Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Petra Petráčková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3235 Název: VY_32_INOVACE_1B_09_Od.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
Advertisements

Pekařská výroba  Výroba chleba  Výroba běžného pečiva  Výroba jemného pečiva.
Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Markéta Hanzalová.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Identifik á tor materi á lu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba chleba škvarkového Autor Hana Nykodymová.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Markéta Žižková Datum/období: Září Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_2C_03_Fyzikální,
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Petra Petráčková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_1B_08_Kapr.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.06_Zdravá_a_nezdravá_výživa.
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název školy: Základní škola T. G
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_VLASTIVĚDA
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_ZEMĚPIS
VY_32_INOVACE_08_Olomoucký kraj
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VY_32_INOVACE_09_Praha – hlavní město České republiky
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Objemové změny těles s teplotou
Kypřící prostředky P. Pechová, 2012.
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Stejskalová Hana
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
Autor: Mgr. Irena Pohořalá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_III.Vu_JARO_ZMĚNY.
Téma: Slepá mapa – státy Evropy Číslo projektu: 02
AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_33_ ZDRAVÁ VÝŽIVA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
MS Excel Úvod.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_06
15.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Petra Petráčková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_1B_09_Od obilí ke chlebu Téma:Prvouka a přírodověda na 1. stupni ZŠ

Prezentace slouží jako podklad pro výuku nové látky ve druhém ročníku. Má žákům přiblížit veškerou práci spojenou s pečením chleba. Prezentace je promítána na tabuli.

Abychom si mohli ráno namazat k snídani krajíc chleba, musí se do práce zapojit mnoho lidí.

Ve mlýně se obilí semele na mouku.

 mouka  voda  chlebový kvas  sůl  kmín  Pekaři zadělávají těsto na chleba již v noci, abychom ho ráno v obchodech našli čerstvý.

Hnětení chlebového těsta.

Odvažování těsta na jednotlivé bochníky.

Kynutí bochníků v ošatkách.

 Rohlík, houska, loupáček, bageta, preclík, vánočka, závin, bábovka, žemle, celozrnný chléb, žitný chléb, …

 Chleba. [online] [cit ]. Dostupné z: WA7DdA2XHtPIM:&imgrefurl= DM&imgurl= vP4QTh_JnaAw&zoom=1&iact=rc&dur=93&sig= &page=3&tbnh=165&tbnw=226&start=25&ndsp=15&ved=1t:42 9,r:14,s:25&tx=126&ty=129  Obilí. [online] [cit ]. Dostupné z: url= 1200&ei=sEUTT6jfEsTE4gSs64zmAw&zoom=1&iact=rc&dur=390&sig= &page=15&tbnh=129&tbnw=172&start= 208&ndsp=18&ved=1t:429,r:6,s:20  Obilí. [online] [cit ]. Dostupné z: hira.blog.cz/1007/obili&docid=HhioOcDlEPdnMM&imgurl= i=sEUTT6jfEsTE4gSs64zmAw&zoom=1&iact=rc&dur=0&sig= &page=5&tbnh=165&tbnw=242&start=56&ndsp=1 5&ved=1t:429,r:8,s:56&tx=112&ty=91  Obilí. [online] [cit ]. Dostupné z: w.mediafax.cz/ekonomika/ Zasoby-obili-v-CR-dosahly-na-konci-lonskeho-roku-temer-3-5-milionu- tun&docid=0uSt9_rQ7sJqAM&imgurl= height%253D300&w=300&h=224&ei=LkQTT7PBA_D74QTbz82_Aw&zoom=1&iact=hc&vpx=748&vpy=248&dur=1170&hovh=179&hovw=24 0&tx=122&ty=109&sig= &page=11&t  Mlýny na mouku. [online] [cit ]. Dostupné z: FXsgRULkAM:&imgrefurl= reky.jpg&w=500&h=318&ei=0EcTT4T_BsXg4QSC85HpAw&zoom=1&iact=rc&dur=172&sig= &page=1&tbnh=176 &tbnw=246&start=0&ndsp=11&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=190&ty=119

