Práce a výkon Jednoduché stroje a jejich užití v praxi FYZIKA – 7. ročník Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jednoduché stroje Autor: Mgr. Marcela Vonderčíková
Advertisements

Fyzika Jednoduché stroje 2.
Těleso otáčivé kolem pevné osy - páka
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
JEDNODUCHÉ STROJE.
Jednoduché stroje.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Fyzika Jednoduché stroje 1.
Jednoduché stroje Kladka, Pevná a volná kladka,
aneb Co nám ulehčí práci
Jednoduché stroje Mezi jednoduché stroje patří pět strojů. Kladkostroj, Páka, Nakloněná rovina, Volná kladka a Pevná kladka.
Mechanika tuhého tělesa
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Vzájemná poloha dvou kružnic
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
1 Slovní úlohy o pohybu úvod Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Příprava na lomené výrazy
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací.
Seminární práce z fyziky Práce na jednoduchých strojích-kladka,páka,šroub,nakloněná rovina.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Jiří Říha Název : VY_52_INOVACE_2/08_JEDNODUCHÉ_STROJE Téma: Opakování Číslo projektu:
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
MNOHOÚHELNÍKY DRUHY TROJÚHELNÍKŮ
MNOHOÚHELNÍKY DRUHY TROJÚHELNÍKŮ
Fyzika Jednoduché stroje 1.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Otáčivé účinky síly PÁKA
Ovoce hrou Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Rozcvička Urči typ funkce:
Slovní úlohy o pohybu úvod 1
Příprava na lomené výrazy
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Pořadí obrázků – drak Postup práce:
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Hyperoskulační kružnice hyperboly
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
SČÍTÁNÍ DESETINNÝCH ČÍSEL S PŘECHODEM
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
JEDNODUCHÉ STROJE KLÍN, KOLO NA HŘÍDELI, NAKLONĚNÁ ROVINA
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Desetinná čísla (1) Základní pojmy
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Německý jazyk předložky se 3
Rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Převody jednotek času – 2. část
WHAT IS RED? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
WHAT IS ORANGE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Transkript prezentace:

Práce a výkon Jednoduché stroje a jejich užití v praxi FYZIKA – 7. ročník Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Jednoduché stroje a jejich užití v praxi Opakování Počet otázek je 10. Každá otázka má 4 odpovědi. Pouze jedna odpověď je správná. Pro ovládání programu používej: ENTER, SPACE, MYŠ. Žlutá šipka ukáže správnou odpověď.

A. Druhy jednoduchých strojů: 1. Kladka, kolo na hřídeli, nakloněná rovina, šroub 2. Páka, kladka, kolo na hřídeli, nakloněná rovina 3. Páka, kladka, kolo na hřídeli, nakloněná rovina, šroub 4. Páka, kolo na hřídeli, nakloněná rovina, šroub

B. Jednoduché stroje práci: 1. Ušetří 2. Neušetří 3. Usnadní 4. Neusnadní

C. Páky dělíme na: 1. Pevné a volné 2. Jednozvratné a dvojzvratné 3. Hřídelové a jednozvratné 4. Šroubové a pákové

D. Podpěra dělí páku na dvě části. Jak se tyto části nazývají? 1. Kliky 2. Hřídele 3. Kola 4. Ramena

E. Druhy kladek: 1. Pevná a volná 2. Tažná a volná 3. Volná a těsná 4. Páková a kladková

F. Kolo na hřídeli se používá: 1. Na zavěšení páky 2. Na podepření páky 3. K přenášení pohybu 4. Na nakloněné rovině

G. Kolo na hřídeli má tyto části: 1. Kolo, hřídel, klika 2. Kolo, páka, klika 3. Hřídel, klika, šroub 4. Klika, hřídel, rumpál

H. Nabourané auto naložíme na odtahový vůz nejlépe pomocí: 1. Páky 2. Nakloněné roviny 3. Jeřábu 4. Kola na hřídeli

CH. Šroubový spoj má dvě části: 1. Vlastní šroub a vrut 2. Matice a podložka 3. Vrut a matice 4. Vlastní šroub a matice

I. Lodní šroub se zařezává: 1. Do vzduchu 2. Do vody 3. Do dřeva 4. Do písku