DIDAKTICKÁ SIMULAČNÍ HRA: OSTROV Autorka: Petra Vaňková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Hra a její atributy doc. PhDr. D. Tomajko, CSc..
ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
Projekt internetizace knihoven Jihočeského kraje Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích Logo vaší společno sti vložíte na snímek tak, že V.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Možnosti mystifikace ve školním dějepise metodami dramatické výchovy
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
INFORMATIKA 9 MS PowerPoint
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Způsob spolupráce mezi studenty a malými a středními podniky.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Tvorba aplikace pro výuku projektového managementu Petr Smutný Ivan Hálek Jan Žák Tomáš Kopeček.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Výuka jaderné chemie a chemie f-prvků na středních školách Ing. Petr Distler 4. října 2013, Tábor, Veletrh nápadů učitelů chemie Přírodovědecká fakulta,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE
Vyučovací metody Školní pedagogika 2013.
HOSPODA 2.0 prezentace web 2.0 projektu. O projektu ● 2 fáze: ● zřízení webové stránky obsahující: - chat, blogy - on-line přenosy z kamer umístěných.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
EVVO aktivity pro školy
Národní centrum bezpečnějšího internetu NÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Prvního pluku 12a Prague 8 Czech Republic Tel.:
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
GEOGRAFICKÉ PROJEKTY SE ZAMĚŘENÍM „GEOGRAFIE PRO PRAKTICKÝ ŽIVOT I JINÉ ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY“ MARIE NOVOTNÁ ZČU V Plzni
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Prezentace projektu Multipolis Název projektu Vývoj metodické pomůcky pro výukovou aktivitu zaměřenou na multikulturní výchovu CZ.1.07/1.2.00/
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
HRAJME SI S DĚTMI! Martin BACH. ASOCIACE HERNÍHO PRŮMYSLU.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Síť podpory nadání – propagace a společné projekty Vojtěch Tutr NIDV.
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Program CZ07 – Spolupráce škol
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_ 15F Škola:
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Krajský metodický kabinet Informačních a komunikačních technologií
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Transkript prezentace:

DIDAKTICKÁ SIMULAČNÍ HRA: OSTROV Autorka: Petra Vaňková

ZÁKLADNÍ INFORMACE 0 Umístění DLO: webové stránky DLOwebové stránky DLO 0 Ukázka samotné práce žáků Ukázka samotné práce žáků 0 Didaktická hra pro žáky 2. stupně základní školy (zamýšlený 6. ročník) 0 Mezipředmětové vztahy předmětů: 0 Zeměpis 0 Informační a komunikační technologie 0 Výchova k občanství 0 Výtvarná výchova

ZAMĚŘENÍ HRY 0 Vlastní aktivita žáků 0 Rozvoj komunikační dovedností 0 Hraní rolí 0 Kooperace skupin 0 Rozvoj kreativity a fantazie na základě reálných skutečností 0 Rozvoj práce s informačními a komunikačními technologiemi

ROLE VE HŘE 0 Učitel jako koordinátor a hodnotitel aktivit 0 Rozdělení žáků do 4 skupin: 0 Domorodci 0 Obyvatelé zemědělský zaměřené vesnice 0 Obyvatelé průmyslově zaměřené vesnice 0 Obyvatelé hlavního města 0 Role jednotlivců na základě společné domluvy nebo hlasování 0 Zastupitelstvo 0 Diplomat 0 Reportér 0 IT oddělení

POSTUP VE HŘE 0 ROZDĚLENÍ DO KOL: 0 Přípravné kolo (pozice ostrova, přírodní podmínky, aj.) 0 1. kolo (upřesnění zaměření skupin, jejich priority a pozice, aj.) 0 2. kolo (období sucha, projekt, znaky státu, aj.) 0 3. kolo (období dešťů, humanitární pomoc, systém peněz, aj.) 0 4. kolo (hospodaření, priorita skupin při hospodaření, reklama, aj.) 0 5. kolo (připojení do mezinárodních organizací, svátky a tradice, aj.)

DALŠÍ MOŽNOSTI 0 Zapojení dalších předmětů 0 Jazyk český 0 Biologie 0 … 0 Možnost zapojení dalších vyučujících mimo školu pro kompletaci a další nápady ke hře nápady