Společný jazyk v rytmu (2012–2013) Naďa Ježková, Kristýna Koláčná projekt podpořený programem EU Mládež v akci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč
Advertisements

INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Hristo Trajkovski – VerbaVoice GmbH Komunikační podpora pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepis na mobilu – Přepis mluvené řeči – Živé.
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
Občanské sdružení ŽONGLÉR - organizace projektů, zabývajících se Novým cirkusem, sociálním cirkusem, hudbou, tancem apd.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Systém péče o sluchově postižené, jejich výchova a vzdělávání
ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící Online tlumočnická služba pro neslyšící - NONSTOP.
Slovníček pojmů Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Bratrská jednota baptistů
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Komunikace mezi generacemi
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
Komunikace sluchově postižených
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Logopedická třída MOTÝLCI
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. - Posílit integraci neslyšících do světa slyšících - Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb pro neslyšící a.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
NEFORMÁLNÍ INKLUZIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT – INKLUZIVNÍ PROJEKT HLEDÁNÍ SPOLEČNÉHO JAZYKA V RYTMU Lenka HRICOVÁ Katedra speciální pedagogiky.
Pedagogická komunikace
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Vizuálně motorické komunikační systémy SP
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Tlumočník očima neslyšícího dítěte Lucie Břinková, Josefina Kalousová, Markéta Spilková.
Středisko handicapovaných studentů na VŠE V roce 2015.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
DIDAKTICKÁ SIMULAČNÍ HRA: OSTROV Autorka: Petra Vaňková.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Problematika tlumočení znakového jazyka Radka Horáková, podzim 2006.
VYTVÁŘENÍ INKLUZIVNÍHO KLIMATU S VYUŽITÍM RYTMU. Sociálně inkluzivní projekty – Spálený sušenky a spol.  Hledání společného jazyka v rytmu (2011)  Společný.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
TŘETÍ FESTIVAL Setkání aktivních seniorů
Kapela, které nesmí chybět na Vašich akcích
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Sociálně aktivizační služby
SOCIÁLNÍ PSYCHOLOGIE Sociální komunikace.
Transkript prezentace:

Společný jazyk v rytmu (2012–2013) Naďa Ježková, Kristýna Koláčná projekt podpořený programem EU Mládež v akci

Popis projektu sociálně inkluzivní projekt cílem projektu bylo bourání komunikačních bariér a vytváření sociálně inkluzivního prostředí smíšená organizátorská skupina – tři slyšící členky kapely a tři neslyšící účastnice projektu Hledání společného jazyka v rytmu.

zaměřeno na africké bubnování, na hledání společné cesty v komunikaci a na bourání bariér, které vyplývají ze sluchového postižení slyšící účastníci si osvojovali komunikační dovednosti v českém znakovém jazyce a zvnitřňovali si pravidla, která usnadňují komunikaci s neslyšícími a nedoslýchavými lidmi. Projektu se ve všech fázích zúčastnilo celkem 35 zájemců z řad dospělých slyšících lidí a dospělých lidí se sluchovým postižením.

1. fáze -> letní týdenní bubenický workshop (2012) doplněný znakováním na Chatě Stará Škola v Kunčicích u Starého Města pod Sněžníkem -> završen společným vystoupením na festivalu Bioslavnosti 2. a 3. fáze -> pravidelná bubenická a „znakovací“ setkávání v průběhu podzimního semestru 2012 a jarního semestru 2013 v Labyrintu v Brně. 4. fáze -> v létě 2013 projekt završen týdenním bubenickým workshopem se znakováním, opět se společným koncertem. + množství dalších aktivit v podobě vystoupení a prezentací při různých příležitostech. Čtyři fáze

1. fáze Letní týdenní bubenický workshop

ny-jazyk-v-rytmu-v- labyrintuhttp:// nt/spolecny-jazyk-v-rytmu-v-labyrintu

Naše dojmy První větší zkušenost s Neslyšícími Komunikace se ZJ, zdokonalování ve ZJ Učení hrou (pexesa, domino…) Prolínání dvou kultur Odstraňování komunikační bariéry Učení něčeho zajímavého (hra na bubny) Další zajímavé akce (ples Neslyšících…)