Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Jan HOLEČEK Kancelář strategie města Magistrát města Brna Regionální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Advertisements

OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Brněnská metropolitní oblast Uplatnění integrovaného nástroje ITI
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kancelář strategie města
Kancelář strategie města
ITI – SPOLUPRÁCE OBCÍ V AGLOMERACI Dr. Ing. Marie Zezůlková, vedoucí Kanceláře strategie města Brna.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
I T I integrované teritoriální investice Plzeňské metropolitní oblasti Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o. Erich Beneš
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI (novinky od minulého jednání) Eva GREGOROVÁ Kancelář strategie města.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
PRAHA ITI HRADECKO- PARDUBICKÉ AGLOMERACE.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti Prezentace 2. zasedání RSK
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Pracovní skupina Dopravní systémy a telematika
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Pracovní skupina Cyklodoprava
Pracovní setkání starostů SO ORP Kladno
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Představení SCLLD MAS Sokolovsko o.p.s.
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Pracovní skupina Terminály veřejné dopravy a P+R
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Aktuální dotační příležitosti IROP
Pracovní skupina Silniční infrastruktura II.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
ITI Ústecko-chomutovská aglomerace
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Pracovní skupina Předškolní vzdělávání II.
Transkript prezentace:

Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Jan HOLEČEK Kancelář strategie města Magistrát města Brna Regionální stálá konference JMK

Strategie je dokončena (včetně implementační části, finančních plánů a indikátorů) Schválení Strategie v Zastupitelstvu města Brna jako nositele strategie – byla Strategie jednomyslně schválena Doporučení projednat Strategii i v orgánech JMK a zapojených ORP, případně vzít na vědomí Regionální stálou konferencí (nabízíme součinnost, prezentaci zastupitelům) ISR BMO: současný stav

Vize a prioritní oblasti strategie

OblastVybrané typové projektyOperační programy DopravaProdloužení tramvajových a trolejbusových tratí OPD DopravaDopravní terminály (vč. systémů P+R) a dopravní telematika IROP, OPD DopravaRozvoj cyklodopravyIROP Životní prostředíIntegrovaný systém sběru, třídění, likvidace a opětovného využití odpadu OPŽP Životní prostředíIntegrované řešení environmentálních rizik (sucho, povodně) OPŽP, IROP Sociální oblastSociální bydlení, komunitní centra, nízkoprahová centra IROP, OPZ Konkurenceschopnost a vzdělávání Podpora kreativních průmyslů – projekt kreativního centra IROP, OPPIK Příklady integrovaných projektů

OP Předběžná finanční alokace (v mil. Kč) pro projekty BMO – dotační prostředky Specifické cíle jednotlivých OP včetně předpokládaných financí IROP (400), 1.2 (750), 2.1 (750), 2.4 (333) OPŽP (120), 3.2 (80) OPD2 106,5 1.4 (1606,5), 2.3 (500) OPPIK (400), 2.1 (150), 3.5 (200) OPZ121,5 2.1 (121,5) ∑ Synergie ITI s OP – finální alokace

Hodnocení a schválení strategie Ministerstvem pro místní rozvoj a dalšími dotčenými ministerstvy – zima 2016 Zapracování připomínek a případné znovuschválení aktualizované verze v Zastupitelstva města Brna – jaro 2016 První výzvy na nástroj ITI – polovina roku 2016 Za řízení, koordinaci a evaluaci strategie je zodpovědný tým manažera ITI, který vzniká na Kanceláři strategie města MMB ISR BMO: další postup – strategie

Naplňování integrované strategie ( ) splněno? Vyhlášení zacílené výzvy pro ITI Shromažďování projektových fiší a komunikace s nositeli Projednání souboru projektů Řídicí orgán Koordinátor územní spolupráce Pracovní skupina v součinnosti s Manažerem ITI Pracovní skupina v součinnosti s Manažerem ITI Vydání doporučení pro ŘV k souladu projektů s ISR Předložení souboru projektů Hodnocení souladu projektu s ISR Řídicí výbor Vydání potvrzení o souladu projektu s ISR Nevydání potvrzení a vrácení projektu nositeli k dopracování ano ne Žadatel projektu Předložení projektové žádosti Zprostředkujícímu subjektu (MMB) pro IROP a OPPIK

Magistrát města Brna Kancelář strategie města Husova 12, BRNO Petr ŠAŠINKA – manažer ITI Jan HOLEČEK – koordinátor ITI DĚKUJEME ZA POZORNOST