NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_FYZIKA TÉMA: Jak vzniká blesk ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/21.0979.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vedení elektrického proudu v látkách
Advertisements

Elektrický náboj - látky jsou složeny z atomů
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_605_F7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Fyzika Ročník: 7.
Elektřina.
Elektrický náboj Podmínky používání prezentace
Vodiče elektrického proudu.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 17.
Statická elektřina Elekřina má tendenci proudit z jednoho předmětu na druhý. Jestliže z nějakých důvodů nemůže, nazývá se statická elektřina. Existuje.
Elektrické vlastnosti III.
Seminární práce Ekologie Blesky
Vedení elektrického proudu v plynech
Chemická vazba.
Petr byl u Pavla na návštěvě a překvapila ho bouřka.
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Anotace Prezentace, která se zabývá vedením el. proudu v plynech. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají čím je způsobeno vedení.
Anotace Prezentace, která se zabývá zvukem. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají zdroje zvuku, jeho šíření a rychlost, tón,
Fyzika Blesk.
Téma: NÁSOBENÍ CELÝCH ČÍSEL 2 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_030.
Elektrické vlastnosti látek
VEDENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU V PLYNECH
Téma: Vlastnosti blesku
Elektrický proud v kapalinách a plynech
ELEKTRICKÝ PROUD V LÁTKÁCH
Fyzika Elektrický náboj.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace: Česká republika: vodstvo a ochrana životního prostředí Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup:
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vedení proudu v plynech
Ota Kukral, Miroslav Šimko
Šíření zvukového rozruchu prostředím (Učebnice strana 169) Prostředí, kterým se šíří zvukový rozruch od chvějícího se tělesa k našemu uchu, je nejčastěji.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_DĚJEPIS TEMA: Národní divadlo ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
BLESK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
07 ELEKTRICKÝ PROUD V PLYNECH VY_32_INOVACE_07 autor: Mgr. Miroslava Mahdalová identifikace: H třída: 6. předmět: Fyzika anotace: Objasnění nového.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_FYZIKA TÉMA: Jak měříme elektrickou energii ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 13 _FYZIKA TÉMA: Elektrárny – typy elektráren ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_16 Značky.
Vedení elektrického proudu v plynech
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov
Fyzika – bouřka, hrom, jaké škody může způsobit a jak se před ní chráníme. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
Písemné dělení (čísla do ) VY_32_Inovace_13TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová
BLESK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_36_FYZIKA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_06 Zákony.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
AUTOR: Mgr. Stránská Alena
Průměrná rychlost – úlohy II
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15 Jednotky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_433_Zvuk
Vedení el. proudu v plynech (za normálního tlaku)
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_09 Zvukové jevy –opakování A
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
ELEKTRICKÉ VLASTNOSTI LÁTEK
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_FYZIKA TÉMA: Jak vzniká blesk ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/

Anotace : Jak vzniká blesk Jazyk : čeština Očekávaný výstup : Zopakování učiva o druzích nábojů, princip vzniku blesku a hromu Druh materiálu : prezentace Stupeň a typ vzdělávání : ZŠ praktická 2.st. Věková skupina : 9.ročník/ 15 let /

Jak vzniká blesk ? Blesk = jiskra : a/ z mraku na mrak b/ z mraku na zem V mracích je elektrický náboj. Kladný a záporný náboj se přitahují. Vzniká elektrické napětí mezi mraky navzájem nebo mezi mraky a zemí.

Jak vzniká hrom ? Vzduch je látka. Když vzduchem prochází elektrická jiskra, vzduch se „roztrhne“. To slyšíme jako velkou ránu – hrom. Ochranou před bleskem je hromosvod drát, který blesk odvede do země

Jak daleko je bouřka ? Světlo je rychlejší než zvuk. Blesk – vidíme hned Zvuk – uslyšíme po 3 vteřinách – to uběhne asi 1 km

Výpočet : Po zablesknutí počítáme po sekundách. Až uslyšíme hrom, skončíme počítání výsledek dělíme 3 Tak zjistíme, jak je bouřka daleko.

Vypočítej : Když se zablesklo, napočítal Honza do dvanácti. Potom uslyšel hrom. Jak daleko je bouřka ? 12 : 3 = 4 Bouřka je vzdálená 4 kilometry.

Citace :