Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Communication Mgr. Naďa Bisová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Communication Mgr. Naďa Bisová."— Transkript prezentace:

1 Communication Mgr. Naďa Bisová

2 ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_6.AJ.05
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Vytvořeno: září - prosinec 2012 Ročník: 3. ročník a 4. ročník – čtyřleté gymnázium (RVP-G) Septima a Oktáva – osmileté gymnázium (RVP-G) Anotace: Tento materiál by vytvořen jako téma pro maturitní okruh: Science and Technology. Nature na Gymnáziu a JŠ Svitavy; přibližně na jednu vyučovací hodinu (pro výklad i opakování – shrnutí učiva). Obsahuje jednak přehled faktografických údajů, tak i anglickou ustálenou terminologii, doplněné o interaktivní cvičení: diskuzi a otázky. Je primárně zaměřen na dva poslední ročníky gymnázia, i přesto se dá využít i v nižších ročnících osmiletého i čtyřletého studia vcelku nebo jeho jednotlivé části. Pomůcky: interaktivní tabule Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor Anglický jazyk Tematický okruh Science and Technology. Nature

3 What does communication mean. Work in pairs / groups of three
What does communication mean? Work in pairs / groups of three. Try to define the word „communication“.

4 What does communication mean?
process of sending and receiving information and messages with others in a particular time and place Others: sender receiver writer reader speaker listener vital part of personal life also important in business, education, etc.

5 How to communicate. Work in pairs / groups of three
How to communicate? Work in pairs / groups of three. Try to come up with as many as examples of means of communication, as you can.

6 How to communicate? Verbal communication (speaking, writing)
Non-verbal communication (facial expressions, body language and gestures) Visual communication (the use of images or pictures: such as painting, photography, video or film) Electronic communication (telephone calls, electronic mail, cable television or satellite broadcasts)

7 means of communication
How to communicate? means of communication

8 What forms of communication do you use and when
What forms of communication do you use and when? Compare your ideas with the classmates sitting on your right.

9 Suggested Answers Mostly, I send text messages (from / via my mobile phone). I write messages on my friends’ Facebook walls. I use ICQ. Sometimes I send s / write comments on their blogs when there’s something interesting to say. I call / telephone... my friends, usually in an emergency / if I need something quickly. I rarely / almost never write letters. I would write a letter only for a formal occasion or if it was required for a job application.

10 Conversation Questions
How has communication changed through human history? How do you think face to face communication differs from communication using computers? How have smart phones changed communication?

11 Veškeré hypertextové odkazy jsou platné ke dni vytvoření díla.
ELEKTRONICKÉ ZDROJE: NEUVEDEN, Autor. Bridge: Maturita Card 26: Services [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < TRENHOLM, Sarah. Oxford University Press: Interpersonal Communication [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < Veškeré hypertextové odkazy jsou platné ke dni vytvoření díla. Použité obrázky pochází z otevřené galerie Microsoft Office (Powerpoint).

12 KNIŽNÍ ZDROJE: 1. SMITH-DLUHÁ, Gabrielle a kol
KNIŽNÍ ZDROJE: 1. SMITH-DLUHÁ, Gabrielle a kol. Angličtina, Otázky a odpovědi. Dubicko: INFOA, 2008, ISBN ROBERTS, Rachel J.. Speak Up - The English-speaking World. Italy: Modern Languages, 2006, ISBN TIERNEY, James. Carousel - the English-speaking world. Italy: Modern languages, 2006, ISBN EL-HMOUDOVÁ, Dagmar. Angličtina - Maturitní témata. Český Těšín: Petra Velanová, Třebíč, 2006, ISBN CHUDÁ, Jana; CHUDÝ, Tomáš. Topics for English Conversation. Havlíčkův Brod: Fragment, 1996, ISBN


Stáhnout ppt "Communication Mgr. Naďa Bisová."

Podobné prezentace


Reklamy Google