Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Advertisements

Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Linking Words and phrases
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
PAMÁTKY PRAHA.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:4.
Článek 120 – 150 slov.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. LONDON - the capital of Great Britain.
London – Westmister Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-26-Londýn Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-16-Praha Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: AJ164 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Great Britain, The United Kingdom NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ČÍSLO PROJEKTU:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_166 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 AutorMgr. Eleonora Klasová PředmětAnglický.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová Buckingham Palace Oxford Street Buildings of Parliament Downing Street.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace AUTOR: Mgr. Marta Rozsívalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Angličtina 9.ročník TEMA: Test revision, London –
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_4C_3_London (3) Téma: 4C_Aj 7.tř.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Relative clauses Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastSlovní zásoba a gramatika Datum vytvoření25.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola Čelákovice VY_32_INOVACE_099_Členy v názvech Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.8.08_welcome_to_london Název: Welcome to London Vzdělávací.
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_13_17_A7_Bartonkova TÉMA : the Tower of London OBSAH : the Tower of London ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
QUIZ - LONDON.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_27_Buildings in London-part 2_zh2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Londýn.
Spojené království Lukáš Vicherek.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Digitální učební materiál
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Název školy: Základní škola T. G
VY_32_INOVACE_Spo_III_09 London – práce s textem
LONDON P L A F A C M E O S U S.
London Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
LONDON AND PRAGUE Autor: Mgr. Ivana Tesařová
LONDON SIGHTS.
LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.
Autor: Mgr. Kateřina Suková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
zpracovaný v rámci projektu
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autor: Mgr. Dana Šteflová Název : VY_32_INOVACE_6A02Aj5_London
London Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Z. Křížová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
LONDON´S BURNING - práce s textem
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Transkript prezentace:

Čurda Petr, LA2.A

  Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this was my first time. And I have to say it was amazing!  London is such a beautiful and fantastic city. The truth is I don‘t like cities much, but London definitely belongs to my favourites.  I‘ve never seen such magnificent and awesome buildings like in London. The local people were very friendly and kind.  I am so glad that I went to London because it‘s a great experience for the whole life.

  Buckinghamský palác  Jedou z nejvýznamnějších památek, kterou jsme zde navštívili, byl Buckinghamský palác.  Buckinghamský palác je oficiálním sídlem britského panovníka (v současnosti Alžběty II.)  Dům, který tvoří centrum paláce, byl postaven roku 1703 pro vévodou z Buckinghamu.  Postupem času byla k centru paláce přistavována další křídla.  Palác byl vyzdoben ve stylu francouzského neoklasicismu.  Královským sídlem se stal až roku 1837, kdy na trůn usedla královna Viktorie.  Součástí paláce je obrazová galerie s díly Rembrandta, van Dycka, Rubense a dalších.  Před Buckinghamským palácem se nachází pomník královny Viktorie.

  Westminsterský palác a Big Ben  Wesminsterský palác bývá také označován jako The Houses of Parliament.  Je to sídlo Parlamentu Spojeného království.  Nejstarší dochovanou částí paláce je Westminster Hall, vybudovaná roku  Do 16. století palác sloužil jako sídlo panovníků.  Většina přístaveb pochází z 19. století, kdy byl palác po devastujícím požáru rekonstruován.  Přestavba paláce byla provedena v neogotickém stylu.  Součástí Westminsterského paláce jsou věžové hodiny Big Ben.  Big Ben není označení pro samotnou věž, nýbrž pro zvon, který se nachází uvnitř věže.  V souvislosti s 60. výročím vlády Alžběty II. byla věž oficiálně přejmenována na Elizabeth Tower.  Vež byla rekonstruována na základě návrhu Charlese Barryho.

  Katedrála sv. Pavla  Katedrála svatého Pavla je sídlo londýnského arcibiskupa.  Současná stavba pochází ze 17. století.  Je vysoká 108 metrů.  Chrám je postaven v renesančním a barokním stylu.  První katedrála byla postavena Sasy ze dřeva, ale byla zničena při požáru. Po její obnově byla vydrancována Vikingy, a tak se postavila druhá katedrála.  Třetí katedrálu (označovanou jako původní) vybudovali Normané. Tato katedrála byla zničená při Velkém požáru Londýna roku  Katedrálu zrekonstruoval stavitel Christopher Wren. Rekonstrukci dokončil 20. října 1708.

  Mycenae House  Mycenae House byla škola, kterou jsme po dobu našeho výletu v Londýně navštěvovali.  Naše výuka trvala dva dny po 4,5 hodinách.  Byli jsme rozděleni do skupin a přiučili jsme se novým věcem.  Naše učitelka se jmenovala Jeyna. Byla velmi milá.  Výuka byla oživena formou her, takže jsme se nenudili.

  Tower Bridge a Tower  Tower Bridge je zvedací most nad řekou Temží.  Most byl dokončen roku  Je postaven ve stylu viktoriánské gotiky.  Vedle Tower Bridge se nachází londýnský Tower, podle kterého se tak most jmenuje.  Tower původně sloužil jako vězení. Dnes si zde můžeme prohlédnout britské korunovační klenoty a další historické předměty.  Podle legendy je v Toweru drženo 8 havranů. Když uletí, tak Londýn padne.

  Odkazy:  ( – 16:11)  palace/ ( – 16:37) palace/  ( – 16:52)  ( – 17:09)  ( – 16:32)  ( – 16:51)  ( – 17:24)