PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

Nové Město nad Metují Bylo založeno v roce 1501 Janen Černčickým z Kácova. Historické centrum je městskou památkovou rezervací s rene- zančními měšťanskými.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Po stopách architekta Rudolfa Welse
… správný cíl vaší cesty!
Ořechovka a pražské hradby Ve slunném březnovém dni jsme se studenty semináře Město v dějinách vyrazili na exkurzi od Strahovského kláštera směrem k rezidenční.
TVÁŘ A MĚSTO - výtvarný projekt ZŠ T. G. M. ve Fulneku (se žáky 8. a 9
Kostelec nad Černými lesy
O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
Hrobka Haugwitzů v Náměšťi nad Oslavou hrobka leží v Náměšti nad Oslavou, necelých 500 m od Masarykova náměstí a zámku, vedle rozsáhlého hřbitova ZDE.
Hluboká panoramaticky
Vizovice Eliška Kratinová.
Praha.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Chráněná území v Olomouci a okolí
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_16 Název materiálu: Kulturní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Romantická architektura v Čechách
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.
Mochalová Anna Průvodce po Karlových Varech Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském.
Funkcionalismus v Liberci
KARLŮV MOST.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Stavby Karla IV. ANEB JAKÝ BYL KRÁL KAREL IV.. Obsah Kdo to Karel IV. vůbec byl? Univerzita Karlova Karlův most Karlštejn Nové město Chrám svatého Víta.
Pozdně gotická architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
MELODIE.
ZA PRAMENEM RADBUZY Pramen Radbuzy Bělá nad Radbuzou Poběžovický zámek
BARRANDOV PRAHA TROCHU JINAK Poznávací výlet A3V TOTEM Plzeň.
Chotěšov - klášter Chotěšov - klášter
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Romantická architektura v Čechách
Pozdně gotická architektura v Čechách
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Park Únor 2017.
Tato prezentace je hrazena z projektu:
Svitavské památky – Langrova vila
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Královské město Rakovník
DUM - Digitální Učební Materiál
Velká písmena - organizace
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Česko-německo-židovské soužití v Brně
VRTBOVSKÁ ZAHRADA.
Transkript prezentace:

PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ

Putování bylo ve znamení krásného jarního dne, sraz byl u Procháskova a Pavlovova ústavu.

Po Lochotínské památkové zóně nás poutavě provázel Mgr. David Růžička.

Pavlovův ústav – Univerzita Karlova – Lékařská fakulta Plzeň. Postaveno ve 20. letech 20. století, architekt Hanuš Zápal a toto je jeho nejkrásnější stavba.

Architek Hanuš Zápal navrhl v Plzni několik škol a také Mrakodrap.

Do Pavlovova ústavu jsme se šli podívat na obraz Augustina Němejce.

Vila Mathilde – je zde stále mateřská škola.

Jedna z vil, před kterou jsme obdivovali zajímavou kašnu.

Domek přivezený z pražské výstavy s podivnou moderní přístavbou.

Dům na Karlovarské třídě č.70, projekt vypracoval vídeňský architekt František Krásný(narodil se v Koterově ) pro plzeňského sládka K.Kestřánka. Stavbu dokončenou v r.1898 prováděl E.Klotz. Vila byla obklopena zahradou, založenou Josefem Sigmondem, zetěm stavebníka.

Kupole schodišťové věže.Štít vily. Štukový reliéf - „Vyhnání z ráje.“ Maskaron na fasádě vily.

„Plzeňský dudák“ na mohutném pylonu v nadživotní velikosti, provedený sochařem J.Maixnerem.

Plochy štítů jsou opatřeny jednoduchým rostlinným dekorem a maskaronem v podobě andílčí hlavičky.

Pohled na Karlovarskou třídu.

Reprezentativní domy na druhé straně ulice.

Dům evropského významu má nové majitele a tak snad dojde na kvalitní rekonstrukci.

Další domy z okolí ulice Boženy Němcové.

Překvapením bylo pozvání na prohlídku vily Frišových.

Současnými majiteli vily jsou Američané, kteří přišli do Čech po roce 1989 učit angličtinu a nyní pracují, mimo jiné, na záchraně této vily.

Seznámili jsme se s minulostí i současností této krásné vily.

Historické foto.

Je zde příjemné posezení.

Konají se zde koncerty v rámci projektu Kulturní Koláž Dne je zde v koncert jazzu, účinkuje Eva Beránková (flétna) a Jan Braun (klavír).

Oprava je velice nákladná a tak postupuje pomalu. Město Plzeň přispívá na záchranu památky alespoň malými částkami.

KONEC - Putování a poznávání po Plzni JIB