krok jsou podrobnosti o účtu zvolte si heslo zvolte si přezdívku napište křestní jméno napište příjmení vyplňte datum narození a pohlaví.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav.
Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
KM svaz stolního tenisu
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Registrování zákazníka ve službě Prodlužka záruky ETA Zobrazení skrytého pole: Kód prodejce.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Vymáhání pohledávek ve vysokoškolské knihovně Ivo Brožek.
Průzkum spokojenosti pracovníků Národní lékařské knihovny se systémem DAWINCI Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Ondřej Horsák
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Knihovna statistika Uživatelé knihovny.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Informace k novému SW, práce s elektronickou žádostí Michaela Hofštetrová Knotková.
Studentská PARDUBICE 2
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
NÁVOD NA PODÁNÍ PŘIHLÁŠKY NA BAKALÁŘSKÉ A MAGISTERSKÉ STUDIUM
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Evidence osob a správa externistů
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Malování - uložení a otevření obrázku
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Transkript prezentace:

Masarykova univerzita v Brně Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna Registrace externích čtenářů Blanka Farkašová

Než začneme registrovat vysvětlíme podmínky registrace zjistíme zda čtenář nebyl v minulosti registrován v knihovnách MU (bývalý student / zaměstnanec ) kontrola původního konta v „závazcích“ nevypořádané závazky – nelze registrovat (platí i pro držitele karty Absolvent MU) žádné závazky – dohledat staré konto v Alephu a za jméno napíšeme „SMAZAT“ nebo „NEAKTIVNÍ“

Registrace krok po kroku předložení občanského průkazu vyplnění Přihlášky uživatele knihoven MU zaplacení poplatku 200 Kč založení karty nového čtenáře – v liště Čtenář - > Nový čtenář ( klávesová zkratka CTRL+F7 ) číslo průkazky dohledáme na číslo zkopírujeme a zadáme jako ID čtenáře i jako čárový kód

Karta Globální údaje o čtenáři vložíme č. průkazu do kolonek „ID čtenáře“ a „Čárový kód“ (jinam není nutno zadávat) vyplníme jméno ve formě PŘÍJMENÍ Jméno zadáme datum narození zadáme domovskou knihovnu a „Uložit“ do karty „globální bloky a poznámky“ zapíšeme poznámku dokdy je platná registrace, např. „externí čtenář, registrace do “ a vše uložit „Aktualizovat“

Karta Globální údaje o čtenáři

Karta Lokální údaje o čtenáři zadáme status čtenáře „04 – Veřejnost“ zadáme typ čtenáře „OS – Veřejnost“ klikneme na „Zobr. implicitně“ a „Uložit“

Karta Lokální údaje o čtenáři

Karta Adresy vyplníme adresu – trvalý pobyt nutné vyplnit doporučujeme zadat i telefon typ adresy 02 vynulujeme datumy v kolonkách „Platnost od“ a „Platnost do“ v případě zadání více jak jedné adresy, zadáme kontaktní adresu pod typ 02 a další pod typ 03

Karta Adresy

Tisk průkazu po vyplnění všech údajů nutných k registraci přejdeme na klikneme na „Dohledat“, a poté „Vytisknout“ vygeneruje se průkazka + hesla vytiskneme a předáme čtenáři průkazku i hesla v případě problémů s generováním hesel kontaktujeme p. Růžičku registrace externího čtenáře je hotová

Absolvent – rozdíly v registraci Absolvent musí předložit kartu Absolventa MU Absolvent = Externí čtenář postupujeme tedy přesně podle téhož návodu jsou zde pouze 2 rozdíly absolvent neplatí poplatek v Lokálních údajích se nastaví status čtenáře „08 Absolvent“ (typ čtenáře zůstává „OS veřejnost“ ) platnost průkazu u Absolventů se generuje na 3 roky stejně jako u běžných externistů napíšeme poznámku do „Globálních bloků a poznámek“, např. „Absolvent, registrace do “

Člen Spolku absolventů a přátel MU – rozdíly v registraci členství v SAP MU je vždy na 1 rok, členství je nutné ověřit na: Člen SAP MU = Externí čtenář postupujeme tedy přesně podle téhož návodu je zde pouze 1 rozdíl - neplatí poplatek platnost průkazu u členů SAP MU je jeden rok jako u klasických externistů, takže nastavujeme status čtenáře „04 - Veřejnost“, typ „OS - Veřejnost“ napíšeme poznámku do „Globálních bloků a poznámek“, např. „Člen SAP MU, registrace do “

Registrace externistů v dalších knihovnách MU Čtenář předloží průkaz externího čtenáře vydaný jinou knihovnou MU otevřeme si konto čtenáře a v “Globální poznámky a bloky” zjistíme v poznámce, dokdy má čtenář platnou registraci v kartě Lokální údaje o čtenáři nastavíme status čtenáře “04 Veřejnost” (příp. „08 Absolvent“) a typ čtenáře “OS Veřejnost”, pokračujeme volbou “Zobr. implic.” a před uložením upravíme datum v kolonce “Registrace do:” podle data uvedeného v Globálních údajích poté dáme “Uložit”

Prodlužování registrace externímu čtenáři již vypršela platnost průkazu poplatek za prodloužení na další rok 100 Kč v kartě Lokální údaje o čtenáři zvolíme „Zobr. Implicitně“ a „Uložit“ - platnost průkazu se prodlouží o rok od data, kdy se průkaz prodlužuje v Globálních blocích a poznámkách opravíme datum dokdy je registrace platná při prodlužování registrace doporučujeme zkontrolovat adresy/telefon atd. a případné změny zanést do karty ostatní knihovny prodlužují platnost do data uvedeného v Globálních blocích a poznámkách

Prodlužování registrace externímu čtenáři ještě nevypršela platnost průkazu poplatek za prodloužení na další rok 100 Kč v kartě Lokální údaje o čtenáři v horním pravém rohu použijeme tlačítko „Prodloužit“ a „Uložit“ - platnost průkazu se prodlouží o rok od data, kdy původní registrace končí v Globálních blocích a poznámkách opravíme datum dokdy je registrace platná při prodlužování registrace doporučujeme zkontrolovat adresy/telefon atd. a případné změny zanést do karty ostatní knihovny prodlužují platnost do data uvedeného v Globálních blocích a poznámkách

Prodlužování registrace prodlužování platnosti u Absolventů prodlužování je zdarma platnost průkazu se prodlužuje na další 3 roky prodlužujeme vždy přes tlačítko „Zobr. implicitně“ a „Uložit“ v Globálních blocích a poznámkách opravíme datum dokdy je registrace platná při prodlužování registrace doporučujeme zkontrolovat adresy/telefon atd. a případné změny zanést do karty ostatní knihovny prodlužují platnost do data uvedeného v Globálních blocích a poznámkách

Prodlužování registrace prodlužování platnosti u členů SAP MU prodlužování je zdarma platnost průkazu se prodlužuje na 1 rok při prodlužování nutné ověřit členství ve spolku můžeme prodlužovat vždy přes tlačítko „Zobr. implicitně“ a „Uložit“ v Globálních blocích a poznámkách opravíme datum do kdy je registrace platná zkontrolujeme adresy/telefon atd. a případné změny zanést do karty ostatní knihovny prodlužují platnost do data uvedeného v Globálních blocích a poznámkách

Děkuji za pozornost