* 14. L ISTOPADU 1907 + 28. L EDNA 2002 Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Marie Curie-Sklodowska 19.–20. století
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
32_04_36 Příběhy o dětech Anotace Příběhy o dětech
Vytvořila: Kristýna Kořínková
Božena Němcová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Erich Kästner 115. výročí narození. * Drážďany † Mnichov Německý prozaik a básník Autor knih pro děti.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ rajhrad
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_01.
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Knihy Astrid Lingrenové
Český naturalismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
KAREL POLÁČEK 9. ročník.
Poznej Evropu – Švédsko
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
VZOR: OTCŮV, MATČIN (Čí ?)
Spisovatelé dětské literatury
Spisovatelé dětské literatury
William Shakespeare.
Karel Čapek.
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
Marie Majerová 9. ročník.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Definice Funkce: Informační a orientační Propagační Regulační Obranná Autoreferenční Selektivní Typologie: mnohost kritérií Podle literárních druhů Podle.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
Božena Němcová Narození: Vídeň Zemřela: (42let)
Hans Christian Andersen VY_32_INOVACE_XVI-B-04. Hans Christian Andersen Dánský spisovatel Narodil se v roce 1805, zemřel v roce 1875.
. „Kdo nemá peněz je chud, kdo nemá druha je chudší, kdo nemá srdce je nejchudší.“ „Kdo nemá peněz je chud, kdo nemá druha je chudší, kdo nemá srdce je.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Autoři české a světové literatury Český jazyk 8.ročník III
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jitka Havránková ČísloVY_32_INOVACE_3402_Severní Evropa NázevSeverní Evropa Téma hodinySeverní Evropa.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_19_LITERATURA PRO DĚTI_DETEKTIVNÍ PŘÍBĚH ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2011 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Lindgren, Astrid: Pipi Dlouhá punčocha. 8. rozšíř.
Astrid Lindgrenová – Dětství Astrid Lindgrenové  Statek Näs v městečku Vimmerby (Småland)  Rodné jméno: Astrid Anna Emilie.
Astrid Lindgrenová VY_32_INOVACE_XVI-B-06. Astrid Lindgrenová narodila se v roce 1907 zemřela v roce 2002 Švédská spisovatelka.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_1157_H. CH. ANDERSEN Téma: ŽIVOT, DÍLO,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám" Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY_32_INOVACE_CJ_55.
AUTOR: Světlana Havránková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_11 Název Karolína Světlá Téma hodiny Skupina.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Rodina, náhradní rodinná péče
VY_32_INOVACE_12_Literatura 19. století Kritický realismus
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_20   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
„Moudré ucho neposlouchá, co hloupá huba povídá.“
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Poznej Evropu – Švédsko
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_06   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Božena Němcová (1820 – 1862).
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_08_HELENA_ZMATLIKOVA Název materiálu:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

* 14. L ISTOPADU L EDNA 2002

Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana Andersena Mimo dětských knih psala i romány, povídky, divadelní hry… Mnoho knih bylo později filmově zpracováno Po její smrti se uděluje cena Astrid Lindgrenové

Vyrůstala ve vesnici Vimmerby Vimmerby Porodila syna Larse, kterého kvůli finančním důvodům dala do pěstounské péče V roce 1931 se provdala a mohla si vzít svého syna zpět a zanedlouho se jí narodila dcera. Pracovala jako sekretářka pro profesora kriminalistky a odtud vzala inspiraci pro svůj román o Kalle Blomkvistovi.

Pipi Dlouhá Punčocha vznikla z příběhů, které vyprávěla své dceři před spaním.Vypráví o podivuhodné holčičce, která má svérázné chování. Děti z Bullerbynu je příběh o šesti dětech z osady Bullerbyn.Děti spolu zažívají různá dobrodružství. Ronja,dcera loupežníka: Ronja se narodila vůdci bandy loupežníků za jedné bouřlivé noci, kdy hrad blesk rozdělil na dvě poloviny.Druhou obsadil nepřítel otce Ronji.Ronja si najde nového kamaráda. Je to syn otcova nepřítele.Jak to dopadne?

Detektiv Kalle Má podezření: Příběh o 13-ti letému chlapci, který o prázdninách se svou kamarádkou Evou Lottou řeší případ.Po několika letech se objeví Evin strýček, ale chová se velice podivně. Svěřte případ Kallovi: V poklidném městečku se stane vražda a jediný svědek je Eva Lotta, která viděla vraha.Kallovi nezbývá nic jiného než zjistit, kdo je vrah. Kalle Blomkvist zasahuje: Je opět čas prázdnin a kamarádi z bílé růže si užívají prázdniny.Jenom do té doby než je chlapec jménem Rasmus unesen na jeden ostrůvek.Kalle a jeho kamarádi se rozhodnou ho najít a vrátit zpět rodičům.

denik/astrid-lindgrenova/detektiv-kalle-ma- podezreni.html k%C3%A1_literatura C3%A1 kalle-ma-podezreni/