Virtuální Univerzita třetího věku (nejen) v Městské knihovně Semily Alena Matěchová Městská knihovna Semily Tyršova 49, 513.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sbližování starších generací s novými technologiemi Kolín, 13. června 2013.
Advertisements

Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Informační systém Masarykovy univerzity (IS MU) K čemu je webové Obchodní centrum MU  Propagace a prodej vzdělávacích akcí  Bezhotovostní platby za libovolné.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
PPF Úvodní informace o organizaci a průběhu studia.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Knihovny vzdělávají, aneb senioři v lavicích
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Akademie třetího věku. 1.Základní kurz V průběhu 4 semestrů poznávání regionu poznávání regionu průřez historií od antiky po současnost průřez historií.
 University of Northern Colorado jarní semestr 2014 Ivo Strejček.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Ing. Dominika Prchlíková
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Kurzy informační gramotnosti Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar Čerňová Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar.
Úvod Proč studovat informatiku?
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Délka trvání: 2 roky (4 semestry) Charakteristika kurzu: kombinace kontaktní výuky a samostudia.
Podpora informačního vzdělávání na ČZU v Praze: výsledky grantu PhDr. Hana Landová SIC ČZU v Praze IVIG 2005, Praha, 22.září.
Distanční kurz Základy fyziky v kombinované formě studia J. Kopečný, M. Kopečná, H. Tomečková, J. Trojková VŠB -Technická univerzita Ostrava,
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/8.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows – kombinované studium Osnovy předmětu a koncepce výuky Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Komunitní role knihoven. Komunití role knihoven je důležitá součást systému knihoven Koncepce rozvoje knihoven Priorita C -9, 10.
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Úvod Proč studovat informatiku?
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Informační vzdělávání: téma pro adepty knihovnictví na ÚISK FF UK Hana Landová ÚISK FF UK & ČZU v Praze IVIG 2006,
Informační systémy na FHS UK
Aspekty seniorského vzdělávání na MZLU v Brně Konference AU3V, Kostelec u Zlína, 26. – Veronika Vejrostová, ICV MZLU v Brně.
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Základy matematiky Matematická analýza 2 kurz distančního vzdělávání na MFF UK Prof. RNDr. Miroslav Hušek, DrSc. Doc. RNDr. Pavel Pyrih, CSc. KMA.
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Univerzita třetího věku v regionech Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Informační a poradenské centrum PEF.
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
1 Virtuální Univerzita třetího věku Seniorské vzdělávání přichází prostřednictvím ICT do regionů Praha, 5. listopadu 2013 Ing. Klára Nehodová Provozně.
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
1 Virtuální Univerzita třetího věku. 2 Seniorské vzdělávání Univerzita třetího věku (U3V) je součást Celoživotního vzdělávání, organizované veřejnými.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Realizace projektu Volba budoucího povolání žáků Libereckého kraje Prášek Václav, manažer projektu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
Úvodní informace o organizaci a průběhu studia
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach.
Pracovní skupina Vzdělávání
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach.
Virtuální Univerzita třetího věku v regionech
Zápis do 1. ročníku BSP kombinované studium
Při technické univerzitě v Liberci
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Třinecká obchodní akademie
Úvodní informace o organizaci a průběhu studia
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Virtuální Univerzita třetího věku (nejen) v Městské knihovně Semily Alena Matěchová Městská knihovna Semily Tyršova 49, Semily 1

PROČ „virtuální“? forma vzdálené výuky kurzy jsou předtočené přednášky online testy online samostudium 2

PROČ právě VU3V levné, dobré řešení pro knihovny dostupné (kdykoliv a kdekoliv) podporující PC gramotnost repetitio mater studiorum 3

CO potřebujeme vhodná místnost s projektorem, plátnem a ozvučením počítač dobré připojení k internetu potenciální studenty 4

5

Začínáme … kontaktovat Českou zemědělskou univerzitu, která je garantem VU3V založení konzultačního střediska (KS) určení kontaktní osoby informační kampaň – nábor studentů 6

KDO může studovat osoby se statutem důchodce invalidní důchodce bez rozdílu věku osoby 50+ v době studia nezaměstnané 7

Student je účastníkem CŽV PEF ČZU v Praze po vyplnění přihlášky obdrží svůj login a heslo po 1. semestru obdrží „index“ 8

9

POVINNOSTI studenta vyplnění přihlášky uhrazení poplatku min. 80% účast na společné výuce online testy po každé přednášce 10

Studium - Kurzy Astronomie Kouzelná geometrie Genealogie Etika Barokní architektura v Čechách Evropské kulturní hodnoty... a mnohé další 11

Studium - Kurzy setkání 1 x za 14 dní, celkem 6x každý student má osobní LOGIN tím se přihlašuje na studijním portále 12

Ukončení semestru/studia závěrečný seminář promoce „besídky“ studijní výlety 13

Studijní výlet na Kuks 14

Studijní výlet do PS 15

16

Promoce Studium cyklu „Svět okolo nás“ trvá individuálních 6 semestrů Promoce se koná v aule ČZU v Praze Po ukončení cyklu (promoci) může student pokračovat v dalším 6 semestrálním cyklu, s nabídkou jiných kurzů 17

18 Promoce

19

20

21 Námi vytvořený web pro studenty VU3V v Semilech

Naše zkušenosti studenti se velmi rychle sžívají s novým způsobem studia a vzdělávání „začátečníci“ se přestali obávat práce s počítačem dobrovolně si vícekrát vypracovávají testy k přednáškám (spokojeni jsou až s výsledkem 9 – 10 bodů) přednášená témata zavedla studenty i k dalšímu sebevzdělávání 22

VU3V v knihovnách LB kraje – právě končící semestr Česká Lípa Dějiny odívání II – 13 studentů Baroko – 12 studentů Jablonec nad Nisou Umění rané renesance v Itálii – 15 studentů 23

Liberec Genealogie – 25 studentů Umění rané renesance v Itálii – 13 studentů Semily Genealogie – 36 studentů Léčivé houby – 21 studentů Turnov Genealogie – 19 studentů Dějiny oděvní kultury III – 14 studentů 24

VU3V v celé ČR 25

26

27 Další, prosím?

Děkuji za pozornost Alena Matěchová 28