Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Advertisements

BAROKO V ČECHÁCH.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Baroko.
Baroko Baroko je umělecko-kulturní směr, který vládl v Evropě mezi roky 1600 a Vznikl v Itálii a rozšířil se po celé Evropě a v jejích koloniích.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Baroko.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Baroko v českých zemích
Baroko sochařství.
Baroko v Čechách Malířství 1. část
Baroko v Čechách Malířství 2. část
Barokní architektura v českých zemích
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Renesance a humanismus v Itálii
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Baroko - procvičení 8. ročník.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Baroko – výtvarné umění, hudba – 8. ročník
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Kultura vrcholného a pozdního středověku
České baroko má kořeny v Itálii a Španělsku. Přestože byla kultura v českých zemích ovlivněna situací po bitvě na Bílé hoř, dosáhlo české umění vysoké.
Naše baroko Architektura a malba. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
České baroko Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3612_České_baroko Autor: Mgr. Kočíř Petr Základní škola UNESCO.
Barokní umění. Baroko (barok) (zřejmě z portugalského pérola barroca – perla nepravidelného tvaru) (zřejmě z portugalského pérola barroca – perla nepravidelného.
Baroko − architektura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nyczová. Dostupné z Metodického portálu
VÝTVARNÉ UMĚNÍ Sochařství vnitřní výzdoba kostelů zámecké a palácové interiéry venkovní schodiště sochy v zahradách, na mostech atd. většinou byl ztvárněný.
VY_32_INOVACE_D7.16 Autor: Mgr. Nováková Jana Datum vytvoření: prosinec 2012 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis.
BAROKO. původ slova z portugalštiny – barocco = perla nepravidelného tvaru umělecko-kulturní směr barok vznikl v Itálii a šířil se asi od roku 1600 do.
Šablona III/2 BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_288_BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Říjen 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Únor 2012 Ročník 7. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Křesťanství a středověká.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Lenka Kudrnová Název: VY_32_INOVACE_05_B _02 Osobnosti českého baroka Téma: Dějepis 8. ročník.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Česká barokní malba. K. Škréta: Narození sv. Václava.
Baroko ppt č. 1 – prezentace k PL č. 7 Ve znamení barokní teorie.
Baroko Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Baroko Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo: VY_32_INOVACE_17.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Křesťanství a středověká Evropa
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury.
NOVOVĚK Kapitola VIII. BAROKNÍ UMĚNÍ Pavel Josef Vejvanovský.
KLASICISMUS - OPAKOVÁNÍ
VY_32_INOVACE_203_Baroko Šablona Identifikátor školy:
Modernizace společnosti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: ZŠ Průhonice
BAROKO sochařství, malířství, literatura
Křesťanství a středověká Evropa
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Křesťanství a středověká Evropa
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Listopad 2011 Ročník 8
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Leden 2012 Ročník 8
Křesťanství a středověká Evropa
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Modernizace společnosti
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_18
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, České baroko Autor: Mgr. Olga Pasovská.
BAROKO sochařství, malířství, literatura
Křesťanství a středověká Evropa
BAROKO - OPAKOVÁNÍ Anotace: Prezentace je určena žákům osmého ročníku
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Křesťanství a středověká Evropa
Křesťanství a středověká Evropa
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti Téma – název učebního materiálu Baroko u nás – výtvarné umění Anotace Pomocí prezentace s výkladem zpracovávají poznámky a získávají vědomosti o výtvarném umění v 17. a 18. století na našem území.

Baroko( u nás-výtvarné umění)

Karel Škréta Karel Škréta (1610 Praha – 30. července 1674 Praha), celým jménem Karel Škréta Šotnovský ze Závořic, byl patrně nejvýznamnější český barokní malíř 17. století.1610 Praha30. července 1674 barokní17. století

Sv.Martin

Petr Brandl Petr Jan Brandl (něm. Peter Johann Brandl, on sám se psal Petrus Brandl; 24. října 1668 Praha – 24. září 1735 Kutná Hora) byl český malíř, jeden z hlavních představitelů vrcholného baroka v Čecháchněm. 24. října1668Praha24. září1735Kutná Horabaroka

Sv.Eustach

Jan Kupecký Jan Kupecký (1667 Pezinok – 16. července 1740 Norimberk) byl slovenský barokní malíř, autor řady portrétů. Působil v Maďarsku, na Slovensku, Vídni a Norimberku.1667 Pezinok16. července1740 Norimberkbarokní malíř Maďarsku SlovenskuVídni Norimberku

Podobizna Susanne

Václav Vavřinec Reiner Václav Vavřinec Reiner (8. srpna 1689 – 9. října 1743) patří k nejvýznamnějším českým malířům vrcholného baroka. Jako vnuk stavitele a syn sochaře měl ideální předpoklady pro úspěšnou uměleckou kariéru. Kromě krajin, bitevních obrazů a portrétů vytvářel mimořádné fresky (dotvářel jimi zejména architekturu kostelů Kiliána Ignáce Dienzenhofera). Mezi jeho nejznámější fresky patří mohutná Gigantomachie nad schodištěm Černínského paláce a freska Posledního soudu v kopuli kostela sv. Františka z Assisi na Křížovnickém náměstí v Praze8. srpna října1743barokafresky kostelůKiliána Ignáce Dienzenhofera Gigantomachie Černínského paláce Posledního soudukopulikostela sv. Františka z Assisi

Sen sv.Jakuba

Sochařství Dientzenhoferové

Sochařství Dientzenhoferové

Sochařství Častým námětem alegorie Oblíbené byly roční doby,v tomto případě jde o Neřest a Ctnost

Sochařství Sochy jsou v pohybu(nepřirozeném)

Závěr Nepřirozený pohyb dnes

Odkazy (Vlastimil+Harapes,+Marta+Drottnerov%C3%A1).jpghttp://3.bp.blogspot.com/_8QCe1CJGVik/S4wVuDDQS0I/AAAAAAAAFeQ/XM-074bGcNQ/s400/Paquita (Vlastimil+Harapes,+Marta+Drottnerov%C3%A1).jpg