Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Rovnoběžník Jaká je plocha střechy?Kolik látky je potřeba na zhotovení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konstrukce rovnoběžníků
Advertisements

Rovnoběžníky a jejich vlastnosti
Obvod a obsah rovnoběžníků
Rovnoběžník a lichoběžník
Elektronická učebnice - I
Vlastnosti čtyřúhelníků v příkladech
Matematika Rovnoběžníky.
36.1 Obsahy složitějších obrazců
POZNÁMKY ve formátu PDF
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Čtyřúhelníky.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
33.1 Úhlopříčky čtverce a obdélníku, jejich vlastnosti
Elektronická učebnice - I
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Obsahy základních obrazců
* Rovnoběžníky Matematika – 7. ročník *
Rovnoběžníky rozcvička
Planimetrie ČTYŘÚHELNÍKY.
Obrazce – obvod, obsah Matematika 7. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v.
29.1 Síť a povrch kolmého hranolu
26.1 Obsah obdélníku Tatínek chce koupit nový koberec tvaru obdélníku.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvody a obsahy rovinných obrazců
Výpočty obvodů a obsahů rovinných obrazců
Válec.
Rovnoběžníky Marcol René.
25.1 Rovnoběžníky Prohlédni si obrázky a pokus se říci, co je spojuje.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
21.1 Útvary souměrné podle osy
Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace
39.1 MNOHOČLENY Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika Autor: Mgr. Yveta Hercogová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Obvod a obsah trojúhelníku
KOSOČTVEREC 1. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI KOSOČTVERCE
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vyvození a procvičení učiva
PLOCHY OBSAHY. S = a. b ROVNOBĚŽNÍK 10 m 3 m 4,6 m.
Povrch hranolu – příklady – 1
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Mocniny Výpočet obsahu čtverce Kolik má čtverec hvězdiček? Výpočet objemu.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
Základní pojmy: Vlastnosti čtyřbokého hranolu: Čtyřboký hranol má dvě podstavy. Podstavy mají tvar čtyřúhelníku (čtverec, kosočtverec, obdélník, kosodélník,
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY OBSAHU km 2 m2m2 cm 2 dm 2 mm 2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Jan Podlena Autor: Mgr. Jan Podlena TROJÚHELNÍKY V PRAXI Zkus vyjmenovat další předměty.
OBVOD ROVNOBĚŽNÍKU: Obvod rovnoběžníku vypočítáme jako součet délek všech jeho stran: a)obvod čtverce a kosočtverce (mají všechny strany stejně dlouhé)
Obvod a obsah rovnoběžníku VY_42_INOVACE_26_02. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
2. stupeň SYMBOLIKA I.. Čtverec: Obvod čtverce: o = 4.a Obsah čtverce: S = a.a S = a 2.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Matematika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co sem nepatří?
Obvod rovnoběžníku. Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvořeníProsinec 2012 Ročník: 7. Tematická oblast: Matematická gramotnost Téma:Rovnoběžník.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Trojúhelník Vyrábíme dopravní značky Opravujeme střechy Krájíme sýr.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Výpočty s odmocninami.
Autor: Mgr. Radek Martinák Jehlan – popis, povrch, objem Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
1. Najdi „černou ovci“ obdélník čtverec kosočtverec kružnice
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Odmocniny
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výpočty s mocninami Počítáme výměru pole. Vypočteme velikost pozemku.
Rovnoběžník 1 čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné rovnoběžník čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Rovnoběžníky a jejich vlastnosti
Tělesa –čtyřboký hranol
24.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků I.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
obvody a obsahy obrazců © Jitka Mudruňková 2012
Povrch krychle a kvádru.
Výpočty v rovinných obrazcích
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Rovnoběžník Jaká je plocha střechy?Kolik látky je potřeba na zhotovení stanu?

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika S = a. b S = a. a Kosodélník Kosočtverec Obdélník Čtverec Už umíme rozlišit rovnoběžníky a o = 2. (a + b) o = 4. aS = ? o = 4. a o = 2. (a + b) a a a b b

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Odvodíme vzorec pro obsah rovnoběžníku b a S = a. v a S = b. v b vava

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Urči obsahy rovnoběžníků Čtverec sítě má velikost 1 cm, pak velikost uvedenou v rovnoběžníku, které obrazce jsou kosočtverce, které kosodélníky

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Úlohy k procvičení Na obrázku je narýsovaný kosodélník. Vyber potřebné údaje a vypočti jeho obsah a obvod. Strana kosočtverce měří 9,5 cm, jeho výška má poloviční velikost. Vypočti obsah kosočtverce. 6, Je kosočtverec osově nebo středově souměrný? Najdi osu nebo střed

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Náročnější úlohy (pro šikovné) Strana kosodélníku měří 9 cm. Obsah kosodélníku se rovná obsahu čtverce, jehož obvod měří 48 cm. Vypočítej velikost výšky kosodélníku. Načrtni Strany kosodélníku mají délky 5 cm a 4 cm. Výška k delší straně měří 4,8 cm. Vypočítej délku druhé výšky. Načrtni. = S S

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika obvod = circumference kosočtverec = rhombus výška = altitude čtverec = square vzorec = formula obsah = area kosodélník = rhomboid obdélník = rectangle Rovnoběžník = parallelogram

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Test Délka plotu zahrady tvaru kosočtverce je 111,2 m a výška je 18,5 m. Vypočti výměru zahrady Strana kosočtverce měří 13 cm, jeho výška je 1,5 násobkem velikosti strany. Vypočti obsah kosočtverce.

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Použité zdroje: