Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Jaroslav Parma.  Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty.
Advertisements

Textový procesor (MS Word)
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
SOFTWARE operační systémy
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Tvorba webových aplikací
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Apache Tomcat Vlastimil Flegl. Apache Tomcat  Kontejner servletu  Bezproblémový běh Java aplikací na serveru  Tomcat – nadstavba serveru Apache  Verze.
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
3MA381 – Manažerská informatika Lucie Bjačková. Co je to LaTeX?  Systém určený k sazbě vědeckých a matematických dokumentů  Postaven na typografickém.
Apache, PHP, MySQL Lukáš Masopust Web server Apache Aplikace schopná zpracovat HTTP požadavek Nejpoužívanější Web server Vytváří ho The Apache.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Jak vytvořit prezentaci
Tomáš Dlouhý – prezentace Y13ANW - Redakční systém WNC Tomáš Dlouhý Y13ANW – První prezentace
PHP – Základy programování
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
E-learning ve výuce na SŠ
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Autor: Petr Řezníček Vedoucí práce: Mgr. Dana Majerová Ph.D. ČVUT FJFI v Děčíně1 / 10 Elektronická žákovská knížka.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Microsoft Office Access obecný přehled Jiří Kubík.
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Drahoš Dvořák Solution Specialist – Office system Office není jen Word, Excel, Powerpoint.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
Pavel Dušánek. ● 1999 – SUN kupuje StarDivision ● 2000 – otevření kódu StarOffice -> vznik projektu OpenOffice.org ● 2002 – OpenOffice.org 1.0 ● 2004.
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Rezervační systém v prostředí XUL Zdeněk Novák, Petr Ondrejka.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Využití citačních databází při psaní odborného textu.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_20 Open Office Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu:
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Prezentace výsledku projektu k předmětu OSP
Operační systém Windows
Operační systém Windows
as4u advanced system for you
školák Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě.
Textový Editor.
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Portable Document Format
Hybridní mobilní aplikace pro Android
Moderní didaktické technologie a zdroje informací
Uživatelská rozhraní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Operační systémy.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt

Cíle projektu Vytvořit systém pro psaní školních zápisků na laptopu a jejich publikaci Jednoduché a rychlé používání Dostupnost pod open-source licencí (GNU GPLv3)

Textový procesor Např. OpenOffice.org Writer, MS Word + notoricky známé + ještě něco určitě ‒ nemožnost pohodlného formátování při psaní ‒ složitá publikace, updatování ‒ nevhodné pro stará PC, největší objem dat

Čistý text Jakýkoliv textový editor (např. Notepad, Vim,...) + Vhodné pro stará PC, nejmenší objem dat + Snadná publikace (FTP) ‒ nemožnost jakéhokoliv formátování ‒ nevhodné pro tisk ‒ problémy s kódováním napříč platformami

Projekt „Předskokan“ Přidání možnosti formátování k čistému textu pomocí open-source nástroje Texy + rychlé a pohodlné formátování při psaní za použití jednoduché Texy syntaxe + zachování výhod čistého textu + pohodlný tisk (z prohlížeče) ‒ jednoduchost a strohost publikační části ‒ nutnost manuálního uploadu přes FTP ‒ na prohlížení zformátovaného sešitu potřeba připojení k internetu

Projekt „Předskokan“

Texy Open-source projekt Davida Grudla

Projekt „Školák“ Odstranění nevýhod a vylepšení projektu Předskokan. Hlavní rysy: ● formátování pomocí Texy ● vše v databázi – pryč s textovými soubory ● desktopová + serverová aplikace ● publikace sešitů „na jeden klik“

Desktopová část Plán aplikace pro pohodlné psaní zápisků a jejich synchronizaci Současnost existuje pouze aplikace pro převod zápisků z projektu Předskokan napsáno v Pythonu, používá knihovnu Qt4 → funkčnost v mnoha OS

Serverová část moderní vzhled, intuitivní ovládání napsáno v PHP nízké požadavky na hosting (PHP + MySQL)

Jak to celé funguje

XML-RPC

Jak to celé funguje

Cíle do budoucna Desktop: aplikace pro pohodlný zápis a publikaci sešitů, možnost offline prohlížení zformátovaného sešitu Server: pohodlná instalace, soukromé zápisky, podpora obrázků Rozšíření povědomí o projektu

Děkujeme za pozornost