1.121.12.5.125.12.6.126.12.7.127.12.2.12. 4.124.12. 3.123.12.8.12. 12.1212.12. 9.129.12.10.1210.12.11.1211.12.13.1213.12.14.1214.12. 17.1217.12.18.1218.12.19.1219.12.20.1220.12.21.12.22.12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život je jako cesta vlakem…
Advertisements



Barvy podzimu Podzim Sluníčko se rozloučilo s kytičkami, s travičkou, na cestu jim zamávalo paprskovou ručičkou. Jděte všichni honem spát, musím podzim.
Mohl jsem vymyslet pro některý, z vás speciální vánoční přáníčko, ale já jsem řekl NE! Když přáni, tak pro všechny: tak vesele vánoce a šťastný novy rok.
VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK. VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK.
Jen jednou za rok přijdou Vánoce, jen jednou za rok se malý sněhem zachumelený stromeček promění v zářící světélko tichého lidského štěstí. Jen jednou.
CELINE DION SO THIS IS CHRISTMAS TAK JSOU TADY VÁNOCE,,A CO JSI UDĚLAL,,DALŠÍ ROK JE PRYČ,,A NOVÝ PRÁVĚ ZAČÍNÁ,,TAK JSOU TADY VÁNOCE,,DOUFÁM ŽE SE BAVÍŠ,,MŮJ.

BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh

Ledovec Je naše země Voda a její umění Vládce sněhu Kousek nebe Zmrzlé moře Nemrznoucí hora Ledovec strach Temno a tma Zlý duch pro lodě Jejich zkáza.
Ať je hodně dárečků u každého stromečku, v každém ať je zabalen jeden šťastný den v každém ať je zabalen jeden šťastný den.
Ať je hodně dárečků u každého stromečku, v každém ať je zabalen jeden šťastný den v každém ať je zabalen jeden šťastný den.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
C h v i l k a p o e z i e ( nikdy nikoho nezabije )
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…

Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Sníh tancuje nad chalupou, pod botama louže křupou
Medvídek Pú.
Když se stýská….
Veselé Vánoce Ahoj 5.c, přeji vám všem hodně štěstí, zdraví, pohody do nového roku Hlavně hodně dárků…… Vám přeje Kristýna
„Chci Ti ze srdíčka přát…. a pár svých slov darovat“.
Začíná adventní čas roku 2008
alias Ringo Silver  Šedesátka to nic není... Policajti říkají, tak prý k tomu do důchodu ještě pár let přidají. Nebuď smutný, nevěš hlavu, Tebe se to.
Jaro Zdenka Suchánková.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
LIDOVÝ SVÁTEK TŘÍ KRÁLŮ
Ledová kráska.
NAD BETLÉMEM JASNÁ HVĚZDA,TO PŘEKRÁSNÉ ZNAMENÍ,PŘÍCHOD SVĚTLA,LÁSKY,ŠTĚSTÍ,NOSITELE NADĚJÍ.
Krásné Vánoce.
Při vysvětlování nepoužívejte slova příbuzná!
VÁNOČNÍ TAJEMSTVÍ Zpívá Hana Zagorová a Petr Rezek.
Aprílová škola Jiří Žáček.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
JEŽÍŠKU—MÁM PŘÁNÍ.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Neděle pěkná jako tulipán, a proto není radno býti sám, říkáme vesele, dneska jen v kostele vítáme zrovna vás. Slečna jde v džínách, to se nedělá, jít.
Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s okny pohrává
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Oheň v krbu tiše praská, v našich srdcích klid a láska, z oblohy se sype sníh, vločky tančí v závějích…
Amore amore .... Amore amore ... Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám. Sám sebe ptám.
Pohádkové Vánoce přejeme vám Vánoce jako z pohádek,
Ať s každou spadlou vločkou se rozhostí v srdci mír, ať s každým rampouchem se rozezvoní štěstí, ať vůně vánoc a jehličí Vám přinese do duše klid.
Ježíšku, panáčku, já tě budu…
Pet Shop Pranostiky☺.
Rolnička mi zacinkala, že je tu čas Vánoc, co kouzelnou má moc
Stafoušek minizpěvohra
Láska za hrob….
Ať stromeček krásně voní, ať tisíce zvonečků na Štědrý den zvoní, ať pocit štěstí a lásky hřeje, dárků plné závěje, ať Vám láska navěje.
Vánoční přání pro radost
Řízek, salát, stromeček, a už je tu zvoneček
Merry Christmas WHITE CHRISTMAS.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Za dveřmi je … ZIMA.
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
Vánoční přání pro radost
Šťastné a veselé svátky Vánoční
( nikdy nikoho nezabije )
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_
Hádej, kdo to dneska slaví, komu přejeme hodně zdraví
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Začíná adventní čas roku 2008
JEDNOU ZA ROK PŘIJDOU VÁNOCE   .
Veselé vánoční svátky.
NAD BETLÉMEM JASNÁ HVĚZDA,
Transkript prezentace:

Sněží Sněží, sněží, zima už k nám běží, kam se jenom kolem díváš, plno sněhu leží.

