Pracovní skupina pro místní Agendu 21 RVUR Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR MMR, 11. prosince 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Brno, 20. února 2013.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
EFEKTIVITA VEŘ. PROSTŘ. SPOKOJENOST OBYVATEL SYSTÉM VZÁJEMNĚ PROPOJENÝCH INFORMACÍ SUR ČR, strategie minist. KVALITA VEŘ.SPRÁVY Regiony KVALITA ŽIVOTA.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Místní Agenda 21 v ČR Ing. arch. Marie Petrová Výbor pro udržitelné municipality RVUR Praha, 16. prosince 2014.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Místní Agenda 21 Ing. arch. Marie Petrová MMR. PS URROU
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR PS URROU, 3. června 2010.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Národní síť Zdravých měst ČR
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

Pracovní skupina pro místní Agendu 21 RVUR Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR MMR, 11. prosince 2009

Nastavení MA21 v ČR PS MA21 RVUR nastavení pravidel, koncepce, metodika, kontrola Koordinace, financování - MŽP Kritéria MA : 5 sad dle typu municipality, nová kritéria kategorie „A“ Databáze MA21(CENIA) registrace zájemců, 4 kategorie dle pokročilosti, v současné době aktualizace, nová grafická podoba Revolvingový fond MŽP finanční podpora, dosud 3 výzvy, rozděleno téměř 30 mil.Kč Síťování – NSZM ČR

Aktuální výstupy PS MA21 Harmonogram koncepce podpory rozvoje MA21(implementace SUR na místní úrovni) Aktualizovaná kritéria kat. „A“pro nejlepší municipality Leták Kritérií MA21 (od ledna 2010) Logo MA21 Obhajoby kat. „B“ municipalit za rok 2009

Aktuální sady kritérií MA21 5 sad - malé obce(do 2000 ob.) - obce, města - statutární města - mikroregiony - kraje úpravy stávajících sad, platnost od (výjimečně po dohodě dříve pro RF MŽP)

Kritéria kat. A platnost od podmínka: 3 roky úspěšně obhájená kat. B pravidla pro obhajobu kat. A: - kontrola na místě + obhajoba na zasedání PS MA21 - „uchazeč“ zpracuje přehlednou dokumentaci k UR - oponentní mikrotým PS MA21 RVUR (odborníci, členy nom.PS MA21,vydává stanovisko, účastní se kontrol i obhajob) opravný prostředek – závazek zastupitelstva k řešení - konkrétní časově i věcně, využití Aalborgských závazků,projednání oponentním mikrotýmem - konečné posouzení a uznání – PS MA21 RVUR.

Databáze MA21 spolupráce PS MA21, MŽP, CENIA aktualizace věcná i vizuální uživatelsky příjemná spuštění v lednu 2010 proškolení propojení s webem ma21 logo MA21

Koncepce rozvoje podpory MA21 v ČR Zadání: RVUR Zpracování: PS MA21 RVUR Financování: MŽP (OEV Odborná spolupráce: Integra consulting, s.r.o. Provázání se SUR ČR Nelegislativní úkol vlády pro 2.pol.2010

Spolupráce MV – Sekce kvality MMR – Mikrotým pro implementaci SUR Mezinárodní spolupráce (ICLEI)

Děkuji za pozornost