Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Anglie a Paříž pro základní školy
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Veronika Kratochvílová
Birmingham Anna Marie Nešpůrková, P3A 16. Dubna května 2016
Pracovní stáž v Londýně
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
Praxe v Německu – Rotenburg –
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
– CZ01-KA Ambrožová Jitka
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Praxe Německo Rotenburg
Odborná stáž -Portsmouth
Erasmus Slovensko - Nitra.
Praxe Rotenburg Jan Kříž – 21. 5
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Julianna Cubera IRSKO - DUBLIN – číslo projektu: CZ01-KA
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Škola v přírodě
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Anastasiya Onchulenko
Michaela Niklová Portsmouth
Odborná praxe v Německu 2014
Dublin, Irsko – CZ01-KA Dagmar Tyščenková.
Pracovní stáže
Transkript prezentace:

Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra

Výběrové řízení Dvoukolové řízení Září každý uchazeč (130 uchazečů) odevzdal vyplněnou přihlášku (motivace, očekávání, schopnosti,...) Ústní pohovor v češtině i angličtině. Na ústní pohovor bylo pozváno 60 uchazečů a vybráno bylo 21 studentů + 2 náhradníci. Od praxe v zahraničí jsem očekávala zlepšení jazykových dovedností, poznání nových lidí a získání užitečných kontaktů

Jazyková příprava Ranní vyučování ve škole (gramatika, slovní zásoba, konverzace,…) Odborná a praktická příprava Víkend v Mísečkách 6-8 hodin učení denně Business english, every day use of english, konverzace, zvyky v Anglii, nakupování, doprava,…

Praxe - doprava Cesta- tam: letadlem do Londýna, Gatwick (1 h 40 min) vlakem z Londýna do Portsmouth (1h 45 min) zpět: vlakem z Portsmouth do Londýna (1h 45 min) letadlem z Londýna, Gatwick (1 h 40 min) Při příjezdu jsme obdrželi měsíční jízdenku na autobusy. Doprava byla hrazená z grantových prostředků Evropské Unie.

Volný čas Jezdili jsme na výlety a navštívili jsme: LondýnBrightonSouthamptonPortsmouth

Ubytování a stravování Ubytování v hostitelské rodině- rodinný domek, vlastní pokoj se základním vybavením a sprchovým koutem Polopenze- rodina zajišťovala snídaně a večeře Snídaně- cornflakes s mlékem, tousty Večeře- má rodina vařila velice dobře

Praxe – pracovní pozice Portsmouth Liberal Democrats – politická strana; cíle- snížení daní, boj proti rasismu, zlepšení životní úrovně Běžné administrativní úkony, roznášení dopisů pro voliče, komunikace s voliči a telefonování, zadávání dat do počítačového systému -Setkání s významnými osobnostmi britské politické scény -Během praxí jsme byli velice zaneprázdněni, protože ve Velké Británii probíhaly volby do parlamentu Kandidát strany- Gerald-Vernon Jackson

Dokumenty Po absolvování stáže jsme obdrželi Europass Mobility, který je mezinárodním dokladem o vykonané praxi a je uznávaným dokladem na evropském pracovním trhu. Po příjezdu ze zahraniční praxe jsme museli vyplňovat Závěrečnou zprávu (hodnocení ubytování, pracovní pozice, organizace,…). Získali jsme potvrzení o praxi- Placement Evaluation a certifikát od agentury IBD Partnership.

Financování Zahraniční praxe byla financovaná z grantu Evropské Unie od vzdělávacího programu Erasmus+ Grant zahrnoval:ubytování dopravu (z ČR do UK + jízdenku na autobus, výlety) stravování – obědy kapesné

Zhodnocení Praxe splnila má očekávání. Poznala jsem rozdílnou kulturu a naprosto jinou mentalitu, zlepšila jsem si jazykovou komunikaci, poznala jsem spoustu nových lidí a získala jsem užitečné kontakty