Název: Měření průběhu proudu na vstřikovači CR Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Advertisements

Diagnostika Common rail
LEONARDO DA VINCI 2008 Program Leonardo da Vinci je v rámci programu celoživotního učení zaměřen na odborné vzdělávání a přípravu na jiné než vysokoškolské.
Stanoviště pro měření ztrát měničů kmitočtu Jan Dudek VŠB Technická univerzita Ostrava 448 Katedra výkonové elektroniky a elektrických pohonů.
PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Vyhodnocení dotazníkového.
Digitální učební materiál
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 3
Cri-PC, test vstřikovačů common rail všech výrobců
18. Vnitřní tvoření směsi – vysokotlaká vstřikovací zařízení
Vznětové motory Vznětový motor je v principu konstruován stejně jako zážehový motor. Palivo je do spalovacího prostoru dopravováno odděleně.
EDC úloha k řešení č. 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Kontrola těsnosti spalovacího motoru
Tato prezentace byla vytvořena
Měření otáček motoru s postupným odpojováním válců
EDC úloha k řešení č. 7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
MĚŘENÍ EMISÍ ZÁŽEHOVÉHO MOTORU.
EDC úloha k řešení č. 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
Sériová diagnostika, diagnostické přístroje
OB21-OP-STROJ-SMV-JEŘ-U-3-002
EDC úloha k řešení č. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
MOTRONIC úloha k řešení 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
Měření startovacího proudu u vozidla Škoda Favorit
Měření emisí u zážehového motoru
EDC úloha k řešení č. 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Vstřikovače vznětových a zážehových motorů
Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název: Přesah vložek válců Autor: Šnejda Karel
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název: Měření kompresního tlaku Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Palivová soustava vznětového motoru Tato soustava je jedna z nejdůležitějších pro funkčnost motoru. Palivem pro vznětový motor je nafta. Skládá se ze.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Název:Diagnostika tlaku paliva vznětového motoru. Autor:Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh s nezahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ Ing. Petr Hanáček ELEKTRONICKÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE.
Název:Kontrola otáček motoru Autor: Bc. František ŘEHOUT Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel Ročník:IV.
Název:Základy systémů ABS a ASR Autor:Ing.Karel Hrádek Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Brzdy Ročník:druhý Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název: Úprava konců vodičů Autor: Pavel Moravec Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Úvod do elektroinstalací Ročník: 1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název: Měření spotřeby paliva při plném výkonu se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Název: Vyhledání odporu snímače ABS v aplikaci ESI - Tronic Autor:
Měření ampérmetrem.
Měření s multimetrem Název školy: Základní škola Brána Nová Paka
Spalovací motory Témata cvičení
Název: Měření spotřeby paliva při jízdě z
Diagnostika 13-ti polové zásuvky nebo 7-mi pólové zásuvky
Měření voltmetrem.
Klešťový ampérmetr.
Osciloskop.
Měření osciloskopem.
Název: Kontrola lambda sondy
Název: Kontrola odporu vstřikovacího ventilu Autor: Petr Karbulka
Diagnostika.
Název: Statický předvstřik Autor: Šnejda Karel
Měření indukčnosti.
BD 100.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název prezentace (DUMu): Přístroje k měření elektrických veličin
Název: Diagnostika vstřikovače vznětového motoru Autor: Bc. Jan Spurný
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
Název: Diagnostika žhavení Autor: Drahomír Soukup
Transkript prezentace:

Název: Měření průběhu proudu na vstřikovači CR Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel Ročník:IV. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku:

Anotace Pracovní postup diagnostiky vstřikovače vznětového motoru ( vysokotlaký systém Common – Rail) měření průběhu proudu a napětí na elektromagnetickém ventilu osciloskopem.

Na diagnostickém zařízení Bosch FSA 740 zvolíme funkci FSA

Identifikujeme vozidlo

Zvolíme funkci osciloskop

Otevřeme okno univerzální osciloskop

Okno univerzálního dvoukanálového osciloskopu

Odpojíme univerzální měřící vedení CH2

Do zásuvky CH2 připojíme proudové kleště do rozsahu 30 A

Měřící rameno FSA připojíme k akumulátoru vozidla

Vodiče připravíme pro měření proudovými kleštěmi

Připojíme proudové kleště na vodič elektromagnetického ventilu vstřikovače

Na stejný el. vodič připojíme vedení CH1 pro měření průběhu napětí

Průběh proudu při volnoběžných otáčkách motoru

Průběh proudu a napětí při volnoběžných otáčkách motoru