Informatika a výpočetní technika. Výuka výpočetní techniky v nižším gymnáziu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„P ř írodov ě dné a technické vzd ě lávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Kroužky pořádané SPŠ, Ústí nad Labem, Resslova 5, p. o.
Advertisements

Videopostcard from my town Mezipředmětový soutěžní projekt 9.B.
Metodické odpoledne s Baltíky programování (nejen) na 1. stupni ZŠ
Začínáme s LEGO MindStorms
mindstorms.lego.com Projekt „Aplikovaná robotika“ financovaný z grantového programu.
Lego Mindstorms Martin Flusser.
Barbora Št ě pánková 3.A b ř ezen  Třídy na gymnáziu  Úspěchy našich studentů  Porovnání paralelních tříd.
Využití počítačových sítí ve výuce & SIPVZ (nejen)
SYSTÉM POČÍTAČEM PODPOROVANÝCH EXPERIMENTŮ KE ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOL.
Nejlepších 10 maturantů 2014.
Prezentace školy.
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_525.
Věda pro život, život pro vědu Projekt reg. č. CZ 1.07/2.3.00/ Josef Beneš.
Gymnázium, České Budějovice, Česká 64
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Časová složitost algoritmů, řazení a vyhledávání
Techmania Talent. 2 Hledáme právě Vás Dokážete se poprat se zodpovědností? ??? Dřímá ve Vás zájem o robotiku či IT? ??? Máte nápady a toužíte se zabývat.
Svět algoritmizace a programování na českých školách (ZŠ a SŠ) Jde o tradiční oblast, která by měla být vyučována na středních školách (řešení problémů.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Inovace roku Výukový systém Merkur robotika kolem nás.
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
Realizované aktivity v roce 2013 Komise pro technické vzdělávání Sekce Marketing Ing. Pavel Duchek.
Projekty podporující přírodní vědy a moderní výuku koordinované European Schoolnet, naše škola je pilotní školou projektů:
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
15. ročník mezinárodní soutěže studentů středních technických škol v iDESIGN technologiích. se uskuteční v termínu 20. a
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření Duben 2013.
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ PODMÍNĚNÝ PŘÍKAZ – PŘEVOD ČASOVÉHO ÚDAJE Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
České vysoké učení technické Fakulta elektrotechnická Datové typy, výrazy vstup, výstup Jazyk JAVA A0B36PRI - PROGRAMOVÁN Í v1.02.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A 29. DUBNA 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
Možnosti seberealizace v odborných soutěžích Patrik Čermák.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Počítačové laboratoře bez tajemství aneb naučme se učit algoritmizaci a programování s využitím robotů CZ.1.07/1.3.12/ „Tento projekt je spolufinancován.
Zadání: Seznámení s programovacím prostředím pro děti Baltík
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
NOVINKA BOMBA PRO ABSOLVENTY STROJNÍCH A ELEKTROTECHNICKÝCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL studijní obor „Inteligentní systémy s roboty“
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Prezentace den otevřených dveří 2016 prezentace den otevřených dveří 2016
Jednočipové počítače v robotických systémech Vypracoval: Ing. Jaroslav Chlubný Kód prezentace: OPVK-TBdV-AUTOROB-ME-3-JCP-JCH-001 Technologie budoucnosti.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Interkomunikační adresní systém.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiáluvy_32_INOVACE_inf3_prg10 Označení materiáluprg10_vyvoj_diagram.pptx Název školyGymnázium Kladno.
DidactIG 2016STRANA 1 Možné přístupy k výuce dětských programovacích jazyků Jindra Drábková Katedra aplikované matematiky FP TUL.
Prezentace den otevřených dveří 2015 prezentace den otevřených dveří 2015
MATEMATIKA Radost z uvažování a z chápání je nejkrásnějším darem přírody. Albert Einstein.
PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM 2016/2017
„Příroda“ v roce 2016.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Algoritmizace – základní pojmy
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Vědní obory zabývající se informacemi
Domov, obec, stát, světadíl
ČESKÁ REPUBLIKA - KRAJE
Prírodovedecká fakulta
ROBOTTRANSFÉR Mgr. Kateřina Hořejší.
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Při technické univerzitě v Liberci
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Stavíme hrady Vnímání.
prezentace den otevřených dveří 2019
Zapojíte se letos se svou akcí i Vy?
Továrna na sny nebo na roboty?
Transkript prezentace:

Informatika a výpočetní technika

Výuka výpočetní techniky v nižším gymnáziu

Výuka výpočetní techniky ve vyšším gymnáziu

Nepovinné předměty z oblasti výpočetní techniky: Algoritmy a základy programování pro začátečníky (výuka programovacího jazyka Baltie – od primy) Algoritmy a základy programování pro pokročilé Programování v C# (věkově neomezeno) Robotika (stavba robotů ze stavebnic Lega a jejich programování - věkově neomezeno)

Výuka nepovinného programování a algoritmů v nižším gymnáziu Studenti primy a sekundy při výuce programovacího jazyka Baltík

Nepovinný předmět: robotika Studenti sestavují roboty ze stavebnic Lega a sami je programují

Úspěchy našich studentů v oblasti výpočetní techniky Václav Rozhoň: Talent jihočeského kraje pro rok 2014 v technické kategorii 3. místo v mezinárodní informatické olympiádě (Kazachstán 2015) Cena nadačního fondu J. Heyrovského za rok 2015 Martin Rameš: 3. místo v mezinárodní soutěži „Programování Baltie 2014“ 5. místo v mezinárodní soutěži „Programování Baltie 2015“ (Polská republika)