1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Advertisements

Systémová integrace Ing. Roman Danel, Ph.D.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
SAP Ing. Jiří Šilhán.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Soustava veřejných rozpočtů II.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Řešení SAP pro veřejnou správu
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Trendy řízení rozpočtu
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Realizační tým ICZ duben 2005
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Moderní řízení úřadu z pohledu tajemníka Radek Baloun, tajemník Magistrátu města Hradec Králové 31.března 2005.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Mají portály ve veřejném sektoru uplatnění?
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
„Požadavky na jakost a hodnocení jakosti zdravotnických informačních systémů“ Praha Možné přístupy k analýze hospodaření bývalých okresních nemocnic.
Konference CATE 2001 EXPERT & PARTNER engineering.
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
SOA = Architektura orientovaná na služby
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Vratislav Paulík ředitel projektů
Řešení SAP pro veřejnou správu
HR MANAGEMENT VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ NA MU
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
XXIII. valné shromáždění a jarní celostátní seminář STMOÚ ČR BRNO, května 2012 František Vavera.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Zdravotnický management
Informačních systémů veřejné správy
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Zdravotnický management
Transkript prezentace:

1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ Praha, listopadu 2005 Ciber Novasoft s.r.o. Vladimír Moravec Ředitel a jednatel Oldřichova 49 Praha 2, Tel.:

9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ 2 Obsah Představení Ciber Novasoft 1 Požadavky na IS ve státní správě 2 Příklad architektury IS 3 Implementace IS 4

9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ 3 Představení Ciber Novasoft Ciber Novasoft v číslech: Ciber Novasoft ve světě 441 zaměstnanců 61 mil EUR výnosů centrála v Německu 11 poboček ve světě

9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ 4 Představení Ciber Novasoft Poskytované služby v oblasti IS Implementace IS SAP Zákaznický vývoj Školení Podpora produktivního provozu Předimplementační analýza

9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ 5 Požadavky na IS ve státní správě Dopady Státní informační politiky na IS –Efektivní a průhledné financování –Standardizace a normy –Bezpečnost a ochrana osobních údajů –Veřejná informační služba Připravovaný zákon o státním informačním systému Tlak veřejnosti na elektronický styk s úřadem Informační systém budovaný na otevřených standardech schopný integrace schopný externí komunikace

9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ 6 Příklad architektury IS Informační systému SAP pro veřejnou správu Strategické plánování Podpora rozhodování a datové sklady Příprava a financování programů Příprava rozpočtuMěření výkonu Finanční účetnictvíManažerské účetnictvíČerpání rozpočtuSpráva grantů Řízení hotovosti & Treasury Spisová služba Správa vybavení, zařízení Správa nemovitostíSpráva majetku Řízení programů a projektů Správa cestovních nákladů Nábor, pracovní poměr a rozvoj pracovníků Personální administrace, systemizace Řízení času a nepřítomnosti Zúčtování mezd Analytické a samoobslužné služby Strategické plánování lidských zdrojů e - Learning NákupElektronický nákupŘízení tendrůSpráva kontraktů Analýza a monitorování nákupu Řízení zásob e Government Správa daní a výnosů Sociální služby Veřejné zdravotnictví ObranaKrizové řízení Strategické řízení Finanční řízení Řízení lidských zdrojů Řízení provozu Správa materiálu a služeb Vládní programy Reference Česká pošta, Český rozhlas, Česká televize, ČSSZ, DP Praha, Město Liberec, Město Plzeň, Ministerstvo vnitra, Ministerstvo zemědělství, NKÚ, VŠ … a dalších 1000 organizací státní správy v Evropě.

9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ 7 Příklad architektury IS Architektura IS městského úřadu (zjednodušeno) ERP Poplatky HR GIS Pohledávky Registry Člověk integrátor Funkčně orientovaný Pevná rozhraní

9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ 8 Příklad architektury IS Moderní architektura SOA (Service Oriented Architecture) Integrace stávajících aplikací pomocí standardních protokolů RegistryPohledávky GIS PoplatkyERPHR Procesní pohled Flexibilní při změnách Jednodušší správa Bezpečnost SAP NetWeaver

9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ 9 Implementace IS Klíčové faktory úspěšného projektu Podpora vedení Motivovaný a kompetentní projektový tým Dodavatel se zkušenostmi Metodika implementace Výběr produktu 30% Projekt implementace 70% Úspěch při pořízení IS: