1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 14. února 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Princip financování Jednotkové náklady - náklady na realizaci nebo pořízení jednotky definované obvykle.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 3.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 6. února 2014.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Seminář pro žadatele Výzva č. 78 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.1 Podpora vzdělávání a procesů v sociálních službách.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Eva Kujínková MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Národní program podpory cestovního ruchu
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Projektová žádost a přílohy
Role Úřadu Regionální rady
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzva
Projektová dokumentace v projektech pro Strukturální fondy
Seminář pro příjemce OPVK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Realizace a vyúčtování malého projektu
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce
Transkript prezentace:

1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 14. února 2012

2 Globální granty - Prioritní osa – Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II 1.2 – Rovné příležitosti dětí a žáků v Ústeckém kraji II 1.3 – Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II

3 Zprostředkujícím subjektem je Ústecký kraj Výkon ZS vykonává: Odbor strategie, přípravy a realizace projektů Oddělení grantů EU pro vzdělávání 5. patro budova „A“ KÚ

4 Zdroje informací Prováděcí dokument OPVK k Příručka pro žadatele OPVK verze 7, datum účinnosti od Příručka pro příjemce OP VK verze 5 2. výzva II Ústeckého kraje Metodika monitorovacích indikátorů verze 3 Příručka – elektronická projektová žádost v aplikaci Benefit 7 Dokumenty jsou ke stažení na webu OPVK Ústeckého kraje :

5 2. Výzva – II GG Vyhlášení výzvy: 27. ledna 2012 Konec výzvy: 19. března 2012 v 15 hodin Realizace projektů : –nejdříve od –ukončení nejpozději do 31. prosince 2014 od do se NEPOSKYTUJÍ osobní konzultace Příjem žádostí: od do do 15 hod na podatelnu KÚ Benefit 7 – online žádost

6 Oprávněný žadatel Právnické osoby a další subjekty uvedené ve výzvě Fyzická osoba žádat NEMŮŽE Sídlo žadatele je na území ČR Občanská sdružení dle zák. 83/1990 o sdružování občanů, podnikající subjekty a NNO –více než 2-letá historie společnosti –zřízeny nebo založeny za účelem vzdělávání nebo vědecké a výzkumné činnosti v hlavní nebo vedlejší činnosti

7 Partnerství Partnerství je definováno v žádosti –podílejí se na zpracování projektové žádosti a realizaci aktivit –partneři se podílejí na plnění cílů a indikátorů projektu –partneři nesmí být dodavateli Typy partnerství: –s finančním příspěvkem –bez finančního příspěvku

8 Nepřímé náklady Pro všechny oblasti podpory stejné Objem přímých nákladů (bez nákladů, jež spadají do křížového financování) % podíl nepřímých nákladů k přímým nákladům (bez nákladů, jež spadají do křížového financování) Přímé náklady ≤ 4 mil. Kč18 % Přímé náklady > 4 mil Kč ≤ 6 mil. Kč 16 % Přímé náklady > 6 mil. Kč ≤ 10 mil. Kč (pouze pro 1.1) 14 %

9 Křížové financování Výdaje musí být v souladu s cíli a aktivitami projektu Oblast podpory 1.1 maximální výše 15 % z celkových vyúčtovaných způsobilých výdajů Oblast podpory 1.2 maximální výše 10 % z celkových vyúčtovaných způsobilých výdajů Oblast podpory 1.3 maximální výše 5 % z celkových vyúčtovaných způsobilých výdajů

10 Udržitelnost projektu Oblast podpory 1.1 po dobu 2 let od skončení realizace projektu Oblast podpory 1.2 není stanovena povinnost udržitelnosti Oblast podpory 1.3 po dobu 2 let od skončení realizace projektu

11 Udržitelnost projektu V příloze Benefitové žádosti popsat naplnění udržitelnosti Popis aktivit v době udržitelnosti

12 Veřejné zakázky Postupovat dle zákona č. 137/2006 Sb. (nad 2 mil. bez DPH) Pod 2 mil. postupovat dle platných pokynů OP VK (zakázky malého rozsahu) Limitní částky se počítají za celou organizaci za dané zdaňovací období

13 Monitorovací indikátory Popis v textu výzvy Uvádět reálná čísla Velké sankce při nedodržení jakéhokoliv indikátoru: 50% a více = vrácení 100% dotace 15% - 50% = vrácení 25% dotace 5% - 15% = vrácení 5% dotace Nastavit MI optimálně k rozpočtu projektu

14 Do komentáře u popisu MI v benefitové žádosti uvést složení jednotlivých MI (konkrétně např. analýzy, metodiky, žáci a atd.)

15 Přílohy žádosti Povinné přílohy Doklad o právní subjektivitě Stanovisko zřizovatele - formulář na webu OP VK ÚK Analýzy/šetření potřebnosti realizace projektu Popis aktivit v době udržitelnosti Nepovinné přílohy Čestné prohlášení o zařazení projektu do IPRM – formulář na webu OP VK ÚK Podrobné rozpracování obsahu metodických dokumentů a nástrojů, je-li v projektu realizovaném DVPP

16 Hodnocení žádostí Hodnocení formálních náležitostí – opravitelné Hodnocení přijatelnosti – neopravitelné Věcné hodnocení minimálně 2 hodnocení, pro další hodnocení minimálně 65 a více bodů Výběrová komise Rada Ústeckého kraje Zastupitelstvo kraje –Do 30 dní smlouva o realizaci GP –Do dalších 30 dnů od podpisu smlouvy bude poskytnuta záloha

17 Předložení žádosti Povinné přílohy a jejich řazení příloha č. 1 – Doklad o právní subjektivitě příloha č. 2 - Stanovisko zřizovatele (není nutný souhlas Rady, ale pověřené osoby) příloha č. 3 - Analýzy/šetření potřebnosti realizace projektu ostatní dle textu výzvy Všechny přílohy v originálu či ověřené kopii Při doručení poštou doporučujeme žádost zaslat tak, aby žádost byla doručena nejpozději den před ukončením příjmu žádostí

18 Žádost musí být pevně spojena, např. provázkem, přelepena páskou a podepsána statutárním zástupcem Kroužková vazba nebude akceptována V případě partnerství podepisují partneři se žadatelem Čestné prohlášení v žádosti –tiskne se až z finálně uložené žádosti!!! (není vyžadována samostatná příloha Prohlášení o partnerství) LISTY NESMĚJÍ BÝT VOLNĚ VYJÍMATELNÉ

19 Publicita projektu V žádosti specifikovat způsob zajištění publicity Dodržovat správná loga Manuál vizuální identity ke stažení

20 Benefit Zkušební verze Ostré verze Příručka – elektronická projektová žádost v aplikaci Benefit 7

21 Rady do začátku Upřesnění projektového záměru definování cílů a jednotlivých kroků a aktivit vedoucí k naplnění cílů Stanovení oprávněnosti žadatele, jednotlivých aktivit a cílové skupiny, výše podpory Rozhodnutí o zapojení partnerů do projektu v případě zapojení škol (PO) do partnerství předběžný souhlas statutárního zástupce Konzultace projektového záměru na ZS Ústecký kraj

22 Příspěvkové organizace kraje - konzultace projektového záměru se zřizovatelem (p. o. kraje – PhDr. Hana Poloncazrová, projektový záměr v Kevisu) Propagace, publicita a řízení projektu NENÍ klíčovou aktivitou Vyplnění benefitové žádosti Kompletování žádosti o finanční podporu včetně všech jejích příloh Odevzdání žádosti (papírově + elektronicky na CD včetně příloh) Příjemce si musí zajistit tým i na zpracování samotné závěrečné zprávy a případných oprav (až po ukončení projektu, není součástí rozpočtu projektu)!!!!!

23 Vedoucí oddělení Mgr. Martina Černá , Věcný garant PhDr. Hana Poloncarzová , Projektoví manažeři ZS

24 Oblast podpory 1.1 Ing. Miroslav Vít , Mgr. Martina Pražáková ,

25 Oblast podpory 1.2 Mgr. Jana Lavičková , Oblast podpory 1.3 Mgr. Hana Hejlová ,

26 DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Miroslav Vít ,