VY_32_INOVACE_Vac_II_04 Afrika –vodstvo Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opakování Afrika.
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vodstvo ZŠ TGM Rajhrad Mgr. Zdeňka Hohnová
Afrika – FGS Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
AFRIKA Geografická poloha.
Téma hodiny: Afrika FG Předmět: Zeměpis Ročník: 2.
Charakteristika kontinentu
Macháčková Zuzana 7.Třída
Registrační číslo projektu
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
David Livingstone.
Afrika - povrch Afrika je třetím největším světadílem, je považovaná za kolébku lidstva. Zde byly nalezeny nejstarší kosterní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
VODSTVO AFRIKY.
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Vodstvo Afriky Rostlinstvo a živočišstvo Afriky
Vodstvo Afriky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_275_ Poznáváme Afriku AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Povrch ZŠ TGM Rajhrad Mgr. Zdeňka Hohnová
Pobřeží Afriky Obepluj Afriku prstem po mapě. Je to vůbec po moři možné? Bylo tomu tak vždy? Kterými oceány, moři, zálivy se plavíte? Vyplň slepou mapu.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 6.
Afrika – poloha, rozloha
Afrika vodstvo VY_32_INOVACE_Z OnM Mgr. Kosík Lukáš
JAK SE JMENUJE ZVÍŘE NA OBRÁZKU?
VODSTVO AFRIKY.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
CO VYJADŘUJE SLOVO SAHEL
Severní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Afrika.
Střední Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Jižní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Východní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Afrika.
Základní škola Lednice Břeclavská 510
Pobřeží Afriky Obepluj Afriku prstem po mapě. Je to vůbec po moři možné? Bylo tomu tak vždy? Kterými oceány, moři, zálivy se plavíte? Vyplň slepou mapu.
Afrika Základní údaje: -Největší země: Súdán -Nejmenší země: Seyschely -Rozloha: km ² -Nejvyšší bod: Kilimandžáro (5895m) -Nejdelší řeka: Nil (6671km)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
VY_32_INOVACE_Vac_II_12 Jižní Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
A FRIKA – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY II. Autor: Hana Brýdlová.
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
20. AFRIKA - VODSTVO VY_32_INOVACE_12_Z5 ZŠ a MŠ HEJNICE 2011 Martina Holoušová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_02_Afrika Autor Vladimír Kopal.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Afrika Sahara pyramidy v Egyptě.
VY_32_INOVACE_Vac_II_10 Střední Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Vac_II_07 Afrika –obyvatelstvo
Afrika.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 6
VY_32_INOVACE_Vac_I_10 Zeměpisné pojmy
VY_32_INOVACE_Fi_II_14 Název Evropa - regiony
VY_32_INOVACE_Fi_I_19 Název Jihozápadní Asie
VY_32_INOVACE_Vac_II_02 Afrika –povrch a nerostné bohatství
VY_32_INOVACE_Vac_I_16 Hydrosféra
VY_32_INOVACE_Vac_II_01 Afrika –poloha, rozloha,členitost
VY_32_INOVACE_Vac_II_09 Severní Afrika
Nahoru na horu Kibo Pravidla hry Hra Použité zdroje 1 2
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z _34
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
VY_32_INOVACE_Vac_II_11 Východní Afrika
Jazerá a vodopády Afriky
SP: Vodstvo A/ Napiš název největších afrických vodopádů. Kde leží?
Práce s atlasem HYDROSFÉRA autor: Mgr.Jana Mikešová
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jalovcová Pavla. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Vac_II_04 Afrika –vodstvo Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Jarmila Vaculíková

AFRIKA VODSTVO

Doplň věty s pomocí atlasu a zakresli nové informace do slepé mapy Na severu omývá břehy Afriky:………………....moře a na SV ……..……..moře; na V …………..…oceán a na Z ……..oceán. Nejdelší řeka Afriky je …………(druhá na světě) Nejvodnatější řeka Afriky je………………….. Na řece Zambezi jsou ………………vodopády. Řeka Niger ústí do ……………………..zálivu Nejvyšší vodopád Tugela (948 m – 2. na světe) – Jižní Afrika Použij tyto pojmy: Guinejský, Nil, Kongo, Viktoriiny, Rudé, Středozemní, Indický, Atlantský,

Nil Ústí Nilu Lodí po Nilu Řeka Asuánská přehrada

Viktoriiny vodopády Viktoriiny vodopády na řece Zambezi Emil Holub - český cestovatel - Prozkoumal v r a popsal, zmapoval Afriku David Livingstone -anglický cestovatel - objevil je v r. 1855, pojmenoval podle britské královny Viktorie Šířka vodopádu je 1800 m Voda padá z výšky 120 m do hlubokého kaňonu Domorodci ho nazývají dým, který hřmí nebo duha

Jezera Vyhledej v tabulce největších jezer světa ta, která se nacházejí v Africe: největší: Viktoriino (Ukerewe) nejhlubší: Tanganjika další jezero: Malawi (nejvíc druhů ryb na světě) -všechna leží ve Východoafrické příkopové propadlině -Čadské jezero – co o něm víš?

Africká jezera Viktoriino jezeroViktoriinojezero 3. největší rozlohou na světě ( 2. sladkovodní – vysvětli proč)

Africká jezera 2. nejhlubší na světě v Africe: - nejhlubší jezero - nejvíc vody podle množství - nejdelší jezero Jezero Jezero Tanganjika Tanganjika

Zdroje DEMEK, Jaromír a Ivan MALIŠ. Zeměpis 7: pro základní školy. 1. vyd. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, 2008, 111 s. ISBN Školní atlas světa. 1. vyd. Praha: Kartografie, 2004, 175 s. ISBN Datum vytvoření: Ročník:šestý Předmět: zeměpis Anotace:prezentace seznamuje žáky se základními informace o vodstvu Afriky, učí je pracovat se slepou mapou a procvičuje vyhledávání informací v atlase