SIPVZ 0281P2005 Výuka studentů v odborných předmětech pomocí prezentačních, grafických a databázových programů zpracovatel: ing. Svobodová Jana Quitta.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pilotních projekt SIPVZ, okruh D – Implementace výukového softwaru na speciálních školách Soubor výukových prezentací pro zvláštní školu Speciální školy,
Advertisements

Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
MZDA K VÝPLATĚ další.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Tvorba webových aplikací
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02_ZT_TK_1 Ročník: I. Základy techniky Vzdělávací oblast: Odborné.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Počítačová grafika Výpočetní technika.
Rastrová grafika Výpočetní technika.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
INFORMATIKA 9 Defragmentace disku III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
INFORMATIKA 7 Odstavec V. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
INFORMATIKA 9 MS Excel I. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Prezentační manažery (PM), prezentace pojmy VY_32_INOVACE_7C11.
INFORMATIKA 7 Odstavec IV. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Školní vzdělávací program výuka informatiky
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_191.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_040.ICT.34 Tvorba webových stránek – web a databáze.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
ArchiCAD nástroj Střecha 2
Textový Editor.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
Informatika – Textový procesor Word 2010
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
TÉMA: Počítačové systémy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
ArchiCAD nástroj Sloup
VY_32_INOVACE_09_ICT_538_Jnc
ArchiCAD nástroj Dveře
Informační a komunikační technologie
TÉMA: Počítačové systémy
Transkript prezentace:

SIPVZ 0281P2005 Výuka studentů v odborných předmětech pomocí prezentačních, grafických a databázových programů zpracovatel: ing. Svobodová Jana Quitta Petr Integrovaná střední škola stavební a Učiliště Jihlava

Téma 1.1 – vytvoření výukového obsahu nebo výukového materiálu Rozsah působnost regionální Okruh C – využití ICT na středních a vyšších odborných školách Cílová skupina žáci a studenti Realizace projektu projekt jednoletý – Výše poskytnuté dotace Kč

Úkol: Zpracovat probíranou látku a nové informace z oboru stavebnictví srozumitelně a studentům zatraktivnit způsob vyučování.

Řešení - nové informace ve výuce doplní standardní učební plán a studenti si důležité informace lépe zapamatují, a díky obrazovým vjemům, si lépe dokáží některé technické detaily a technologie představit - použili jsme prezentační program Power – Point, je jednoduše přenositelný, snadno dostupný. Jeho tvorbu i používání, po krátkém zaškolení, zvládne většina pedagogů i studentů - při používání ve výuce je nutný notebook a dataprojektor nebo lze využívat učebnu výpočetní techniky s instalací softwaru MasterEye

Software MasterEye - jeho základním úkolem je umožnit učiteli komunikaci s jednotlivými počítačovými pracovišti, kontrolovat práci studentů,případně i jednotlivé práce přímo opravovat nebo doplňovat - další zajímavou součástí je možnost sbírat a ukládat jednotlivé zpracované práce v elektronické podobě

- velmi jsme ocenili schopnost tohoto softwaru kopírovat celou obrazovku pro tvorbu jednoduchých návodů při další práci s jinými počítačovými programy - jednotlivá „fota“ obrazovek jsou v málo objemných formátech / jpg /, lehce dále přenositelná a dobře se upravují /příklad výsledného obrázku z úvodu do práce v programu ArchiCad/

Pohled na implicitně nastavená okna nástrojů Nástrojová lišta Okno 3D Nástrojová paletka Projektový /absolutní/ počátek Souřadnicová paletka Řídící paletka Okno půdorysu 2D

-software MasterPointer a MasterPlanit, které jsou součástí MasterEye umožní do obrazu přímo vkreslovat šipky, odkazy, dobře lze využít různé zvýrazňovače textu / užitečné pokud používáme texty stažené nebo scanované / - software má i další možnosti například chat učitele s jednotlivými studenty, zapínání a vypínání všech závislých studentských počítačů z učitelského počítače, zablokování přístupu na internet…

Zhodnocení - ve stavebnictví se setkáváme s velkým množstvím nových informací,které musíme rychle studentům předložit ve srozumitelné formě - prezentace,které jsme zatím vytvořili používáme při běžné výuce a studenti je vnímají pozitivně.Ovšem vždy se předpokládá doplnění výkladu učitelem,jen tak se dosáhne plnohodnotného výkladu. - přijímání informací obrazem je v technické škole a později v stavební praxi nezbytnou nutností a toto je jedna z možností jak studenty na tuto realitu připravit.

Realizátor projektu Integrovaná střední škola stavební a Učiliště Žižkova Jihlava web: IČ: telefon