Vila Tugendhat ● Denisa Vedrová. Úvod Proč zrovna tohle téma? Tohle téma jsem si vybrala, protože moje kamarádka ve vile Tugendhat pracuje jako průvodkyně,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

PROGRAM 3. ZASEDÁNÍ Část I. - Rodiny s dětmi: Část II. - Senioři:
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Zámek Hluboká Obr.1.
Nový Hrádek u Lukova.
Bytové domy ČSN Obytne budovy ČSN Zařizování bytů
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Sezóna 2012 Členské příspěvky na sezónu 2012: - děti do 9 let 500Kč - do18 let 700Kč - ženy 1100Kč - muži 2200Kč - důchodci 65let + 50% -studenti po předloženi.
SLOUPSKO-ŠOŠŮVSKÉ JESKYNĚ
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
Tepelné čerpadlo 3.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
Architektura knihoven KIC FAST
Knihovna Jiřího Mahena, pobočka Líšeň - Jírova
Bydlení a DPH. Snížená sazba DPH 15 % platí pro poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti.
Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
 V lednu letošního jsme se usnesli provést kompletní rekonstrukci elektrické sítě v sokolovně z důvodu havarijního stavu.  Tuto rekonstrukci provedla.
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
SEDM STROMŮ A.S. KAMPUS PALACE PREZENTACE KOMERČNÍCH PROSTORŮ.
TÉMA: Daň z nemovitostí
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby STA34 Studie rodinného domu
Vítáme Vás. Náš team: Monika Loužecká Martin Švec Radim Soukup Ivana Vejlupková.
Technické zhodnocení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Nejlákavější kulturní památka
Pozvánka na XXIX. dny dětské nefrologie 2008 Dolní Morava u Králík.
Propedeutický seminář k bakalářskému projektu
KTV Pržno červenec - srpen 2009.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29)
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:28.
MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
NBU2A LS2015 / RODINNÉ DOMY Petr LÉDL / Petr ŠIKOLA KATEDRA ARCHITEKTURY KONCEPT A DISPOZICE RODINNÉHO DOMU.
Slovní úlohy Dělitelnost
VÝPOČTY O PRACOVNÍCÍCH
ARCHITEKTONICKÁ STUDIE SPORTOVNÍHO CENTRA
Studie: Podnikové domy
Výlet do Vídně Vojta Krejčí.
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Prioritní projekty Libereckého kraje v oblasti sociální.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
MAJAKOVSKÉHO SÁL RAISŮV SÁL SPOLEČENSKÝ SÁL.
Prachovské skály jsou skalní uskupení pískovcových útvarů různých tvarů, rozkládající se zhruba 5 až 7 km severozápadně od města Jičín, přírodní rezervace,
NEJEN ZA ZVÍŘATY k našim sousedům Prezentace na podporu Evropského regionu Dunaj-Vltava Autor: Nela Fialová, CR3.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
 Nádvoří  Letecké motory  Realizace expozice textilní výroby  Realizace expozice řemesel s vazbou na region  Drobné výstavní.
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
BRNO – VILA TUGENDHAT vila se nachází v městské části Brno-sever
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Bydlení a DPH.
HALLOWEENSKOU párty Sobota 29. října 2011 OBECNÍ ÚŘAD STRUPČICE
Český svaz žen Štoky pořádá
ZV OOP DJŠ pořádá zájezd do Bzence
BRNO Matěj Pilát
Vila Tugendhat v Brně.
Jakub Šulc, Adam Andrlík 9.B.   Výstavba : roku 1720/1722  Architekt : Jan Blažej Santini – Aichel  Stavební sloh: Barokní gotika  Zařazen do seznamu.
Rakousko - Vídeň Jakub Drdla 4. A.
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Výstavba Multisportovního centra „Owl Gym“ březen – duben 2019
Transkript prezentace:

Vila Tugendhat ● Denisa Vedrová

Úvod Proč zrovna tohle téma? Tohle téma jsem si vybrala, protože moje kamarádka ve vile Tugendhat pracuje jako průvodkyně, a když jsem si sní o tom povídala velice mě to zaujalo. Druhý důvod byl ten že vila je tady v Brně v Černých Polích. A nedávno se zrekonstruovaná otevřela veřejnosti.

Počátky

.

Výstavba

Vzhled

Historie

První rekonstrukce

Rekonstrukce

Význam

UNESCO

Zpřístupnění

Otevírací doba ● Vysvětlete kroky, které musí být podniknuty OTEVÍRACÍ DOBA úterý - neděle – včetně státních svátků Prohlídky vedené průvodcem začínají v 10.00; 11.00; 12.00; 13.00; 14.00; 15.00; a hodin. V jedné prohlídkové skupině je z kapacitních a bezpečnostních důvodů max. 15 osob. Poslední vstupenky na pokladně vily lze zakoupit v 17:30 hodi n.

Ceník I. okruh STANDARD (obytné prostory vily, zahrada) 3. nadzemní podlaží – tzv. ložnicové patro (horní terasa; vstupní hala; rodičovská sekce; dětská sekce) 2. nadzemní podlaží – hlavní obytný prostor; přípravna, kuchyň, zahrada délka: cca 60 minut cena: plné vstupné 300,- Kč snížené (žáci, studenti, senioři, ZTP-ZTP/P) 180,- Kč rodinné vstupné (2 dospělí a 1-2 děti do 15 let) 690,- Kč

Ceník II. okruh TECHNICKÝ (obytné prostory vily, technické zázemí, zahrada) rozšíření I. prohlídkového okruhu o technické zázemí vily (strojovna vzduchotechniky; kotelna; strojovna pro elektrické spouštění oken; prádelna; fotokomora; trezor na kožichy) délka: cca 90 minut cena: plné vstupné 350,- Kč snížené (žáci, studenti, senioři, ZTP-ZTP/P) 210,- Kč rodinné vstupné (2 dospělí a 1-2 děti do 15 let) 805,- Kč III. okruh ZAHRADA (prohlídka zahrady je součástí I. a II. okruhu) v otevírací dny lze v případě vhodných povětrnostních podmínek zakoupit časově neomezenou vstupenku do zahrady za 50,- Kč

Zdroje otevrela-prvnim-hostum_ html tugendhat-opet-obdivuje-cely-svet/ brno/zpravy/ vila-tugendhat-se-po-rekonstrukci- otevira-verejnosti/