VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU ICT2/1/1/9 Člověk a svět práce - 4.,5. ročník  Téma: V zimním lese – práce s papírem, práce ve skupině  Průřezová témata: enviromentální výchova,mediální.
Advertisements

Výrobek – vánoční vyšívané přání
VYBRANÉ OTÁZKY Z PSYCHOLOGIE PRO PRACOVNÍKY V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH © SPURNÝ, 2012.
Obrázek s motýly Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
EU ICT2/1/1/8 Člověk a svět práce - 4.,5. ročník Téma: Barevné deštníčky – práce s papírem Průřezová témata: enviromentální výchova,mediální výchova,
EU ICT2/1/1/16 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Na louce - motýlci a husy samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_06 Tematická.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření30.
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Dějepis  1. ročník, studijní obory SOU  Mgr. Lenka Brychová  „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním  rozpočtem České.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova
PČ_010_Práce s papírem – baňka na stromeček
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/40 Název materiálu:Koláž - kuchyně Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_09.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Spojnicový diagram Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Pravopisné toulky Prahou Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření24. 8.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Elektrický proud a Ohmův zákon Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročníkosmý.
Projekt – sčítání, odčítání a násobení desetinných čísel, desetinná čísla v praxi VY_42_INOVACE_05_01.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Internetová doména a její název Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Impresionismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Kubismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
KALIGRAMY Tematická oblast
Abstraktní umění Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Bar ve Folies-Bergères – Obraz životního stylu podle Édouarda Maneta
Keith Haring Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Déjà - vu Tematická oblast
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Člověk tohoto století Tematická oblast
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Základní systém a dělení barev
Masopust Tradice v obci.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Životní zájmy Tematická oblast
Tóniny Tematická oblast
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Hudba - notace Tematická oblast
3 : : 4 Počítání s poměrem 5 : 20 VY_42_INOVACE_31_01.
Transkript prezentace:

VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření RočníkPrima - tercie Stručný obsahŽáci vytvoří koláž na téma zločin. Způsob využití Na stránkách ČT zhlédněte dokument, odpovězte na několik otázek a vytvořte dílo inspirované dílem od Jakuba Schikanedera. Odpovědi se nacházejí na konci prezentace. AutorMgr. Lenka Michalcová KódVY_32_INOVACE_37_EMIC19

VRAŽDA V DOMĚ JAKUB SCHIKANEDER Na stránkách ČT (i-vysílání) zhlédněte krátký dokument z cyklu „Národní galerie v Praze nikdy nezavírá“ a odpovězte na otázky: Vražda v domě – Jakub Schikaneder -narodni-galerie-v-praze-nikdy- nezavira/ jakub-schikaneder- vrazda-v-dome/

Do jakého období byste dílo zařadili? Kdy a kde bylo dílo poprvé vystaveno? Kdy bylo vystaveno dílo v Praze? Jaká témata Schikaneder zpracovával? Popište obraz.

Proč obraz po vystavení vyvolal senzaci? O čem diváci diskutovali? K jakým závěrům došli a proč? Nacházejí se na obraze nějaké stopy, které by mohly vést k odhalení příčiny smrti dívky? Inspiroval obraz nějaké další autory?

Vymyslete si zločin a promyslete jednotlivé detaily: kdo je vrahem, kdo je obětí? jaké je místo zločinu, jaké důkazy se na místě činu nalezly? byli přítomní nějací svědci?

Z novin a časopisů vystříhejte obrázky osob a předmětů Vytvořte koláž z jednotlivých indicií, které ukazují na zločin, který se stal. Domalujte další detaily Pomůcky: noviny, časopisy, nůžky, lepidlo, pastelky, fixy, tvrdý papír A2

ODPOVĚDI: Do jakého období byste dílo zařadili? 90. léta 19. století Kdy a kde bylo dílo poprvé vystaveno? V Berlíně roku 1889 Kdy bylo dílo vystaveno v Praze? 1891 Jaká témata Schikaneder zpracovával? Zobrazoval ženy v tragických situacích – sociální tématika Popište obraz.

Proč obraz po vystavení vyvolal senzaci? Působil na fantazii diváka, který chtěl zjistit, co se stalo. O čem diváci diskutovali? K jakým závěrům došli a proč? Diváci diskutovali o příčinách smrti dívky. Možná sebevražda, možná vražda, vrahem je jeden z přihlížejících,… Nacházejí se na obraze nějaké stopy, které by mohly vést k odhalení příčiny smrti dívky? Stopy krve Inspiroval obraz nějaké další autory? Miloš Urban – Lord Mord

Zdroje: nezavira/ jakub-schikaneder-vrazda-v-dome/