Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava 17. 9. 2010 © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Poslání Intervenčního centra
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Farní charita Litomyšl
Terénní sociální práce
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Zdravotnický asistent, první ročník Domácí násilí II Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Prevence domácího násilí z pohledu Ministerstva vnitra Praha 14. prosince konzultační dny k přestupkové agendě Ministerstvo vnitra.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Terapie pachatelů domácího násilí
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
IDT členové.
Terénní programy.
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Krizová pomoc.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Právní rámec pomoci obětem domácího a sexuálního násilí
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Právní rámec IC Intervenční centrum = nová sociální služba od Definují ji: Zákon č. 108/2006 Sb., § 60a Zákon č. 135/2006 Sb. v platném znění. © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Územní působnost IC K zřízeno v každém kraji 1 IC, provozují organizace státní i nestátní, financuje MPSV ČR, kraje, obce. Moravskoslezský kraj = 2 IC IC Havířov: pro okresy Nový Jičín,Opava,Ostrava provozuje Bílý kruh bezpečí, o. s IC Ostrava: pro okr. Bruntál,Frýdek-Místek,Karviná provozuje Slezská diakonie © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Poslání IC Pomoc osobám ohroženým domácím násilím, a to v případech: -do 48 hod. po doručení úředního záznamu P ČR o vykázání násilné osoby ze společného obydlí IC kontaktuje ohroženou osobu s nabídkou pomoci; -na požádání kterékoli ohrožené osoby; -na požádání jiných osob (příbuzní apod.). © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Poslání IC Služby IC jsou ambulantní, terénní, pobytové a zahrnují : sociálně terapeutické činnosti; pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí; zajištění ubytování a stravy. © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Poslání IC Služby IC v praxi: Rozbor situace ohrožené osoby (OO): vyhodnocení z hlediska trestně právního, sociálně právního, psychologického, organizačního. Definování individuálních cílů uživatele služby. Návrhy řešení situace, pomoc při vyhotovení dokumentace: např. podání trestního oznámení, podání návrhů soudům, otázky výchovy a výživy dětí, bytové otázky apod. Aktuální bezpečnostní plán. Dohoda o doprovodech k soudům a na policii (u specifických případů). Zprostředkování kontaktů na navazující a další služby a instituce: péče o děti, psychoterapie, azylové ubytování, právní služby apod. © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Poslání IC 2. Zajištění spolupráce a vzájemné informovanosti mezi IC a dalšími subjekty: Policie ČR, OSPOD, obce, poskytovatelé soc. služeb, obecní policie aj., = INTERDISCIPLINÁRNÍ SPOLUPRÁCE při řešení případů domácího násilí v obci/městě/ kraji (IDS) © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Poslání IC Aktivity IC v praxi: Vytváření a podpora vzniku interdisciplinárních týmů na místní úrovni. Organizace pracovních setkání s odborníky (policisté, sociální pracovníci, úředníci apod.). Přednášková, osvětová a publikační činnost k tématu domácího násilí a nových možností jeho řešení v ČR: odborná fóra,akce pro veřejnost, média. Stáže pro odborníky, studenty VŠ a VOŠ. © Bílý kruh bezpečí, o. s.

Přehled počtu vykázání v ČR

Přehled počtu vykázání v krajích ČR

Pohlaví ohrožené osoby

Pohlaví násilné osoby

Vztah mezi osobou ohroženou a násilnou

Věk osob ohrožených

Počet dětí v rodinách

Návrhy na předběžná opatření

Kontakty a intervence celkem

Kontakty a intervence – nízkoprah/vykázání

Intervenční centrum Ostrava Bílý kruh bezpečí, o. s Děkuji za pozornost. Mgr. Lucie Paprsteinová vedoucí IC Ostrava Intervenční centrum Bílý kruh bezpečí, o. s. 28. října Ostrava Tel.: Fax: