NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_16_Od miminka po dědu TÉMA:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Markéta Hanzalová.
Kamarádství, přátelství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Biologie člověka Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
PŘEDMĚTY ZE SKLA TŘÍDÍME ODPADY. Co je na obrázku? 2.
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Autor: Mgr. Radana Marelová
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_04_01_ žlázy s vnitřní sekrecí.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
TRÁVICÍ SOUSTAVA – ZUBY (opakování)
Název projektu: Moderní škola
AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Druhy vět - tázací
Vývojová stádia člověka 5. ročník
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Dopravní značky
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Ticháček s nimi hledá cestičky…
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_PLODY
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_05_Český jazyk
NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_20_Z7_Skála TÉMA: Česko – Test regiony
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.21_Etapy_lidskeho_zivota.
Procvičení a upevnění učiva
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_03_07_světové strany.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
OBOJŽIVELNÍCI (zajímavosti)
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A15Prv2_Rodina
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Karel Svoboda AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Živá příroda – vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Karviná Etapy lidského života Mgr. Růžena Blechová.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor: Mgr. Radana Marelová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_02_Hudební obrázky
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_16_Od miminka po dědu TÉMA: Člověk a jeho svět, Člověk a jeho zdraví, Přírodověda 4.ročník, Od miminka po dědu DATUM TVORBY: 30. května 2013 ČÍSLO PROJEKTU: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

ANOTACE Interaktivní materiál pro práci s textem a obrázky na ploše PC (jednotlivci) nebo interaktivní tabuli (frontálně). Materiál doplňuje výklad učitele a jednoduchou formou ověřuje znalosti žáků.

7 NOVOR O ZENEC ŠKOLÁK STAŘEC DOSPĚ LOST BATOLE PŘEDŠ KO LÁK DOSPÍVÁNÍ - PUBERTA KOJE NEC 6 Přiřaďte číslo k jablíčku-od narození do konce života. VÝVOJ ČLOVĚKA

Fotky – Přiřaď vývojová období člověka k obrázku Vývojová období DODPĚLOST NOVOROZENEC KOJENEC STÁŘÍ BATOLE ŠKONÍ VĚK PŘEDŠKOLNÍ VĚK PUBERTA

Pokračování z předchozího snímku

A proto kluci, kluci s klukama, holky, holky s holkama. Je to léty, je to věkem, je to těma rokama. Kluci mají rádi míče, lítaj s nima po parku. Holky, co se míče týče, dávaj' přednost kočárku. Kluci loví ryby z tůňky nebo láhve z Vltavy, holky na to nemaj' buňky, lovení je nebaví. Poslechněte si písničku Jaroslava Uhíře a Zdeňka Svěráka a Jarosava Ježka – 1. část O kterém období vývoje člověka se v písni zpívá? ……………………..

s-klukama část písně Než se léto s létem setká, hnedka je to jinačí, do Karla se zblázní Bětka, Jaromír zas do Káči. Přejdou deště aprílový, usadí se v kraji máj, všechny holky kluky loví, najednou je zajímaj. A proto kluci, kluci s klukama, holky, holky s holkama. Je to léty, je to věkem, je to těma rokama. O kterém období života se zpívá v této části písně?

STŘEDNÍ ŠKOLA DŮCHODDŮCHOD PRVNÍ ZAMĚSTNÁNÍ VYSOKÁ ŠKOLA RODINA PRVNÍ OBDOBÍ DOSPÍVÁNÍ? STÁŘÍ? PRVNÍ LÁSKY PARTA KAMARÁDŮ PRÁVNÍ DOSPĚLOST MANŽELSTVÍ A DĚTI DOSPĚLOST?

A zase kluci, kluci s klukama, holky, holky s holkama. Je to léty, je to věkem, je to těma rokama. A zase kluci, kluci s klukama, holky, holky s holkama. Je to léty, je to věkem, je to těma rokama. Protože je to léty, je to věkem, je to těma rokama. klukama část písně: Pánům vlasy náhle zřídnou, dámám do nich padne sníh, sledujte to s tváří vlídnou na hodinkách kapesních. Děda s dědou v šenku hačaj', žejdlík s pěnou vábí je, babičky si zajdou na čaj do kavárny Slávie. Které období života charakterizuje poslední část písně?

D O S P Ě L O ST Ke každé šipce připište jednu výhodu či nevýhodu dospělosti nebo vyprávějte!

Malý testík o STÁŘÍ. Doplňte do vět správná slova přetažením z nápovědy: Staří lidé se označují také jako:…………………………………………….. senioři Ukončení pracovní činnosti je spojeno s ……………………………..... odchodem do důchodu Někteří senioři studují na tzv. ………………………………… Univerzitě třetího věku Průměrná délka života lidí v České republice je? …… Vyhledejte na internetu. Obtíže stáří mohou lidé zmírnit nebo pozastavit pozastavit : 1…………………………….., 2. ……………………………………, 3. ………………………… během celého života. vhodnou životosprávou dostatkem pohybu pozitivním myšlením

Ráno batole, leze p 4, V poledne dospělý – chodí po 2 Večer stařec – chodí o holi. Pepíček odpověděl: NÁŠ DĚDEČEK. Měl pravdu? Proč?

UHLÍŘ, Jaroslav; SVĚRÁK, Zdeněk. Kluci,kluci s klukama [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: jaroslav-a-sverak-zdenek/kluci-kluci-s-klukama Kolektiv autorů, Přírodověda pro 4. ročník základní školy, Praha: SPN, ISBN Zdroje obrázků a fotografií: Vlastní fotogalerie autorky