Mlýny na mouku. [online] [cit ]. Dostupné z: M:&imgrefurl= 03.jpg&w=470&h=340&ei=0EcTT4T_BsXg4QSC85HpAw&zoom=1&iact=hc&vpx=282&vpy=2&dur=1591&hovh=191&hovw=264&tx =142&ty=91&sig= &page=6&tbnh=158&tbnw=211&start=79&ndsp=16&ved=1t:429,r:1,s:79 Obilí. [online] [cit ]. Dostupné z: ttp:// nwatlanta-ga /&docid=CTGkm-205S-kMM&imgurl= content/themes/shopperpress/thumbs//whole- grain.jpg&w=1283&h=960&ei=sEUTT6jfEsTE4gSs64zmAw&zoom=1&iact=rc&dur=156&sig= &page=3&t bnh=159&tbnw=1 Kynutí chleba. [online] [cit ]. Dostupné z: Kynutí chleba. [online] [cit ]. Dostupné z: Kynutí chleba. [online] [cit ]. Dostupné z: grefurl= id%253D308%2526Itemid%253D69&w=375&h=500&ei=L2QUT7P7IIjl4QTzgdHIAw&zoom=1&iact=rc&dur=187&sig= &page=7&tbnh=167&tbnw=124&start=86&ndsp=17&ved=1t Kynutí chleba. [online] [cit ]. Dostupné z:

Kynutí chleba. [online] [cit ]. Dostupné z: Kynutí chleba. [online] [cit ]. Dostupné z: mgrefurl= kupujete&docid=VIfmeAuefbnF2M&imgurl= wARVm/chleba.jpg&w=600&h=338&ei=L2QUT7P7IIjl4QTzgdHIAw&zoom=1&iact=rc&dur=93&sig= &pa ge=8&tbnh=118&tbnw=210&start=103&ndsp=16&ved=1t:429,r:0, Kynutí chleba. [online] [cit ]. Dostupné z: mgrefurl= ddM&imgurl= 66&sig= &page=14&tbnh=162&tbnw=206&start=196&ndsp=18&ved=1t:429,r:9,s:196&tx=102&ty=8 8 Chleba v obchodě. [online]. [cit ]. Dostupné z: M:&imgrefurl= jite/&docid=h63VuXK76L3JEM&imgurl= 1.jpg&w=720&h=436&ei=vYsUT7qVAu7c4QT12a3nAw&zoom=1&iact=hc&vpx=343&vpy=195&dur=109&hovh=175&hovw=289&tx =193&ty=130&sig= &page=3&tbnh=160&tbnw=225&start=25&ndsp=15&ved=1t:429,r:1,s:25 Namazaný chléb. [online]. [cit ]. Dostupné z: 9iHsr8aklERM:&imgrefurl= 1IarDM&imgurl= vejcem.jpg&w=700&h=622&ei=towUT8CTOYbl4QTA3KnsAw&zoom=1&iact=rc&dur=93&sig= &page=2& tbnh=154&tbnw=173&start=10&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:10&tx=147&ty=88 Pekárna. [online] [cit ]. Dostupné z: = bakeries.html&docid=532NaHlflq6E5M&imgurl= four4.jpg&w=550&h=350&ei=_2EUT9eQDK7E4gSfu9DbAw&zoom=1&iact=hc&vpx=313&vpy=45&dur=124&hovh=179&hovw=282 &tx=168&ty=102&sig= &page=6&tbnh=164&tbnw=243&start=70&ndsp=15&ved=1t:429,r:11,s:70

Obilí. [online] [cit ]. Dostupné z: recommendations&docid=rPGW5xGQ9BDelM&imgurl= grain-foods jpg&w=400&h=219&ei=LkQTT7PBA_D74QTbz82_Aw&zoom=1&iact=hc&vpx=742&vpy=120&dur=967&hovh=166&hovw=30 4&tx=105&ty=99&sig= &page=13&tbnh=116&tbnw=211&start=178&ndsp=15&ved=1t:429,r:3,s:178