Test - dvojice slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podstatná jména procvičujeme rod pád číslo vzor
Advertisements

ABECEDA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
KUFR- podstatná jména Autor: Mgr. Monika Dudová
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci řadí slova podle abecedy. Kontrola – po kliknutí se přiřadí.
Kryštof Urban, 6.C Co je to ? Start.
Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, Soběslav, IČO: tel: Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Procenta – písemná práce Tento digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není-li uvedeno jinak,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Energie tuhého tělesa VY_32_INOVACE_ března 2013
Test - skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Směny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Večeře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Zvuk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Hledání souvislostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
VY_32_INOVACE_16- Smrk ztepilý Přírodověda - 4. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Zlomky a procenta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Dana Rejlová Datum/období: říjen 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Kvantitativní myšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Krátké slovní úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
ZELENINA - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Průřezové úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Účinnost přeměny energie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičují pádové otázky a doplňují.
Dvojice slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Přímá a nepřímá úměrnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
NEROVNOMĚRNÝ POHYB, ZRYCHLENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Anotace: prezentace slouží k procvičování předložek 2.a 7.pádu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_06_Věta, slovo a slovní význam.
Souhrnný test kvantitativního myšlení
Kombinační číslo 6. října 2013 VY_42_INOVACE_190206
Vztahy mezi slovy 22. srpna 2013 VY_32_INOVACE_180115
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
Světový oceán 26. ledna 2014 VY_52_INOVACE_230213
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Návštěva zoo VY_32_INOVACE_ února 2014
Kombinatorika VY_32_INOVACE_ ledna 2014
Socialistické pomníky
VY_32_INOVACE_11- Borovice lesní Přírodověda - 4. ročník
Matematická rozcvička
Český jazyk – Skloňování podstatných jmen
Číselné řady VY_32_INOVACE_ září 2013
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_TRIDENI_ZELENINY Název materiálu:
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_SLOVA_NADRAZENA_PODRAZENA_SOURADNA
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_31_ČJ4
ZÁTIŠÍ PODLE PAULA CÉZANNA
Cesta do školy VY_32_INOVACE_56_Cesta_do_skoly Prvouka - 2. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Občané z Calais Auguste Rodin
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Průměr intervalové řady
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Test - dvojice slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. VY_32_INOVACE_ ledna 2014

2 Dvojice slov - test: V testech OSP je samozřejmě nutné nasbírat co nejvíce správných odpovědí během krátkého časového úseku. U verbálního oddílu testu OSP prozatím platilo, že student má průměrně na jednu otázku méně než minutu. Tato skutečnost se zejména týká části DVOJICE SLOV, kde by měli řešitelé ušetřit cenné minuty na časově náročnější práci s textem. Následující test obsahuje osmnáct otázek, na jejichž řešení je stanoveno 10 minut. 2

3 Dvojice slov - test: LÍNÝ : PILNÝKLISNA : HŘÍBĚPEKAŘ : HOUSKA (A)ostrý : zaoblený (A) bechyně : sele(A) policista : značka (B)hodný : zlý(B) kuře : slepice(B) kominík : komín (C)chudoba : moc(C) lev : lvíče(C) učitel : křída (D)kruh : čtverec(D) člověk : dítě(D) krejčí : vesta (E) dolar : šek(E) motýl : kukla(E) lékař : nemoc 3

4 Dvojice slov - test: OREL : VRABECRÁNO : VEČERBATERKA : SVÍTIT (A)ovce : tráva(A) cíl : start(A) koště : zametat (B)štika : lín(B) leden : únor(B) kompot:zavařovat (C)želva : vejce(C) pondělí : neděle(C) tužka : ostrouhat (D)jelen : srnec(D) semeno : půda(D) auto : opravit (E) datel : dub(E) jaro : léto(E) pračka : otevřít 4

5 Dvojice slov - test: KUCHYŇ : VAŘITNIT : LANOZELENÁ : TRÁVA (A)sklad : čistit(A) kladivo : hřebík(A) žlutá : hvězda (B)stadion : stát(B) klacík : kyj(B) rudá : planeta (C)autobus:cestovat(C) udice : vlasec(C) hnědá : plot (D)čekárna : klepat(D) oblázek : žula(D) modrá : tůň (E) půda : strašit(E) polštář : peřina(E) bílá : sníh 5

6 Dvojice slov - test: AUTO : MYČKANŮŽ : VIDLIČKAMRKEV : RAJČE (A)louže : déšť(A) poupě : květ(A) banán : sýr (B)kalhoty : pračka(B) závod : oslava(B) paprika : okurka (C)rostlina : konev(C) kytara : noty(C) hruška : celer (D)škola : pátek(D) zlato : žena(D) petržel : švestka (E) brambora:škrabka(E) židle : stůl(E) ryngle : třešeň 6

7 Dvojice slov - test: KNIHA : ROMÁNNÁRAZ : PŘILBAZVON : SRDCE (A)moře : řeka(A) déšť : deštník(A) Praha : Karlín (B)hrnec : poklice(B) strom : kůra(B) kolo : trasa (C)vítr : orkán(C) čepice : uši(C) jádro : plášť (D)batoh : taška(D) pád : výtah(D) kružnice : střed (E) kuna : mince(E) vlasy : šampón(E) písmo : sešit 7

8 Dvojice slov - test: ZPĚVÁK : PÍSEŇKLAVÍR : KLÁVESALÉTO : SNÍH (A)horník : důl(A) housle : smyčec(A) Sahara : vodotrysk (B)železničář:koleje(B) tón : hlas(B) jaro : kabát (C)topič : kotel(C) kytara : struna(C) pondělí : vítr (D)bavič : vtip(D) palička : buben(D) rybník : kapr (E) kastelán : hrad(E) harmonika:vzduch(E) září : drak 8

9 Správné odpovědi: 1. B10. B 2. A11. E 3. D12. B 4. B13. C 5. C14. A 6. A15. A 7. C16. D 8. B17. C 9. E18. A 9

10 Hodnocení: 18 – 16 bodů: výborný 15 – 13 bodů:chvalitebný 12 – 10 bodů:dobrý 9 – 7 bodů:dostatečný 6 – 0 bodů:nedostatečný 10