FAUNA A FLÓRA AUSTRÁLIE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Austrálie.
Advertisements

SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
GEOBIOMY Geobiomy=typy krajiny Převládají 4 typy:
Austrálie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
AMERIKA přírodní krajiny
AUSTRÁLIE ZOOSFÉRA ZITOSFÉRA.
Za předpokladu použití psacích potřeb
Austrálie.
BIOMY ZEMĚ VEGETAČNÍ PÁSY ZEMĚ
ROSTLINSTVO A ŽIVOČIŠSTVO AFRIKY
AUSTRÁLIE A OCEÁNIE 7. třída Mgr. Jakub Karásek
AUSTRÁLIE.
Přírodní krajiny Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_049.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Austrálie – „země protinožců.“
Třída: Savci - Mammalia
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Savany VY_32_INOVACE_43_12_Savany autor: Helena Nováková
Rg austrálie – úvod a přírodní podmínky
Austrálie - rostlinstvo a živočišstvo
Austrálie Oceánie a Nový Zéland
Počítačová prezentace
Příroda Austrálie Obr. 1 – Mapa Austrálie
Savany.
Současná biosféra. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
Zahrnuje: zemědělství průmysl doprava.  Chov ovcí a produkce vlny je zde největší na světě  Chov skotu – v savanách  Pěstování pšenice, brambory, cukrová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Austrálie původní obyvatel Sydney.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Savana velká stáda zvířat na travnatých pláních travnatý porost.
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Miloslav Cajska Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_21_Fauna.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Biosféra – světové rozložení Tomáš Kvasný Zeměpis červen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu pomocí.
PODNEBÍ AUSTRÁLIE.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
POVRCH AUSTRÁLIE 1 2 Doplň k číslům názvy: 1 – 5: pohoří 6 – 8: pouště 9 – 11: ostrov a poloostrovy 12: útes
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
OBYVATELSTVO A SÍDLA Ian THORPE Nikole KIDMAN Marc WEBER Simon BAKER Aboridžinové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
Austrálie (Rudý kontinent)
POLITICKÝ SYSTÉM Rozloha: km2 Počet obyvatel: 21 mil
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
ANTARKTIDA.
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání
Cizokrajné suchozemské ekosystémy
AUTOR: Mgr. Jitka Plaširybová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘI_31
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Savany.
Rastlinstvo a živočíšstvo 6.ročník
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
Biosféra = živý obal Země
VY_32_INOVACE_PŘZOO.10 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Austrálie AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_09_Z7_Skála
Transkript prezentace:

FAUNA A FLÓRA AUSTRÁLIE 1 2 3 4 3

Vegetační pásy Tropické deštné lesy – Velké předělové pohoří (1) Pouště a polopouště – australské vnitrozemí (2) Savany = BUŠE – středozápadní Austrálie (3) Subtropické lesy a křoviny – Jihozápadní a jihovýchodní Austrálie Listnaté a smíšené lesy – ostrov Tasmánie (4)

ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ v Austrálii žije velké množství endemitů ( rostlina, nebo živočich, který vznikl a vyskytuje se jen na určitém území a nikde jinde na světě) Ptakopysk, ježura, klokan, koala, pes dingo Blahovičník

OPAKOVÁNÍ Přiřaď k číslům správné vegetační pásy: 1 Subtropické lesy 2 Pouště Listnatý les 3 4 Řešení: 1 - Tropický les 2 - Pouště 3 - Listnatý les 4 - Subtropický les

Poznej zvíře a přiřaď k nim obrázek. 1) Tělo má pokryté kožešinou, na hřbetě má dlouhé ostny. Jeho tělesná teplota je mezi 30 - 32°C,ale může klesnout až na 5°C 2) Jde o savce, který žije jen v Austrálii, má široký ocas, jeho čenich připomíná zobák kachny 3) Je to vačnatec, má šedou srst, živí se listím a kůrou blahovičníku. Řešení: 1 – ježura, 2 – ptakopysk, 3 - koala

ZDROJE http://www.4zscheb.cz/elearning/zemepislearning/australie3/australie3vyklad.htm http://www.profimedia.cz/fotografie/tropicky-destny-les-tropicky-destny-les/0007437144/ http://leccos.com/index.php/clanky/velka-viktoriina-poust http://hillbilly.rajce.idnes.cz/Listopadovy_vandr_k_rece_Turon_2008 http://woodrt.wbs.cz/Rady.html http://www.ezoo.cz/zvire.php?zvire_id=11 http://xanadu.blog.cz/1101/koala http://www.millennium-energy.net/tag/eucalyptus

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda   PŘEDMĚT: Zeměpis TÉMATICKÝ OKRUH: Austrálie, Oceánie, Antarktida TÉMA: Fauna a flóra Austrálie AUTOR: Mgr. Alena Mrhačová VYTVOŘENO PRO ZŠ A MŠ BRNO, MERHAUTOVA 37