StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Vytvořila Beata Duchková
Kraj Vysočina.
Středočeský kraj a Praha.
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
Cestovní Kancelář „Napříč Českem“
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
38.1 Středočeský kraj – poznáš jeho dominanty?
Středočeský kraj.
Liberecký kraj Městská radnice.
ČESKÁ REPUBLIKA Středočeský kraj. ČESKÁ REPUBLIKA Středočeský kraj.
území s nejstarším osídlením
Středočeský kraj.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Kulturně historické objekty Slovenska
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Příroda Benešovska.
Praha.
Chráněná území v Olomouci a okolí
dějepisná exkurze – 6.A, 6.B, DěS
KRAJE ČR HLAVNÍ MĚSTO PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
Pardubický kraj.
Darek Matwikow Jan Jelínek
LIBERECKÝ KRAJ.
Plzeň Plzeň.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Středočeský kraj.
3. – Moller Ladislav Podlešák Karel
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Praha Andy Poláková.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.

Město Brno.
ÚSTECKÝ KRAJ Rozloha: km 2 Počet obyvatel: Počet obcí: 354.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D_03.19.Testové.
PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_11_Irsko Téma: Zeměpis.
Kraj Vysočina.
XI. Turistické fórum Polabí 22. dubna 2011 Zámek Poděbrady.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_Liberecký kraj TEMA: Zeměpis.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Česká republika Ústecký kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky – Ústeckým krajem.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Vlastivěda – 5. ročník, Středočeský kraj
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Česká republika - Pardubice
VY_32_INOVACE_43B_STÁTNÍ SVÁTKY A VÝZNAMNÉ DNY V ČESKÉM KALENDÁŘI
Město a příměstské oblasti
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Transkript prezentace:

StaroboleslavskoStaroboleslavsko

- území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi

Hlavní funkce - turistika, cyklistika, využití jako poutní místo,

Časové využití - celeroční, protože se jedná více méně o historické jádra měst

Fauna a Flóra - v této oblasti se nevyskytují žádné nevídané, či zajímavé druhy rostlin či živočichů - lesní porotsty – listnaté stromy

Svatováclavská pouť Zajímavosti - Národní svatováclavská pouť se v průběhu sedmi ročníků vyprofilovala jako hlavní akce státního svátku Dne české státnosti

Ubytování cena: Kč cena za : osobu/noc cena zahrnuje: bez stravy - aparmánová chata pro 4 osoby na oploceném pozemku, kompletně vybavená s kuchyňkou, sprchou a WC a televizí s akumulační kamny, které slouží i zimní rekreaci Chata Martina cena: od 290 Kč cena za : pokoj/noc cena zahrnuje: bez stravy Apartmány U Starého Labe - krásné ubytování v Nymburce v rodinném penzionu, který se nachází v klidné čtvrti na okraji lužního lesoparku

Města (na tomto území)

Stará Boleslav - bylo založené na soutoku řek Labe a Jizery - stala se naším nejstarším poutním místem - Byl zde zavražděn Václav I. bratrem Boleslav - Poté byl svatořečen - Historické jádro města je od roku 1992 městskou památkovou zónou

Mladá Boleslav - statutární město ve Středočeském kraji - leží zhruba 50 km severovýchodně od Prahy - má přes obyvatel - založil ji Boleslav II. jako hrad zvaný Nový - nachází se zde Městské divadlo Mladá Boleslav

Brandýs nad Labem - bývalé samostatné město - od roku 1960 jedna z částí souměstí Brandýs nad Labem- Stará Boleslav - Město se nachází na vyvýšené terase nad řekou Labe - Zdejší přechod řeky byl významný již od raného středověku, procházela tudy významná zemská cesta z Prahy směrem na sever Radnice

Lázně Toušeň - nachází se na levém břehu řeky Labe přímo naproti ústí Jizery - Leží asi dvacetpět kilometrů severovýchodně od centra Prahy a pět kilometrů jihovýchodně od města Brandýs nad Labem- Stará Boleslav - Nejstaršími nálezy je zde doložena eneolitická kultura nazývaná řivnáčská, k níž se váže i zde objevená zlatá záušnice (dívčí ozdoba vlasů) z doby 3 tisíce let př.n.l., která je zároveň nejstarším nálezem zlatého předmětu ve střední Evropě

Stará Lysá - První písemná zmínka o obci pochází z roku Zajímavostí obce je tisíciletá lípa na návsi obce

Zdroje

Díky za pozornost Doufám že se vám má prezentace líbila. Konec