VELKÁ MĚSTA ČR Školní projekt 2015/2016. BRNO · 2. Největší město v ČR · 380 000 obyvatel · Soutok Svratky a Svitavy · Centrum soudní moci · Kulturní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenská kultura Kulturní instituce v ČR ; VY_32_INOVACE_D3_09
Advertisements

Turistické cíle v Brně Jakub Hlavenka 4.Bg.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Památky Unesco Česká republika.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Brno - hlavní město našeho regionu
Anthropos Brno 2008 Exkurze žáků 6. třídy ZŠ Krucemburk.
Kostelec nad Černými lesy
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Umění a kultura za 1. republiky
SVITAVY.
Vizovice Eliška Kratinová.
Uherský Brod a jeho památky
Procházka městem Brnem
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
SLEZSKÉ ZEMSKÉ MUZEUM V OPAVĚ
Brno Krajské město Jihomoravského kraje. Více než 400 tisíc obyvatel.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
 Biologie 19. století má dvě hvězdy první velikosti : Darwina a Mendela.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Brno.
A – 7I – 13R – 21 B – 8J – 14S – 22 C – 9K – 15T – 23 D – 10L – 16U – 24 E – 11M – 17V – 25 F – 6N –
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: června 2012
Architektonické a kulturní poklady
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Olomouc.
Město Brno.
Téma: KULTURA A VĚDA V PRVNÍ REPUBLICE Předmět: Dějepis
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
SECESE.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
Literatura k aktuálním otázkám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_29_Praha ZŠ praktická,
PAMÁTKY UHERSKÉHO BRODU Hana Mandincová.  Město Uherský brod je jedno z nejstarších sídel jihovýchodní Moravy.  Jeho bohatá historie utvářela ráz města.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NESOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT VY_32_INOVACE_06_BRNO.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
Prezentace Boháčová Anna
Exkurze 11 . května 2017 Silvie Mikitová
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
Frenštát pod radhoštěm
VY_32_INOVACE_16_Brno brno.
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Královské město Rakovník
Transkript prezentace:

VELKÁ MĚSTA ČR Školní projekt 2015/2016

BRNO · 2. Největší město v ČR · obyvatel · Soutok Svratky a Svitavy · Centrum soudní moci · Kulturní moravská metropole

Kostel sv. Jakuba Pozdně gotický trojlodní halový kostel Jakubské náměstí Historie sahá až do 13. století

Moravské zemské muzeum největší a nejstarší muzeum na Moravě založeno v roce 1817 dekretem Františka I. sbírky z nejrůznějších oborů: historie biologie geologie tvořeno pěti budovami

Johann Gregor Mendel ( ) rakouský přírodovědec a průkopník genetiky augustiniánský mnich a opat věnoval se křížení hrachu a sledování potomstva Mendelovy zákony genetiky

Ústavní soud poskytuje ochranu základních lidských práv fyzických a právnických osob sídlem ústavního soudu je Brno je umístěn v budově bývalé Moravské zemské sněmovny je specializovaná česká soudní instituce

Českobratrský evangelický chrám Jana Amose Komenského Lidově zvaný Červený kostel Postaven roku 1867 Styl severoněmecké gotiky Sochařské práce od Franze Schönthalera

JAMU Janáčkova akademie múzických umění Založena 12. září 1947 v Brně Její vznik byl inspirován postavou Leoše Janáčka Tvoří ji Divadelní fakulta a Hudební fakulta Navštěvovali ji např. T.G. Masaryk nebo Alfons Mucha

Moravská Galerie Druhé největší muzeum umění v ČR Je výjimečná šíří svého záběru Jako jediné muzeum v ČR se zabývá výtvarnou kulturou zcela komplexně Pracuje s malbou, grafikou a plastikou, i s fotografií

Kostel sv. Tomáše apoštola Barokní farní kostel Počátky chrámu sahají do 14. století Založil jej Jan Jindřich Jeho současná barokní podoba pochází ze 17. století

Na závěr prohlížení památek jsme navštívili LOGIQ Game, kde jsme měli za úkol se pomocí potřebných informací dostat do sejfu, z něj vzít důkaz k usvědčení mafiána a uniknout z místnosti, to celé do jedné hodiny. Oběma týmům se to podařilo, všem se hra i celý výlet líbil.

Děkujeme za pozornost