Sněžilo a sněží na vrcholky věží. Šedé nebe hází vločky jak rozinky do vánočky.

VÁNOCE Cinky linky zvonek zvoní, ve vaně se kapr honí, z misky voní ovoce už jsou tady vánoce.

Volá vločku vločka Volá vločku vločka, ať prý na ní počká, že neví, kam padá, má zavřená očka.

SNĚHULÁK Sněhuláček panáček má na hlavě plecháček, místo očí uhlíky, na kabátě knoflíky, červený má z mrkve nos, ve sněhu je bos.

Co si řekl vítr s deštěm Stěžoval si vítr dešti: „Nemám ani trochu štěstí! Cestou od hor do údolí všem bolístky pofoukám, ale když mne něco bolí, pofoukat se musím sám...“ Déšť zašuměl: „Milý brachu, špatně se nám žije. Vždyť mě taky z bláta,prachu nikdo neumyje...“

A Windy Day The snow is falling, falling in the streets, The wind is blowing, blowing through the trees, The clouds are wearing their heavy grey coats, The clouds are running, running in the sky.

Meluzína s vánicí rámusily vesnicí, honily se nad střechami, ještěže tu nejsme sami.

Jak bruslí princezna Na skále se tyčí hrad, do dálky z něj čiší chlad. Chcete vědět, kdo v něm bydlí? Ledová princezna! Sedá na ledové židli od dubna až do března. V očích se jí třpytí sníh, když pak večer, při měsíčku, jezdí za houkání sýčků po komnatách na bruslích. Vždycky jednou za tři roky, před půlnocí, než jde spát, skočí tři trojité skoky – ale každý natřikrát! Jenom sobě slávu přeje, nikdo nesmí bruslit s ní. Ať se tedy co chce děje, tak je vždycky mistryní!

ZIMA PRO KOČKU Sněží, sněží potichu, kočky, choďte v kožichu! Noste kožich kočičí, pod něj vítr nefičí.

Hraje vítr na ploty Hraje vítr na ploty, bez ohledu na noty. Fuky buky hartusí, mrazík hvízdá od pusy.

Havran Havran postál na prahu, dodával si odvahu: „Ještě že mám čepici na takovou vánici. Ještě že mám boty do sněhové sloty.“

Stromeček Stromeček, stříbrný, zlatý, oblékl sváteční šaty, blýskavé ozdoby… Děti dnes nezlobí, Zeptej se mámy i táty! Ježíšku, přicházíš z nebe, dnes tě mám tak blízko sebe. Jsi naše naděje, láska tě zahřeje. V chudičkých plenkách to zebe. Ležíš tu blízko své mámy, na troše studené slámy. Za to, žes přišel k nám, pěkně ti zazpívám: Ježíšku, zůstaň tu s námi!

Ledový král přicestoval. Enyky benyky, řeky i rybníky očaroval. Dýchne a hned z vody je led. Co ještě dovede? Na bruslích objede celičký svět!

DO KOŽÍŠKU KOČKY Do kožíšku kočky sněží bílé vločky. Padá vločka na vločku, počasí je pro kočku.

Anička a Katka To jsou zvláštní peříčka, divila se Anička. Divila se taky Katka, jedno chytla do dlaní, z peříčka je jenom kapka, co to vlastně chytaly?

Sněhová vločka Pro veselou Kateřinku šupla vločka pod peřinku. Sněhová, sněhová – dlouho se tam neschová.

ZAMETÁNÍ Leží, leží bílé peří,před domem i za ploty. Žádné dítě neuvěří, že jsou s ním i trampoty. Kdo je svěží, ať sem běží a pustí se do práce. Zametání, když nám sněží, bývá velká legrace.

PŘEJEME VÁM VESELÉ VÁNOCE! Básničky jsme vybírali z těchto knížek: Svět plný sluníček (Marie Tetourová) Smějeme se (Jiří Havel) Říkadlika Brnkolenky (Soňa Forgáčová) Aprílová škola (Jiří Žáček)