Bezpečnost a ochrana dat. SODATSW spol. s r.o. SODATSW od roku 1997 pomáhá svými unikátními řešeními zvyšovat ochranu informací je výrobcem softwarových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Advertisements

Ochrana dětí na internetu
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Monitorovací systém Asistent
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Bezpečnost na internetu
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
S OFTWARE PRO AUDIT PC Dostál David. OCS I NVENTORY Software pro automatický asset management pro PC a k němu připojené zařízení. Dimenzované na velkou.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
Daniel Kardoš Ing. Daniel Kardoš
Město Šlapanice průkopník moderního řízení ve veřejné správě 20. února Národní konference kvality ve veřejné správě.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Pravidelné zálohování dat
Nepodceňujte ochranu firemních dat Martin Ondráček & Adriana Gregr Product Director & Sales Director.
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Bezpečnost dat na koncových zařízení Autor : Martin Ondráček, Product manager SODATSW spol. s r.o., Sedlákova 33, Brno,
Ekonomika informačních systémů
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
… pro váš klidný spánek … Autor : Martin HANZAL, Founder and Development Director SODATSW spol. s r. o.; Sedlákova 33; Brno;
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
ESET - služby informační bezpečnosti Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET software spol. s
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Možné hrozby, právní aspekty a technické řešení
Security and Protection of Information Conference IDET 2001 © 2001 RISK ANALYSIS CONSULTANTSSPECIALISTÉ NA BEZPEČNOST INFORMACÍ ISO 17799: standard třetího.
Nebezpečí webových aplikací Tomáš Strýček Invex Forum Brno
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
OCHRANA DAT – JEDNODUŠE A ZCELA BEZPEČNĚ! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.,
T - SOFT spol. s r.o. Systém integrované bezpečnosti Mgr. Pavel Hejl, CSc 2007.
CATE 2001 – Brno, 9. května 2001 Bezpečnost a ochrana informací Pavel Věchet, IBM Česká republika, spol. s r.o.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
MARKETINGOVÝ MIX.
Ochrana síťového prostoru malé firmy Plošné útoky, rizika & řešení Jaroslav Šeps, ŠETRnet s.r.o.
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
Autor : Ing. Zdeněk Sauer, Senior Security Consultant SODATSW spol. s r. o.; Horní 32; Brno; Czech Republic
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Trendy v řešení bezpečnosti informací (aspekty personalistiky) F.S.C. BEZPEČNOSTNÍ PORADENSTVÍ a.s. Tomáš Kubínek
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Bezpečnost IT v rámci strategie infrastruktury Pavel Král, CIO Česká rafinérská, a.s.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Identity a Access management Petr Štros
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Aplikácia registračného systému internátov Karlovej Univerzity Členové týmů: Tomáš Srnka Dávid Fišer Ján Mazanec Daniel Szantai Honza Třešňák.
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Inf Bezpečný počítač.
Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Lidé, procesy, partnerství
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
GDPR General Data Protection Regulation
Obce a implementace GDPR
Elektronický (digitální) podpis
V. Setkání se starosty obcí
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

Bezpečnost a ochrana dat

SODATSW spol. s r.o. SODATSW od roku 1997 pomáhá svými unikátními řešeními zvyšovat ochranu informací je výrobcem softwarových řešení a současně implementátorem do rozlehlých IS nejrůznějších organizací Certifikace ISO 9001:2001 a ISMS ISO 27001:2005, NBÚ Důvěrné, bezpečnost vývoje produktů podle ISO/IEC (Common Criteria EAL4) Členem AFCEA a pravidelným generálním partnerem konference Security and Protection of Information při veletrhu IDET v Brně

Bezpečnost informací V poslední době přibývá krádeží notebooků s následným zneužitím (typicky vydíráním majitele, mnoho takových případů bylo v poslední době medializováno) Notebook obsahuje veškerou poštu, kontakty, vzory smluv s rodnými čísly, fotografie, výstupy z jednání, atd. V případě ztráty notebooku u veřejné instituce existuje zejména riziko mediální i politické diskreditace Řešením je „uzamčení obsahu pro cizí oko“, tedy šifrování dat uživatele – představujeme unikátní řešení AreaGuard Neo

AreaGuard Neo Obsah souborů je pro kohokoli cizího nečitelný, útočník tedy získá pouze „železo“ Pro Vás, jako koncové uživatele se nic nemění: správné klíče pro dešifrování dat se uvolní po správném přihlášení uživatele (tedy po zadání Vašeho jména a správného hesla) a přitom máte jistotu, že jsou Vaše data v bezpečí Vaše IT oddělení může i nadále spravovat (servisní zásah, zálohování dat) notebooky bez omezení AreaGuard Neo řeší i nouzové stavy (zapomněl jsem své heslo)

Ochrana informací Největším rizikem kromě krádeže koncového zařízení je dnes pro informace vnitřní nepřítel – vlastní zaměstnanec Znáte otázku na odpověď jak Vaši zaměstnanci pracují s daty obce či města? Nekopírují je mimo organizaci? Řešením těchto otázek je monitoring práce zaměstnanců a naše řešení „Personální audit“ Toto řešení je zcela v souladu s platnou legislativou ČR a nijak nenarušuje soukromí zaměstnance

„Personální audit“ Z hlediska bezpečnosti vyhodnocujeme: - připojování externích zařízení a práce s nimi (flash disky, telefony, atd. a např. kopírování dat) - vyvolávání alertů (při kopírování dat jste ihned informování em nebo hlášení zaměstnanci) Z hlediska efektivity práce vyhodnocujeme: - přístup na webové stránky a práce s aplikacemi - členění na pracovní a nepracovní aktivity - tisknuté sobory

Jsme zde pro Vás Zajímají Vás bližší informace, např. jak se pracuje se zabezpečným notebookem, zkušenosti z jiných organizací, právní pohled u monitoringu, návratnost? Jsme zde pro Vás po celou dobu konání konference – stačí se zeptat, rádi odpovíme na Vaše dotazy Děkuji za pozornost, Bc. Vít Kratochvíl