Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I - 29. 9. 2015 v NTK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

E-prezenčka na Univerzitě Karlově v Praze
MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Zkušenosti se zpracováním elektronicky dodaných záznamů seriálů do Souborného katalogu ČR Danuše Vyorálková
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
E-knihy E-čtečky Zkušenosti NTK Jana Římanová, Národní technická knihovna,
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
JIB Jednotná informační brána seminář Digitální knihovna STK Praha, 9. října 2001 Martin Vojnar Jiří Pavlík Naděžda Andrejčíková.
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
Bezhotovostní platby v Alephu
Organon Interaktivní webová aplikace pro výuku logiky
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , ,
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
SFX Funkcie systému Ing. Lukáš Budínský. 2 Pracovní setkání Metalib/SFX – Obsah prezentace SFX Představení technologie Hlavní přínosy Nadstavbové.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Primo / Primo Central jednotné prostředí pro uživatele Martin Vojnar
210 mm eKnihy v NTK  Jan Kolátor   icq:  tel  Stůl: /36.
E-knihy III, Národní technická knihovna E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Elektronické zdroje v Centrálním katalogu UK v Praze Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky UK.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
WEBOVÉ PORTÁLY KNIHOVEN z pohledu informačních zdrojů Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Link server – přidané služby v portálech knihoven Jiří Pavlík Univezita Karlova v Praze, Ústav výpočetní techniky Automatizace knihoven, Jinonice 2004.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Příspěvek k workshopu Propagace moderních výukových metod MUDr. Jitka Feberová, Ph.D. knihovna.cuni.cz.
Implementace e-výpůjček Flexibooks v systému Aleph Tereza Šorejsová, Jiří Rataj SUAleph, 19. listopadu 2015, Brno.
Konsorcia knihoven a knihovnické systémy pro jejich podporu Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU Celkové výsledky 2015.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
Knihovna a její služby v 21. století
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Ústřední knihovna ČVUT v Praze
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) po roce
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
7 let po „velkém třesku“ aneb kam jsme došli, kudy dál a s kým
Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Problémy statistiky elektronických služeb
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Discovery služby a souborný katalog
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Transkript prezentace:

Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I v NTK

Uživatelské prostředí ČVUT Jsme vysokoškolská knihovna - studenti, doktorandi, akademičtí a vědečtí pracovníci Služby orientované na uživatele se specifickými požadavky Nabízené elektronické služby (e-knihy jako trvalý nákup, e-výpůjčky zahraničních e-knih, PDA, EBL) Elektronické výpůjčky českých e-knih Seminář E-knihy I v NTK

Flexibooks na ČVUT Nový směr elektronických služeb – spolupráce s českým poskytovatelem e-služeb Implementace Flexibooks do výpůjčního systému Aleph Zakoupení komponenty pro Aleph Spolupráce Ústřední knihovny ČVUT s Ústavem výpočetní techniky Univerzity Karlovy Seminář E-knihy I v NTK

Flexibooks na ČVUT Výchozí podmínky ÚK ČVUT pro novou e-službu Počet tištěných výpůjček nezměněn tři e-knihy Výchozí podmínky Flexibooks Vlastní čtečka Flexibooks Individuální konto u Flexibooks Seminář E-knihy I v NTK

Flexibooks na ČVUT Platby – pro uživatele zdarma Fakturace – měsíčně, zpětně Statistika – Flexibooks Aleph Propagace – web, letáčky, start v pravý čas Seminář E-knihy I v NTK

Flexibooks a Aleph Integrační práce – ÚVT UK Zakoupena komponenta Aleph Self Web check Vlastní půjčení a vrácení Využití služeb X-serveru Vytvoření jednotek (create-item) Nastavení v prostředí Alephu Nová dílčí knihovna Nový status jednotky OPAC … Seminář E-knihy I v NTK

Flexibooks a Aleph – Import záznamů Předvýběr kategorií před vlastním importem Konfigurační tabulka Import záznamů (2136) Vlastní záznamy (709) Záznamy ze Souborného katalogu ČR (1096) příklad příklad Záznamy Flexibooks (358) příklad příklad Možnost nezobrazit konkrétní záznam STA $anezobrazovat Seminář E-knihy I v NTK

Flexibooks a Aleph – Vytvoření jednotek Manage-50 vytvoří jednotku pro zobrazení v OPACu Služba X serveru create_item vytváří jednotky, které se půjčují Samostatná dílčí knihovna FLEXI Oprávnění se přebírají z ostatních DK, uživatelé nemusí být registrováni ve FLEXI Seminář E-knihy I v NTK

Flexibooks a Aleph – praktická ukázka aleph.cvut.cz Výpůjčka e-knihy krok za krokem Seminář E-knihy I v NTK

Flexibooks na ČVUT – ostrý provoz Služba bude představena se začátkem zimního semestru - říjen 2015 Zatím žádné praktické zkušenosti Dotazy Seminář E-knihy I v NTK

Děkujeme za pozornost Seminář E-knihy I v NTK