EXPO 2015, Milán (IT), Nabídka spolupráce na prezentaci Jihomoravského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Představení komory, akce, projekty
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme.
INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Setkání s řešiteli pro veřejnou zakázku
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Šablony OP VVV a podpora nadání
PODPORUJEME LIDI VE VYTVÁŘENÍ A ROZVOJI FIREM, KTERÉ MĚNÍ SVĚT
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
10. ročník Veletrhu odborného vzdělávání
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Proč potřebujeme zadání od místních autorit pro lokalizaci investic?
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Kdo jsme Česká asociace studentů adiktologie, z. s. je univerzitním spolkem studentů adiktologie působící na území České republiky a pracující na základě.
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

EXPO 2015, Milán (IT), Nabídka spolupráce na prezentaci Jihomoravského kraje

Pojďme světu ukázat, co v nás na jižní Moravě je! Pojďme společně představit náš region! Jižní Morava jako region, který staví svoji budoucnost na znalostní ekonomice, na oblasti věda, výzkum a inovace. Jižní Morava jako místo, kde se rodí skvělé nápady. Jižní Morava jako místo, odkud pocházejí inovace, které ovlivňují svět. Jižní Morava jako atraktivní místo, kde se můžete studovat / pracovat. K tomu potřebujeme Vás, klíčové představitele inovativní ekonomiky. Pokud vy hledáte / potřebujete nové obchodní příležitosti talentované studenty nebo zaměstnance staňte se partnerem kraje na EXPO 2015 v Miláně, znalostním centru Itálie. Tímto společným projektem si navzájem pomůžeme.

Partner je firma, instituce, která se prostřednictvím atraktivní prezentace představí na EXPO Atraktivní prezentace? Neotřelý způsob představení firmy/instituce a/nebo produkty co nejvíce návštěvníkům. Kreativitě se v 1. fázi (sběr všech nápadů do expozice regionu) meze nekladou. NE pouhé „pasivní“ fotky, exponáty za skleněnou vitrínou, video spoty na LCD TV. ANO interaktivní, kreativní, nápaditá řešení prezentace samotné, které mají potenciál být medializovány mimo běžné komunikační kanály EXPO 2015 Např.: tyto nápady pocházejí z dílny projektového týmu bez konzultace s příslušnými partnery Robodrone: Létající drony v národním pavilonu vytvářející video záznam Muzeum Mendela: Velký QR kód z kuliček hrášků odkazující na 150 let založení genetiky v našem regionu Uspořádání odborného semináře / workshopu pro vámi pozvané

Chceme zvýšit počet návštěvníků naší expozice. Nejenom oslovit ty, kteří zavítají do národního pavilonu. K tomu je vhodné např.: 1.Vlastní komunikační kampaň Partnera před termínem výstavy s anoncí výstavy Např.: Robodrone: Díky našim dronům máte své farmy pod dohledem. Tak, jako národní pavilon ČR na výstavě EXPO Uspořádání odborného semináře / workshopu pro pozvané v národním pavilonu (20, 80 nebo až 100 osob) ve spolupráci s Českým centrem v Itálii 3.Uspořádání soutěže pro nadané studenty s finálovým kolem na EXPO 2015 ve spolupráci se SŠ, VŠ v Miláně

Expo Milano fakta 1.Téma: Potraviny pro planetu, energie pro život 2.Kdy: – Kde: Milán, severní Itálie, znalostní centrum celé Itálie 4.Národní pavilon České republiky a možnost pro kraje se 14 dní prezentovat Prezentace jihomoravského kraje 1.Téma: Region jako centrum znalostní ekonomiky 2.Cíl obchodní: Nábor talentů pro náš region 3.Cíl komunikační: Zvýšit atraktivitu regionu a všech jeho partnerů v očích potenciálních talentů (studenti a experti, tj. pracovníci do firem) 4.Kdy: – – expozice v národním pavilonu, expozici „Země příběhů a fantazie“ , , regionální dny s prezentací v národním pavilonu, pódium prezentační akce pro partnery JMK v Českém domě (České centrum)

Harmonogram nejbližších kroků: Do Rozeslání této prezentace a telefonické / osobní objasnění projektu Sdělení zájmu / nezájmu o partnerství Do Návrhy možného řešení atraktivní prezentace vlastní firmy Do Setkání projektového týmu (JMK, JIC, externí koordinátor) s potenciálními partnery a společné „ladění“ prezentace (expozice, programu,..) Do Předložení návrhu prezentace regionu k vyjádření hlavního realizátora (technická proveditelnost, atraktivita, téma prezentace,..)

Expo Milano 2015 Pojďme světu ukázat, co v nás na jižní Moravě je! Co z tohoto partnerství může vaše firma/instituce získat? Nové obchodní příležitosti Nové experty, zaměstnance, studenty ze zahraničí Vaše firma se svým zapojením ukáže jako: silný hráč regionálního inovačního ekosystému potenciální zaměstnavatel expertů a talentů ze zahraničí potenciální vzdělavatel talentů ze zahraničí partner jihomoravského kraje reprezentující svůj region v zahraničí Neváhejte a ozvěte se! Tereza Rafaelová, JMK, , Tomáš Avrat, JIC, ,