Pasivní a nízkoenergetické domy (modely) Ekologické praktikum 9. ročník 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Nízkoenergetické domy
Energetická účinnost budov
DOMY Otázky a odpovědi.
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Ekologické stavby Zpracoval: Jan Vojtěchovský.
Ryze přírodní stavební materiály (stručný přehled, výčet)
Efektivní užívání energie v budovách
Tepelné čerpadlo 1.
Pasivní dům Marek Švestka.
EXPERT NA TEPLO.
Tepelné čerpadlo 3.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
BYTOVÁ DRUŽSTVA 2010 Ing. Tomáš Kopecký, Lišov
NÍZKOENERGETICKÝ RODINNÝ DŮM Autor projektu: Petra Ondráčková Vedoucí projektu: Ing. Lucie Hladká Střední škola stavebních řemesel, Brno-Bosonohy.
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
Energie a Město Zpracovali : Štěpán Filip Matěj Havrlant Matěj Havrlant.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Lenka Česenková Státní fond životního.
Formóza - vesnička pro seniory Vítáme Vás na prezentaci.
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Návrh a konstrukce otopných ploch II
Úspora elektrické energie
Úspory energií na školách 2004 Úspory energií na školách 2004 SEVER Horní Maršov.
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
Rozdělení ekologických domů Znaky ekologických domů Zjišťování úniku tepla Zateplování domů.
Sub-projekt BRIE Potštát 12. října Praktické využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných domech Ing. Libor Lenža Regionální energetické centrum,
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Zdravotechnika Příprava teplé vody II (STA56) Ing. Vladimíra Straková STAVEBNICTVÍ.
Zpracoval: Lakomý Jan Třída: 2.L Šk. rok: 2013/2014 Předmět: Biologie
Téma : Nízkoenergetický dům konstrukční možnosti domu konstrukce s izolací kontaktní Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek.
Infrazářiče - topné články - vytápění Užití elektrické energie 1 Infrazářiče - topné články - vytápění Ing. Jaroslav Bernkopf.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Natálka, Anička a Štěpánka
Prodej rodiného domu v Líšné u Přerova 115. Rozloha pozemku je 1215m2 Rozloha pergoly je 11x14m2 Zastavěná plocha je 153m2 Obvodové zdi jsou vyzděné na.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Pasivní stavitelství jako ekonomický koncept. Východiska Výstavba a provoz budov je hltoun energetických zdrojů Každá budova má být v takovém stavu, aby.
Výpočet přijatého a předaného tepla
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
IZOLACE STAVEB - PASIVNÍ DOMY
Časté chyby - opakování. Časté chyby opakování 1.úloha Příprava zadání, analýza základních stavebně- energetických požadavků a cílů Stanovení faktoru.
Domov (bydlení).
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Zelená úsporám Novinky od 08/2009 Dotace v praxi SFŽP ČR Odbor GIS Ing.Tomáš Poledník Vedoucí pracovišť Morava.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách 91. zasedání Rady fondu Praha, 30.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
Ekologické stavby Vypracoval: Dominik Šuba Obor: Technické lyceum Třída: 2.L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
EXPERT NA TEPLO. společnost VERNER přední český výrobce kotlů na biomasu vlastní konstrukce a vývoj moderní výroba EN ISO 9001:2008 tradice a zkušenost.
Vytápění Zdroje tepla-kotle. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
TECHNOLOGICKÝ VÝVOJ VE VŠECH ODVĚTVÍCH průměrné auto vs. šetrné auto spotřeba 6,5 l/100km spotřeba 1,5 l/100km, příp. 6,5 kWh/100km.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
NÍZKOENERGETICKÝ ČI PASIVNÍ DŮM Rekonstrukce – FAKTOR 10 Projekt rekonstrukce Tevesstrasse, Frankfurt / Autor návrhu: Faktor 10.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Hradčany – Sluneční ulice
Tepelný výpočet budovy příklad
ZATEPLOVÁNÍ DOMŮ Historie a vývoj.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
Bydlíme s fyzikou včera, dnes i zítra.
SP4 - RD STUDIE v ARCHICADU
Energetická náročnost budov
Pokles dotykové teploty podlah
Gymnázium Antona Bernoláka Námestovo
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Izolace na stavbě RADON.
Transkript prezentace:

Pasivní a nízkoenergetické domy (modely) Ekologické praktikum 9. ročník 2013

Stavba modelů domů samotné stavbě modelů předcházelo zjištění informací, kdy můžeme dům označit za nízkoenergetický či pasivní samotné stavbě modelů předcházelo zjištění informací, kdy můžeme dům označit za nízkoenergetický či pasivní (domy pod zemí, sruby,…) prostudování informací o stavebních materiálech používaných na stavby (sláma, dřevo, polystyren,….) prostudování informací o stavebních materiálech používaných na stavby (sláma, dřevo, polystyren,….)

vybrání vhodného místa pro umístění domu (domy nejsou zastíněné okolní zástavbou a vysokými stromy, orientace oken na jižní stranu, málo členitý tvar ….) vybrání vhodného místa pro umístění domu (domy nejsou zastíněné okolní zástavbou a vysokými stromy, orientace oken na jižní stranu, málo členitý tvar ….) moderní trendy při vytápění (tepelná čerpadla, podlahové topení, kamna na biomasu,…) moderní trendy při vytápění (tepelná čerpadla, podlahové topení, kamna na biomasu,…)

Co znamená …… pasivní dům: měrná roční potřeba tepla na vytápění je pod 20 kWh/m 2 za rok pasivní dům: měrná roční potřeba tepla na vytápění je pod 20 kWh/m 2 za rok nízkoenergetický dům: měrná roční potřeba tepla na vytápění je pod 50 kWh/m 2 za rok nízkoenergetický dům: měrná roční potřeba tepla na vytápění je pod 50 kWh/m 2 za rok běžná stavba: měrná roční potřeba tepla na vytápění je 100 až 120 kWh/m 2 za rok běžná stavba: měrná roční potřeba tepla na vytápění je 100 až 120 kWh/m 2 za rok starší dům: měrná roční potřeba tepla na vytápění je 180 až 250 kWh/m 2 za rok starší dům: měrná roční potřeba tepla na vytápění je 180 až 250 kWh/m 2 za rok

Samotná práce trvala 3 týdny žáci rozděleni do třech skupin žáci rozděleni do třech skupin 1. model dřevěného srubu 1. model dřevěného srubu 2. model domu pod zemí 2. model domu pod zemí 3. model domu, kdy byla použita jako stavební materiál sláma 3. model domu, kdy byla použita jako stavební materiál sláma

Dřevěný srub použitý materiál – dřevěné hranoly se zářezem, jako materiál v interiéru - dřevo použitý materiál – dřevěné hranoly se zářezem, jako materiál v interiéru - dřevo dům je patrový dům je patrový

příprava materiálu na stavbu

výroba schodů a nábytku

příprava na instalaci schodů

interiér domu

přízemí s vířivkou

1. patro

model srubu

Dům pod zemí okolní půda má výborné izolační schopnosti okolní půda má výborné izolační schopnosti žáci na výrobu modelu použili polystyren jako imitaci svahu žáci na výrobu modelu použili polystyren jako imitaci svahu

tvorba svahu, ve kterém je vytvořen dům

zatravňování svahu a výroba pnoucích rostlin před dům

model domu pod zemí se solárními panely a venkovním posezením u krbu

Model domu ze slámy a polystyrenu

sláma

pokládání podlahového topení

pokládání podlahové krytiny

zařizování interiéru

interiér

EKOLOGICKÉ PRAKTIKUM 9. ročník 2013