ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti Prezentace 2. zasedání RSK. 13. 4. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Advertisements

Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Integrovaná územní investice Hradecko-pardubická metropolitní oblast
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Kancelář strategie města
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
ITI – SPOLUPRÁCE OBCÍ V AGLOMERACI Dr. Ing. Marie Zezůlková, vedoucí Kanceláře strategie města Brna.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti
ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti RSK. Představení Strategie ITI
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
I T I integrované teritoriální investice Plzeňské metropolitní oblasti Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o. Erich Beneš
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Brno,
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Jan HOLEČEK Kancelář strategie města Magistrát města Brna Regionální.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
PRAHA ITI HRADECKO- PARDUBICKÉ AGLOMERACE.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Rámec pro podporu infrastruktury a investic v Pardubickém kraji
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Podpora infrastruktury městské drážní dopravy z OP Doprava
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Příprava Regionálního akčního plánu Kraje Vysočina
Transkript prezentace:

ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti Prezentace 2. zasedání RSK

Informace o zpracování Strategie ITI Hradecko-pardubické MO 2 Aktuální vývoj: do probíhalo druhé kolo sběru projektových záměrů v PS a jejich rozpracování → upřesnění tematického zaměření naší aglomerace – pracovní skupiny provedly sběr projektových listů, včetně požadovaných alokací (projektové záměry za cca 9,5 mld) jednání PS → upřesňování projektových záměrů (indikátory, finanční plán, atd.) revize Strategie leden-březen 2015 je zadáno dopracování Strategie ITI (CIRI) – verze 1.1 bude dokončena v průběhu dubna 2015 – bude následovat další připomínkování – „finální“ podoba až po – schválení OP, NDÚD, MPIN, vyjednaných financí – cca červenec-srpen 2015, schvalování Strategií v orgánech města podzim 2015, první výzvy konec roku 2015-začátek roku 2016 první výzvy ITI → přelom roku 2015/2016

Informace o zpracování Strategie ITI Hradecko-pardubické MO 3 Udržitelná, chytrá a kreativní metropolitní oblast PO1: Udržitelná metropolitní oblastPO2: Chytrá a kreativní metropolitní oblast SC 1.1 Atraktivní a bezpečná, environmentálně příznivá doprava v aglomeraci -Ekologická VD -Významné přestupní uzly v aglomeraci a návazná infrastruktura -ITS, IDS -Nemotorová doprava s důrazem na cyklodopravu (bezpečnost a bezbariérovost) SC 1.2 Životní prostředí -Vodní hospodářství -Odpadové hospodářství -Krajina a sídlení zeleň SC 2.1 Vzdělávání -Polytechnické vzdělávání -ICT konektivita škol SC 2.2 Výzkum, vývoj a inovace -Kapacity pro výzkum, vývoj a inovace -Podpůrné instituce VaVaI (vědecko technické parky, transfer technologií, inkubátory …) SC 2.3 Kulturní a kreativní oblast -Ochrana zdrojů paměťových institucí, jejich zpřístupnění a využití pro rozvoj kreativního průmyslu -Revitalizace kulturních památek a jejich využití pro vzdělávací, kulturní a komunitní účely Pracovní verze Strategie 1.1

Integrace projektů, informace z jednání pracovních skupin Strategie bude obsahovat pouze tři integrované projekty, a to v oblastech: 1. dopravy 2. životního prostředí 3. vzdělávání 4

Integrovaný projekt – doprava 5

PS1: Atraktivní a environmentálně příznivá doprava 6 Řešená témata: Přestupní terminály Nemotorová doprava (pěší, cyklistická), bezpečnost, bezbariérovost Inteligentní dopravní systém (ITS) Veřejná hromadná doprava (nízkoemisní a bezemisní vozy, rozšíření trolejbusové trakce, integrovaný dopravní systém)

Integrovaný projekt – životní prostředí 7

3. PS2: Životní prostředí 8 Řešená témata: Odpady – zvýšení podílu tříděných odpadů na začátku procesu vzniku odpadů → třídění, úprava a využití separovaných složek komunálního odpadu; separační dvory a zařízení pro separaci a úpravu odpadů; rekonstrukce a zkapacitnění spaloven nebezpečného zdravotnického odpadu Voda – ochrana podzemních vod; zvýšení bezpečnosti pitné vody; protipovodňová ochrana intravilánu Zeleň – revitalizace polabské krajiny aglomerace a sídelní zeleně měst

Integrovaný projekt – vzdělávání, výzkum, vývoj, … 9

PS3: Vzdělávání a využití památek pro vzdělávání a rozvoj kreativního průmyslu 10 Řešená témata: Polytechnické, odborné a inkluzivní vzdělávání + konektivita Rozvoj kvality vzdělávání - vybavení a infrastruktura Klíčové kompetence Ochrana kulturního dědictví PS4: VŠ a spolupráce škol a firem v oblasti výzkumu a vývoje Řešená témata: VŠ a firemní výzkum Transfer technologií Podnikatelské akcelerátory a inkubátory Lidské zdroje pro výzkum a inovace Vývoj a inovace

Informace o aktuálním vývoji ITI 11 Požadavky MO Vyjednáno s ŘO pro MO V %Poznámka OPŽP ,2 OPZ ,4 Neintervenujeme OPPIK ,3 OPD II ,8Dohoda IROP ,7Problém SC 1.2 OPVVV Pouze SC 1.2, PO3 0 Kč OPPHA Celkem ,8 „Finanční realita“ ITI z pohledu metropolitních oblastí

Informace o aktuálním vývoji ITI 12 Absorpce PCE-HK Požadavek HK-PCE VyjednánoV %Poznámka OPŽP OPZ000 OPPIK OPD II IROP Problém SC 1.2 OPVVV Pouze SC 1.2 Celkem „Finanční realita“ ITI – Hradecko pardubická aglomerace

Informace o zprostředkujícím subjektu Intenzivní řešení problematiky zprostředkujícího subjektu MMR připravilo „Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje“, včetně právní úpravy ITI Činnosti zprostředkujícího subjektu: Nositel bude zajišťovat v samostatné působnosti (pravděpodobně) zejména administrativní podporu pro činnost ŘV a personálně zajistí výkon funkce manažera ITI V přenesené působnosti (pravděpodobně) bude provádět výběr operací, který zahrnuje zejména hodnocení souladu předložených projektů s příslušnou strategií → kompletní rozsah činností je v současné době předmětem jednání Usnesení ŘV ITI 3/2: Řídící výbor ITI doporučuje MMR jako „vedoucí město (nositel) Hradecko-pardubické aglomerace statutární město Pardubice zastupující statutární město Hradec Králové“. 13