Bradavice. ANOTACE Navazující prezentace na úvodní hodinu na téma : kožní soustava Žáci se seznamují s onemocněním kůže.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOŽNÍ CHOROBY Akné Albinismus Alergie Atopický ekzém Vitiligo Lupénka
Advertisements

Hmyz u nás v domě.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Průjem Kód VM:VY_52_INOVACE_27 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
ČASTÉ NEINFEKČNÍ CHOROBY
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Nemoci Kód VM:VY_52_INOVACE_20 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
Alergie Robert Navrátil 1.L SPŠE a VOŠ Božetěchova
Nemoci a poškození kůže
POHLAVNĚ PŘENOSNÉ CHOROBY 8. ROČNÍK
POHLAVNÍ CHOROBY - úvod - Syfilis
Mízní soustava odvod mízy zpět do krve části:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Nachlazení Kód VM:VY_52_INOVACE_23 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
KOŽNÍ SOUSTAVA Tělní pokryv – prvotní tělní bariéra Funkce:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
-morbili, measles Ivona Jurčová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_94_Kožní soustava AUTOR: NADĚŽDA ČMELOVÁ ROČNÍK, DATUM: 8.,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_414_VoIP AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_415_Skype AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Zpracovala : Alena Zahuráková
KŘÍŽOVKA VIRY.
Sekty Novák.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_22_PATER_OBRATLE
Kožní soustava.
Nemoci kůže Fingerlandův ústav patologie
Hydroxidy a jejich chemické vlastnosti
Ptáci I. Aves.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ AUTOR: Ing. Ivana Fiedlerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ F 08 TEMA: Přírodopis 6 - Kroužkovci.
ANOTACE Prezentace navazuje na probranou látku z kapitoly Trávicí soustava Seznamuje žáky s uvedenými pojmy V poslední části u onemocnění trávicí soustavy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ AUTOR: Ing. Ivana Fiedlerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ F 13 TEMA: Přírodopis 6 – Členovci.
REFLEXY, UČENÍ, PAMĚŤ. ANOTACE Prezentace navazuje na látku objasňující pojmy z nervové soustavy Je určena pro žáky 8. ročníku ZŠ Objasňuje látku k.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_33 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Časté neinfekční choroby - alergie.
Členovci. cílová skupina: střední školy anotace : charakteristické znaky řádu roztočů klíčová slova : klíště obecné, encefalitida, borrelióza autor: Kamila.
P TÁCI I. Aves. Název školy Základní škola a mateřská škola Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Michal Krtička Datum: Název: VY_52_INOVACE_5.2.5.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_17_HMAT TÉMA: SMYSLOVÁ SOUSTAVA.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Anotace Prezentaci slouží jako úvod do nové kapitoly: Svalová soustava
Onemocnění vylučovací soustavy
Referuje MUDr. Jana Janková
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_04
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Dominik Bednář Tomáš Dočekal Michaela Dočkalová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Alergie a anafylaktický šok
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
3 VRSTVY KŮŽE.
H 9900/96 A. Hlobilková, V. Tichá a M. Tichý
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Iveta Plíšková
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Anotace Prezentace slouží k úvodní hodině do tématického celku: nervová soustava Je určena pro žáky 8. ročníku ZŠ.
Státní symboly státní znak velký a malý státní vlajka státní hymna
Téma: Polsko Číslo projektu: 02
F-Pn-P068-Mikroskop PAPRSKOVÁ OPTIKA 9. MIKROSKOP.
Člověk a technika – TEPELNÉ STROJE
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
MECHANIKA TUHÉHO TĚLESA
Název školy: Základní škola T. G
Anotace Výukový program pro žáky 6. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma:Členovci - pavoukovci. Možnost využití: interaktivní tabule.
Transkript prezentace:

Bradavice

ANOTACE Navazující prezentace na úvodní hodinu na téma : kožní soustava Žáci se seznamují s onemocněním kůže

Onemocnění kůže Ekzém Ekzém, lidově lišej je neinfekční zánět kůže, který je reakcí lidského organismu na určité alergeny. Ekzém se projevuje svědivými vyrážkami, puchýřky, mokváním, ztvrdnutím a zhrubnutím kůže, zarudlá kůže…. Existují různé druhy ekzému, které bývají velmi často zaměňovány. Pro následnou léčbu je ale velmi důležitá správná diagnóza. K hlavním formám patří: Kontaktní ekzém je reakce na chemické látky a zevní prostředí se kterým kůže přijde do přímého kontaktu. Atopický ekzém. Jinak řečeno atopická dermatitida, je kožní zánět, způsobený reakcí organismu na pyly, určité potraviny, prach a jiné alergeny,

LUPÉNKA Lupénka Lupénka nebo-li psoriáza je chronické onemocnění kůže. dědičná dispozice. zanícené plochy kůže, které bývají pokryté bílými šupinkami. Lupénka není v žádném případě infekční či alergické onemocnění. Může vzniknout v kterémkoliv věku, nejčastěji však postihuje lidi v období puberty, nebo kolem 40. roku. Vyrážka často postihuje hlavu, vlasy, kolena, lokty, bederní a hýžďovou část těla. Nehty na rukou a nohou mohou být nažloutlé a důlkovité.

SVRAB Svrab je infekční kožní nemoc způsobená parazitem. Projev: vyrážky nepříjemné svěděním a kožní změny v podobě oděrek pupínků a skvrn. Přenos obvykle přímým fyzickým kontaktem s vyrážkou, méně přes předměty, např. lůžkoviny. Původcem svrabu je mikroskopický roztoč, který se jmenuje zákožka svrabová. Délka života jedné zákožky je až 5 týdnů a za tu dobu stačí naklást 40 až 50 vajíček. Během několika měsíců se v příznivých podmínkách na lidském těle. Samičky lezou po kůži, během několika minut se do ní zavrtávají a ve spodních vrstvách kůže si razí chodbičky, ve kterých každý den kladou vajíčka. Výskyt chodbiček je zejména v místech s jemnou kůží ( meziprstní prostory, okolí genitálu, prsních bradavek, na hýždích, zápěstích, v záhybech loketního a kolenního kloubu, na podbřišku a v místech, kde přiléhá prádlo).

BRADAVICE Bradavice Bradavice (verrucae) jsou nezhoubné novotvary, jsou to benigní nádorky, které se vyskytují převážně na kůži. V některých případech se objevují i na sliznici. Příčinou bradavic jsou viry.

citace Lupénka: psoriáza. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Lupénka: psoriasis. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Svrab. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Bradavice: Dornwarzen. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: