Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková P Ř EDLO Ž KY S a Z Zazpíváme si Písni č ka -> My pluli.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBO Ř ANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_181_SAMOHLÁSKY Téma: ROZD Ě LENÍ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Letošní spá č i – Jarda, Honza, Markétka, Martinka, Standa, Št ě pán, Jirka a Martin. Najdete vet ř elce? (já to nejsem )
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
Český jazyk 1. ročník Čtení - doplňovačky.
Psaní i,í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.07 Název pro školu:
Chléb Česko - Anglický Rohlík na téma jídlo Máslo Vejce Hruška Dort Sýr Hamburger Konzerva ZmrzlinaDžem Žvýkačka ČokoládaPárek KečupMaso Párek v rohlíkuMed.
Obrázkový slovník Jídlo ČAJ ŽVÝKAČKA JABLKO HRUŠKA BRAMBORA ZMRZLINA
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_238_JEHLIČNATÉ_STROMY Téma: JEHLIČNATÉ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_201_PŘÍPRAVA_NA_NÁSOBENÍ Téma: PŘÍPRAVA.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_188_PÁROVÉ_SOUHLÁSKY_Ď_Ť Téma: PÁROVÉ.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_TVAR_04 Sada DUMTvarosloví Předmět Český jazyk Název materiáluPád podstatných jmen 3 Anotace Žáci v jednoduchých.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_551_NEOHEBNÉ_SLOVNÍ_DRUHY Téma: OPAKOVÁNÍ NEOHEBNÝCH.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_185_PODSTATNÁ_JMÉNA_VLASTNÍ Téma:
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 1. První divadelní představení se nazývá 2. Nápoj k povzbuzení.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Z obrázků vytvoř věty jednoduché Některé věty napište na tabuli.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ČÍSLOVKY Co už známe Pokud v závodě předběhneš závodníka na druhém místě, na jakém místě.
Český jazyk Přehled dělení hlásek- samohlásky a souhlásky 3. ročník ZŠ praktická Mgr. Lenka Šťovíčková 32_INOVACE-04-sada 2-17 Projekt ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník Najdi v říkance všechna zájmena ZÁJMENA Co už známe Leze žába do bezu, já tam za ní polezu,
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 4.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková SLOVNÍ DRUHY Co u ž známe ? Jaké slovní druhy mohou vyjad.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ přívlastek Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
MZŠ Dymokury Ing. Martina Š ť astná. 1. Kde hledat hotové aplikace a jak je vyu ž ít ve výuce 2. Práce se Smart Tools 3. Jak si upravit procvi.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková PŘÍDAVNÁ JMÉNA Už známe: Jaká přídavná jména vyjadřují obrázky.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Martina Durinová PPŘŘEEDDLPOOŽNKYYPPŘŘEEDDLPOOŽNKYY.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Podstatná jména Napiš, co vidíš na obrázku.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková PŘÍDAVNÁ JMÉNA Už známe: Najdi v textu přídavná jména Přídavná.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_03_Český jazyk pro 7. ročník_Práce s jazykovými příručkami Téma: Práce s jazykovými příručkami.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková SKUPINY MĚ, MNĚ Seřaď správně písmena, aby vzniklo slovo.
DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_20_Disk slo ž ka Šablona č íslo: VII.Sada č íslo: 3.Po ř adové č íslo DUM: 20. Autor:Mgr. Milan Ž i ž ka.
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ NEOHEBNÉ 1. PODSTATNÁ JMÉNA 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA
PODMĚT JIRKA ŠTĚKAL SE ROZPLAKALA ZAPADALO MODRÁ PES ONA HOLČIČKA
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12 _Předpony a předložky II. část
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník
Český jazyk – 3.ročník, Spojky.
Přídavná jména přivlastňovací
Věta se skládá ze slov Název školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
SLOVESNÝ ZPŮSOB PODMIŇOVACÍ
Hledání nejvyšších a nejnižších hodnot
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
ŘEČ JE NEJDOKONALEJŠÍ VYJADŘOVACÍ PROSTŘEDEK.
VY_32_Inovace_ Předložky s, z Český jazyk 8. ročník
Květiny Čekanka u lesa ______ . Leknín se zas sucha ______ .
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_ČESKÝ JAZYK
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Slova s předložkami TÉMATICKÝ.
Český jazyk 3 Opakování 2. třídy.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Elektronická učebnice - I
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Český jazyk 2 Vlastní jména - úvod.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková P Ř EDLO Ž KY S a Z Zazpíváme si Písni č ka -> My pluli dál a dál v zelené lesy, kde vlnka s vlnkou slaví své plesy. My pluli dál a dál v zelený háj Najdi v první sloce písn ě p ř edlo ž ky: __

Elektronické učební materiály – I. Stupeň Český jazyk – 5.ročník JEŠT Ě SI P Ř IPOMENEME U Ž ZNÁME: P ř edlo ž ky a p ř edpony P ř edlo ž ka je samostatné slovo, píše se zvláš ť P ř edpona je sou č ástí slova, píše se dohromady se slovem Rozhodn ě te, kdy se jedná o p ř edponu, kdy o p ř edložku (ze)stromu, (z)Afriky, (s)klidit, (z)m ě na, (za)sestrou, (s)babičkou, (s)máslem, (pod)trhnout, (před)ním, (z)cihel, (z)kapsy, (s)radostí, (od)let, (před)ložka, (s)běratel, (z)knihy, (ze)zásuvky

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník PODLE OBRÁZKŮ ODVO Ď P Ř EDLO Ž KY: JEŠT Ě SI ZOPAKUJEME

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník DNES SE NAU Č ÍME: PSANÍ P Ř EDLO Ž EK S, Z Předložky z, ze se pojí s 2. pádem např.: z lesa, z papíru, z domu, ze dřeva, z výletu, z gumy, z t ě sta, ze skla Předložky s, se se pojí se 7. pádem např.: se mnou, s povidly, se šleha č kou, se Sněhurkou, s kamarády, s mákem, se psem

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník PROCVI Č ENÍ Dopl ň rýmy, ozna č p ř edlo ž ky č erven ě a p ř edpony mod ř e Boj s rýmou Vlezla na mě ________, je mi pořád _______. Zalezu si do _______, dám si čajík od ______. Přikryju se _______, Tak zvítězím nad ______. __ __ ___ __ __ __ __ ___ ___

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník Doplň předložky s, se, z, ze ř etízek __ st ř íbra, chléb __ máslem, dort __ sví č kami, Petra __ Janou, poj ď __ mnou, p ř ijel __ Krom ěř í ž e, pohádka __ kní ž ky, hra č ky __ d ř eva, zprávy __ rádia, práce __ lepidlem, spadl __ stromu, myslivec __ psem, strýc __ Ostravy, dívá se __ okna, knedlíky __ zelím, košile __ líme č kem, pohlednice __ ciziny PROCVI Č ENÍ ze s se s se z z ze z s ze se z z se s z

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník CLIL: CHLÉB S MÁSLEM HRAČKY ZE DŘEVA STRÝC Z OSTRAVY POJĎ SE MNOU - BREAD WITH BUTTER - WOODEN TOYS - UNCLE FROM OSTRAVA - COME WITH ME RÁD SE PROCHÁZÍM SE SVÝM PSEM. I LIKE WALKING WITH MY DOG.

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ÚKOL NAVÍC: Doplň větu vhodným slovním spojením Maminka dostala prsten ___________. Piju čaj ___________. Přijeli jsme ___________. Půjdeme ___________. Snědl guláš ___________. Mám rád dort ___________. s medem s rohlíkem se šlehačkou ze zlata z Berlína s vámi

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník Pou ž ité zdroje: Písnička – Youtube Obrázky - klipart office Microsoft