Nákup odborné literatury Informace pro vědu a výzkum - Kurz pro doktorandy 2010 Ústřední knihovna ČVUT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti se zpracováním elektronicky dodaných záznamů seriálů do Souborného katalogu ČR Danuše Vyorálková
Advertisements

Ekonomická gramotnost
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Bibliografické odkazy a citace změny oproti starší verzi normy ISO ČSN 690 Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Materiálové náklady, služby – objednávkový systém Hlásková A.
Doporučená literatura ve IS/Stag M.Faitová, Univerzitní knihovna tel. (37763)7700.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Akvizice Univerzitní knihovny ZČU
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Porada pracovníků dílčích knihoven kateder fakult ČVUT
Finance v IS MU Miroslav Křipač
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Elektronické knihy a časopisy v nabídce významných vydavatelů a agregátorů Filip Vojtášek Albertina icome Praha.
Zásoby Účtování o zboží
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
PhDr. Stanislava Bícová, CSc. Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE v Praze Dostupnost zahraniční literatury a elektronických informačních.
HOSPODAŘENÍ pro rádce.
Téma: Účtování v rámci účtové třídy 1
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účtování DPH účet 343.
Open Access v AV ČR Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 3. setkání českých uživatelů systému DSpace , Ostrava.
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Administrativní technika: Martina Kotrčová, Martina Rychlíková, Marie Tošovská VSRR, 1. ročník, 2007/2008.
Základy pedagogické metodologie Mgr. Zdeněk Hromádka
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Profesní inženýr nositel technických inovací Profesní titul euroinženýra a vedení registru jeho držitelů Ing. Zdenka Dahinterová EUR ING Praha
Seriály v SKČR, prosinec 2008 Seriály v SKČR Danuše Vyorálková.
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ HOTOVOSTNÍ VKLADY.
Nákup odborné literatury Informace pro vědu a výzkum - Kurz pro doktorandy 2010 Ústřední knihovna ČVUT
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU Celkové výsledky 2015.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně ÚVIS – EDIČNÍ STŘEDISKO
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I v NTK.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Nákup odborné literatury Informace pro vědu a výzkum - Kurz pro doktorandy 2010 Ústřední knihovna ČVUT
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
Nákup odborné literatury Informace pro vědu a výzkum - Kurz pro doktorandy 2010 Ústřední knihovna ČVUT
SAP & Aleph na VUT v Brně závěrečná fáze vývoje Antonín Vaishar, Sualeph podzim 2010, Brno.
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Jarmila Dvořáčková Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ústřední knihovna ČVUT v Praze
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
KNIHOVNA UNIVERZITNÍHO KAMPUSU MU Kamenice 5, Brno
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Souborný katalog ČR Seriály
Účtování DPH účet 343.
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Transkript prezentace:

Nákup odborné literatury Informace pro vědu a výzkum - Kurz pro doktorandy 2010 Ústřední knihovna ČVUT

Ústřední knihovna ČVUT nakupuje literaturu pro fondy knihovny a jejích poboček i pro katedry a ústavy vyřizuje objednávky pro fondy kateder a ústavů financované z různých zdrojů zjišťuje ceny předem u různých dodavatelů dohledává údaje k objednávané literatuře zprostředkovává nabídku kolekcí vydavatelů a knihkupců se slevami

Financování literatury na ČVUT Ústřední knihovna ČVUT –elektronické zdroje –tištěná víceoborová literatura –literatura z oborů společných více fakultám Fakulty a součásti –literatury pro studenty umístěná v Ústřední knihovně Ústavy a ateliéry (rozpočty a granty) –literatura pro vědeckou práci –literatura pro výuku

Organizace a postup objednávání požadavek na literaturu do ÚK –prostřednictvím knihovníků na katedrách a ústavech zjištění ceny –pracovníci knihovny návrh objednávky ve FIS (dodavatel ÚK) –pověření pracovníci na katedrách/ústavech podpisy (příkazce operace a správce rozpočtu) –zajistí katedra/ústav ÚK zajistí objednávku, zpracování knihy a předání faktury a knihy objednavateli Podrobnosti na:

