Základní pojmy informační činnosti Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření říjen 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Advertisements

Počítač Název materiálu: VY_INOVACE_721_pocitac
Základy informatiky úvod
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_175_IT 6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Jednoduché aplikace ve Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_aplikace_widows Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Identifikátor materiálu: EU
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_146_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
INFORMATIKA 9 Využití multimédií
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Základní pojmy v informatice
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Počítač a jeho složení.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.1 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě BIT, BYTE, PŘEDPONY Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A18 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Jak pracuje počítač Název školy
VY_32_INOVACE_17_Jednotky informací Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_132_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
INFORMATIKA 9 Karty III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Základní pojmy 2. Hodina + 3. hodina. Informace: 1. data, která se strojově zpracovávají (údaje, hodnoty, čísla, znaky, symboly, grafy,... ) 2. vše co.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – Siri VY_32_INOVACE_05 Sada 26 Základní škola.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_147_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
POČÍTAČ HARDWARE A SOFTWARE. POČÍTAČ stroj na zpracování informacístroj na zpracování informací ve všech oborech lidské činnostive všech oborech lidské.
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Informatika – Základy malování MS Paint Jm é no autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvořen ílistopad 2011 Ročn í k 3. Vzděl á vac í oblast obor tematický.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2013 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín  Materiál slouží jako výkladová prezentace k tématu „Konstrukční typy PC“, je vhodný.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Základy informatiky.
Informatika – Kancelářský balíček Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření Prosinec 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření duben 2013 Ročník 6.
Základy programu Excel
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
MS PowerPoint Seznámení programem..
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření duben 2013 Ročník 6.
Modernizace společnosti
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Pracovní list – předloha pro žáky Určen pro: 3. ročník.
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Informatika – Internet
SOFTWARE II Aplikační software.
Informatika – Textový procesor Word 2010
Informační a komunikační technologie
Modernizace společnosti
Osobní počítač – doplňovačka 5
Administrativní členění - Prezentace s výkladem
Informatika – Úvod do předmětu
Informatika – Operační systémy
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Informatika – Internet
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Křesťanství a středověká Evropa
Informatika – Základy malování MS Paint
Transkript prezentace:

Základní pojmy informační činnosti Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření říjen 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika Základy práce s PC Téma – název učebního materiálu Informace a informační zdroje Anotace Pomocí prezentace s výkladem zpracovávají poznámky a získávají vědomosti o počítači

Informatika 3. třída Školní rok

TÉMA : 4 Informace a informační zdroje Zpracoval : Ing. Ladislav Novák

Využití počítače PC - osobní počítač (Personal Computer) Víceúčelové zařízení sloužící ke zpracování dat.

Rozdělení počítačů Podle konstrukčního provedení se dělí na stolní a přenosné (notebooky také laptopy).

Co může PC vykonávat 1.Zpracování textů 1. Zpracování textů 2. Výpočty 3. Práce s grafikou 4. Evidence a statistika 5. Informační zdroj 6. Výukové programy 7. Hry 8. Komunikace 9. Elektronický obchod 10. Řízení

DATA Informace zpracovávané počítačem (textový, číselný, grafický nebo zvukový záznam).Informace zpracovávané počítačem (textový, číselný, grafický nebo zvukový záznam).

Základní jednotka informací Základní jednotkou informací je bit. Bity jsou spojeny do bytů (1 Byte obsahuje 8 bitů). Byte je považován za základní uživatelskou jednotku informací. Byte je však tak malou jednotkou, že se používají zkratkové předpony: kB, MB, GB.

UŽIVATEL - User Osoba pracující s počítačem a u této činnosti samostatně myslící. Osoba pracující s počítačem a u této činnosti samostatně myslící.

ODKAZY Microsoft -