MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv A AKADEMICKÁ I INFORMAČNÍ A AGENTURA.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Univerzita Karlova v Praze Studium v Itálii, Španělsku a Portugalsku 9. prosince 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY: EVROPA
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Inspirace pro FREEMOVERS 3. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY: ZÁMOŘÍ A RUSKO
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky Zpracovala: Eva Jermanová.
AIA Akademická informační agentura Zahraniční stipendia na základě mezinárodních smluv.
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Schůzka koordinátorů pro zahraniční záležitosti FF UP autor prezentace, datum prezentace, univerzitní oddělení, fakulta, adresa.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Freemover University of Peloponnese Greece Freemover University of Peloponnese Greece Ing. Martin Beneda Ing. Lucie Juříková Ing. Jakub Rak.
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
LEKTORÁT V JEKATĚRINBURGU
Erasmus Slovensko - Nitra.
Erasmus+ kreditové mobility mimo EU Mgr. Zuzana Zmeškalová Bc
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Lujza Brúnaiová 2. lékařská fakulta 6. ročník
Možnosti studia v zahraničí na VŠE
Zahraniční mobility studentů
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Zahraniční mobility studentů
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ

Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE

PROGRAM MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ S PODPOROU VŠE MEZIVLÁDNÍ STIPENDIA

Semestrální VÝMĚNNÉ POBYTY na partnerských školách VŠE FREEMOVER individuální mobilita MIMO partnerské školy VŠE stipendium vyplácí /výběrové řízení pořádá VŠE 1 semestr v navazujícím studiu MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ S PODPOROU VŠE Letní školy

KDE? PARTNERSKÉ školy VŠE výměnný princip, na základě smluv NA JAK DLOUHO? 1 semestr nelze prodloužit KDY A KAM? MAGISTERSKÉ STUDIUM výjezd ve 2. a vyšším semestru navazujícího studia na VŠE PARTNERSKÉ UNIVERZITY Čína: 5 univerzit Hong Kong : 3 univerzity Tchaj-wan : 1 univerzita SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY

AKADEMICKÁ ČÁST součást studia na VŠE = studium na VŠE se nepřerušuje v zahraničí ECTS po návratu uznání do studia VHODNÁ ŠKOLA RELEVANTNÍ NABÍDKA PŘEDMĚTŮ DOSTATEK KREDITNÍCH POUKÁZEK ECTS SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY

1x za rok (únor-březen) - vždy na následující akademický rok (únor-březen) Přihláška: elektronická i tištěná verze na OZS (+ podpis, poznámky, přílohy) max 8 škol, až 2 jazyky preference semestru výjezdu x nelze garantovat Výběr školy: omezení kampus/fakulta oborová orientace v brožuře pouze orientační nekalkulovat s počty míst a body potřebnými v minulém roce rozdílné akademické kalendáře požadavky na jazykové certifikáty SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ

1.koloPřihláška Studijní výsledky (percentil)50 bodů Jazykové znalosti20+5 bodů Odborné předměty v cizím jazyce20 bodů Účast v Buddy Programu (do ZS 2015)10 bodů Maximum za 1.kolo105 bodů 2.koloMotivační pohovor30 bodů Celkové maximum135 bodů VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ: KRITÉRIA Podrobnosti ke kritériím a průběhu výběrového řízení: = > Infoschůzky listopad/prosinec = > Harmonogram výběrového řízení

POČET MÍST NA PARTNERSKÝCH UNIVERZITÁCH ČínaPočet míst 2015/2016 Jiangxi University of Finance and Economics 4 Peking University 2 Shandong University of Finance and Economics 2 Shanghai Jiao Tong University 1 Tsinghua University Peking 2 Hong KongPočet míst 2015/2016 Chinese University of Hong Kong 6 Hong Kong University of Science and Technology 3 Hong Kong Polytechnic University 2 Tchaj-wanPočet míst 2015/2016 National Chengchi University 4 CELKEM 26

Žádné školné hostitelské škole Stipendium = finanční příspěvek na krytí zvýšených nákladů Nutné i další finanční zdroje O příspěvek lze žádat i fakultu a různé nadace (Sophia, kraje apod.) Zámoří : Jiné zdroje /Stipendijní fond VŠE Kč / měsíc Kč na zvláštní náklady (letenka, vízum, pojištění) SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY FINANCE

FOTOSOUTĚŽ 2014 Vít Řezníček

Semestrální VÝMĚNNÉ POBYTY na partnerských školách VŠE FREEMOVER individuální mobilita MIMO partnerské školy VŠE stipendium vyplácí VŠE MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ S PODPOROU VŠE 1 semestr v navazujícím studiu Letní školy

FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK VŠE:  průměr za dosavadní studium max. 2,20  pouze na pobyty MIMO partnerské univerzity VŠE  max 60 stipendií za rok  pouze na 1 semestr KONTAKT NA VŠE:  proděkani pro studium a zahraniční styky  Oddělení zahraničních styků: Ing. Eva Zamrzlová všechny náležitosti nutno vyřídit samostatně souhlas fakulty/proděkana (Study Abroad Course Plan) může být vyžadováno školné (nejde o výměnný pobyt) FREEMOVER individuální mobilita Kč / měsíc Kč na zvláštní náklady

Semestrální VÝMĚNNÉ POBYTY na partnerských školách VŠE FREEMOVER individuální mobilita MIMO partnerské školy VŠE stipendium vyplácí VŠE MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ S PODPOROU VŠE Mezi letním a zimním semestrem Letní školy

FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK VŠE:  min. 4 týdny pobytu  Studium odborných předmětů – 6 ECTS  max 30 stipendií za rok  Až Kč jednorázově KONTAKT NA VŠE:  proděkani pro studium a zahraniční styky  Oddělení zahraničních styků: Ing. Eva Zamrzlová všechny náležitosti nutno vyřídit samostatně souhlas fakulty/proděkana (Study Abroad Course Plan) Mimo kvóty (nejde o výměnný pobyt) Letní školy  Chinese University of Hong Kong  Shanghai Jiao Tong University  A další

FOTOSOUTĚŽ 2014 Filip Šteg

MEZIVLÁDNÍ STIPENDIA Stipendia na základě mezinárodních smluv:  Kvóty – stipendia do jednotlivých zemí přidělovaná konkrétním vysokým školám MŠMT na příslušný akademický rok  Výběrová řízení - AIA výběrové řízení vyhlašuje OZS (např. 2 místa do Ruska v ak. roce 2016/2017) do Číny již několik let VŠE nebyla přidělena kvóta ¨ OZS nevstupuje do procesu podávání žádostí proděkan pro zahraniční styky příslušné fakulty schvaluje zájemci formulář „Návrh na vyslání / Žádost o přiznání stipendia“ OZS vyřizuje proplácení zpáteční letenky – 2 možnosti:  MŠMT  Stipendijní fond Kvóty Výběrová řízení - AIA

Dny partnerských univerzit – Rajská budova Prezentace partnerských škol – RB 111 International Fair Atrium RB Fotosoutěž – Atrium RB

DĚKUJEME ZA POZORNOST PROSTOR PRO DOTAZY