Nákup zahraničních knih Objednávka ze zahraničního vydavatelství –k ceně připočítat poštovné a poplatky bance –celní řízení pro zásilky ze zemí mimo EU, DPH z celní hodnoty (ceny knihy) Objednávka přes distribuční firmu –českou – k ceně připočítat poštovné –zahraniční –k ceně připočítat poštovné a poplatky bance –celní řízení pro zásilky ze zemí mimo EU, DPH z celní hodnoty (ceny knihy)

Nákup elektronických knih trvalý nákup nebo předplatné nabídky kolekcí elektronických knih od vydavatelů (možnost slev) - z rozpočtu ÚK výběr e-knih z kolekcí provádí pedagogové a doktorandi e-knihy jsou dostupné přes katalog ÚK

Nákup časopisů předplatné obvykle od začátku roku objednávky z kateder a ústavů se sbírají na podzim přes knihovníky ústavů ceny zahraničních časopisů závisí na kurzu koruny v době vystavení faktury docházející časopisy k převzetí v ÚK studovna časopisů v NTK – 3. NP

Nákup norem České normy tištěné – autorizovaní distributoři ČSN online – služba pro firmy, smlouva na jméno a IP počítače Zahraniční normy kopie mezinárodních norem – přes ÚNMZ ceny ve CHF + 20% DPH tištěné nebo PDF ze zahraničních úřadů ceny v CHF + bankovní poplatky, příp. poštovné

Zahraniční vydavatelé a knihkupci CRC Presshttp:// Elsevierhttp:// Springer Wileyhttp://eu.wiley.comhttp://eu.wiley.com

Česká vydavatelství Academia BEN Computer Press Grada Kanzelsbergerhttp://

Univerzitní vydavatelství Literatura pro obor strojírenství ČVUT – Česká technika TU Liberec – Vydavatelství TUL VŠB Ostrava – Ediční středisko a prodejna skript stredisko/prodejna-skript VUT Brno – Vutium ZČU v Plzni – Vydavatelství

Dodavatelé vydavatelství distributoři – agentury –české Inteshttp:// Megabookshttp:// Starmanhttp://bohemia.starman.nethttp://bohemia.starman.net –zahraniční Starkmannhttp:// Swetshttp://

Internetová knihkupectví Zahraniční Amazonhttp:// eBayhttp:// Česká Evershophttp:// Kanzelsbergerhttp:// Kosmashttp:// Knihy.czhttp:// Viz.

Kalkulace cen katalogové ceny – základ DPH pro knihy 10%, pro služby 20% DPH z celní hodnoty ze zemí mimo EU bankovní poplatky u plateb za zahraniční literaturu poštovné

Slevy a platby slevy pro školy slevy pro studenty DPH pro knihy 10%, pro služby 20% DPH z celní hodnoty (ceny knih) ze zemí mimo EU bankovní poplatky u plateb za zahraniční literaturu platby fakturou, zálohovou fakturou (proforma - převod předem), šekem, kartou, hotově (drobné vydání)

Slevy z výstav a konferencí platí na objednávky do určitého data –po skončení výstavy / konference někdy speciální objednávkové formuláře vyznačený způsob platby –převod, šek, karta možnost placení na místě –hotově nebo kartou

Slevy z titulu členství slevy pro členy vědeckých společností a profesních sdružení na vydávané publikace nelze uplatňovat pro knihovnu objednávají členové osobně

Slevy pro pedagogy na učebnice odebírané ve více svazcích na „solution manuals“ k učebnicím (je třeba potvrdit jméno profesora a uvést název předmětu a počet studentů) na software pro vedení výuky předmětu, pro který profesor „adoptuje“ konkrétní učebnici na výukové materiály k učebnici (PPT prezentace, videa …) při odběru více svazků

Evidence literatury v ÚK všechny nakoupené knihy se katalogizují povinnost předávat knihy ke zpracování do ÚK –výhody: jsou vyhledatelné v katalogu, jsou v přehledu fondu jednotlivých kateder a ústavů zpracované se předávají do fondů kateder/ústavů s katalogizačními lístky knihy placené v hotovosti do 500 Kč –vedoucí katedry/ústavu rozhodne o způsobu evidence v katalogu ÚK nebo v evidenci pracovních pomůcek na pracovišti