B ULLYING Mgr. Zuzana Hnátová. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Anotace Kód Dumu : VY_32_INOVACE_5.AJ.02 Číslo projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-1.PT-06-Rodina a přátelé Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-26-Londýn Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-16-Praha Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-20-Mezilidské vztahy Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-13-Vzdělávání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_20_First_aid.
Adjectives expressing people´s qualities, a job interview Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastSlovní zásoba.
Relative clauses Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastSlovní zásoba a gramatika Datum vytvoření25.
F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Mezilidské vztahy (interpersonal relationships) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Mezilidské vztahy (interpersonal relationships) B2 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky.
Každodenní život (Everyday Life) B2 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina: Maturitní ústní zkouška.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Shane Paul Hertnon Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_ANGLICKY_JAZYK_KOMUNIKACNI_SITUACE_20.
Driving around the USA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření
Word order Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice, příspěvková organizace Litoměřice, Komenského 3 Autor: Pavel Vágai.
R OVNOMĚRNÉ A NEROVNOMĚRNÉ POHYBY Mgr. Kamil Kučera.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ V ARNSDORF, E DISONOVA 2821, OKRES D ĚČÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE J AZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE, A NGLICKÝ JAZYK, V ÁNOCE A UTOR : M ICHAELA.
Společnost (Society) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: Maturitní ústní zkouška Datum vytvoření.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
The USA national symbols
Angličtina: Oliver Cromwell
Autor: Mgr. Kateřina Suková
Rodina (Family) B1 Tematická oblast
Practicing of to be and possessives
The USA political system
Zvířata (animals, pets) B2
Angličtina: George Washington
Getting Around London Mgr. Naďa Bisová.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Communication Mgr. Naďa Bisová.
Angličtina: Thomas Jefferson
Gymnázium, Brno, Elgartova 3
Verbs + prepositions, adjectives + prepositions
Education B 1 Tematická oblast
Název vzdělávacího materiálu
Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_19.
VY_22_ INOVACE_27_ ANGLICKÝ JAZYK 5
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_ 123.ANJ.34 Prague.
Dechové dřevěné nástroje
Angličtina: Christopher Columbus
Název vzdělávacího materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název vzdělávacího materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název vzdělávacího materiálu
Angličtina: Queen Elizabeth I
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
MASS MEDIA Mgr. Naďa Bisová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Radka Černá Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_ANGLICKY_JAZYK_GRAMATIKA_15Spojky.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Přítomný čas prostý a průběhový.
; Datum: Projekt: Kvalitní výuka
Jídlo (Food, Meals) B2 Tematická oblast Angličtina: ústní zkouška
THE USA ITS HISTORY Mgr. Zdislava Šmídová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Angličtina: Horatio Nelson
Angličtina: William I Tematická oblast
Digital Photography Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

B ULLYING Mgr. Zuzana Hnátová

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Anotace Kód Dumu : VY_32_INOVACE_5.AJ.02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Vytvořeno: leden 2013 Ročník: 3. ročník a 4. ročník - čtyřleté gymnázium (RVP-G) Septima a Oktáva - osmileté gymnázium (RVP-G) Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Human – bullying Anotace: Tento materiál byl vytvořen jako téma pro maturitní okruh: Člověk na Gymnáziu a JŠ Svitavy přibližně na jednu, popřípadě více vyučovacích hodin (pro výklad i opakování – shrnutí učiva). Obsahuje jednak přehled faktografických údajů, tak i anglickou ustálenou terminologii, doplněné o interaktivní cvičení: samostatný ústní projev – otázky. Je primárně zaměřen na dva poslední ročníky gymnázia, i přesto se dá využít i v nižších ročnících osmiletého i čtyřletého studia vcelku nebo jeho jednotlivé části Pomůcky: interaktivní tabule

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Bullying = unwanted and aggressive behaviour among school aged children = repeatedly hurting, humiliating or frightening someone involves a power imbalance the behaviour is repeated or tends to be repeated over and over again both children who are bullied and those who bully others can have serious and lasting problems

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Videos (2 minutes) (7 minutes)

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Bullies children who bully use their power – such as physical strength, access to embarrassing information, popularity or mental strength – to control or harm others the bullies are usually extremely egoistical are physically and mentally strong morally undeveloped

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Bullies motives for bullying: - the desire to be the centre of attention - boredom can face failure at school – are jealous of their successful classmates and the bullying is their way how to strengthen their self- confidence

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Victims = targets usually weak people who the bully chooses and starts to make their life difficult don't have many friends and are unpopular with classmates have different hobbies or opinions are usually very clever can suffer from some disability, e.g. physical or mental, they can hobble etc.

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Where and when bullying happens during or after school hours mainly in the school building in the playground in the neighbourhood while travelling to school or from school

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Types of bullying there are four main types of bullying: 1. verbal 2. social 3. physical 4. cyber

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Verbal bullying = saying or writing mean things includes: -teasing -name-calling -sexual comments -threatening -taunting

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Social bullying = hurting someone´s reputation or relationships includes: -telling other children not to be friend with someone -spreading rumours about someone -embarrassing someone in public -leaving someone on purpose/exluding someone from a group on purpose

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Physical bullying = hurting a person´s body or possessions Includes: -kicking/hitting/pinching -spitting -tripping/pushing -taking or breaking someone´s things -making rude hand gestures

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Cyber bullying has the same purpose – to hurt someone is done via the Internet and mobile phones can be done anonymously – the bully is protected from the punishment includes: -sending offensive messages or s -spreading rumours -spreading personal information, pictures, videos -creating a website that insults a specific person -impersonating somebody online (fake profiles)

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Why is cyber bullying different it can happen 24 hours per day, 7 days per week, during day or night messages and pictures can be posted anonymously and distributed very quickly to a very wide audience it is almost impossible to trace the source

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Effects of bullying children who are bullied are more likely to: -skip school -be unwilling to attend school -have lower self-esteem -have more health problems -use alcohol or drugs -from time to time, they receive poor marks -even commit a suicide

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Prevent bullying parents, teachers, school stuff and other adults can help to prevent bullying by: -talking about it -building a safe school environment -keeping the lines of communication open -treating others with kindness and respect -encouraging children to do what they like -stopping the bullying on the spot -finding out what has happened -supporting the children involved in bullying -being more than a bystander

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Questions Have you ever faced bullying? Have you ever known about anyone who was bullied? How would you describe bullying? Who are the bullies? Who are the victims? Where and when does bullying happen? What types of bullying do you know? What are the effects of bullying? How can we prevent or stop bullying?

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízeních. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Zdroje a použitá literatura Knihy a internetové zdroje: 1.UNKNOWN. Bullying [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 2.UNKNOWN. stopbullying.gov [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 3. SCOTT; PERNICOVÁ. Leave me alone! [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obrázky pocházejí z otevřené galerie Microsoft Office (Powerpoint) a z otevřené databáze Power Veškeré hypertextové odkazy jsou platné ke dni vytvoření díla.