Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MATEMATIKA Radost z uvažování a z chápání je nejkrásnějším darem přírody. Albert Einstein.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MATEMATIKA Radost z uvažování a z chápání je nejkrásnějším darem přírody. Albert Einstein."— Transkript prezentace:

1 MATEMATIKA Radost z uvažování a z chápání je nejkrásnějším darem přírody. Albert Einstein

2 Učební plán Předmět 1.G 2.G 3.G 4.G Počet hodin celkem Matematika 3/1
14 Finanční gramotnost - 1/1 1 Seminář z matematiky 2 3 5

3 Rozdělení učiva matematiky
Základní poznatky z matematiky Rovnice a nerovnice Planimetrie Funkce Komplexní čísla Stereometrie Analytická geometrie Posloupnosti a řady Kombinatorika a pravděpodobnost Diferenciální a integrální počet

4 Vzdělávací materiály Matematika pro gymnázia - nakladatelství Prometheus: BUŠEK, Ivan a Emil CALDA. Základní poznatky z matematiky. CHARVÁT, Jura, Jaroslav ZHOUF a Leo BOČEK. Rovnice a nerovnice. POMYKALOVÁ, Eva. Planimetrie. ODVÁRKO, Oldřich. Funkce. CALDA, Emil. Komplexní čísla. POMYKALOVÁ, Eva. Stereometrie. KOČANDRLE, Milan a Leo BOČEK. Analytická geometrie. ODVÁRKO, Oldřich. Goniometrie. CALDA, Emil a Václav DUPAČ. Kombinatorika, pravděpodobnost, statistika. ODVÁRKO, Oldřich. Posloupnosti a řady. HRUBÝ, Dag a Josef KUBÁT. Diferenciální a integrální počet.

5 Vzdělávací materiály Sbírka úloh pro gymnázia - nakladatelství Prometheus: JANEČEK, František. Sbírka úloh z matematiky pro střední školy: výrazy, rovnice, nerovnice a jejich soustavy. ODVÁRKO, Oldřich. Sbírka úloh z matematiky pro gymnázia - Funkce. ODVÁRKO, Oldřich. Sbírka úloh z matematiky pro gymnázia - Goniometrie. BUŠEK, Ivan. Sbírka úloh z matematiky pro gymnázia - Analytická geometrie. ODVÁRKO, Oldřich. Sbírka úloh z matematiky pro gymnázia - Posloupnosti a řady. HRUBÝ, Dag. Matematická cvičení pro střední školy. PETÁKOVÁ, Jindra. Matematika - příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. ODVÁRKO, Oldřich. Úlohy z finanční matematiky pro střední školy.

6 Vyučující Mgr. Renata Kamlerová Mgr. Michal Botek RNDr. Eva Cepková
předsedkyně předmětové komise matematiky, fyziky a informatiky aprobace: matematika – fyzika Mgr. Michal Botek aprobace: matematika - informatika RNDr. Eva Cepková aprobace: matematika – biologie Mgr. Ondřej Kašpar Mgr. Jana Strnadová Mgr. Irena Sucháčková aprobace: matematika - biologie

7 Olympiády a soutěže

8 Logická olympiáda Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování.

9

10 Matematická olympiáda
kategorie A (3.a 4. ročníky), B (2. ročník) a C (1. ročník)

11 Matematický klokan Mezinárodní soutěž Matematický klokan vznikla přibližně v roce 1980 v Austrálii a od roku 1991 se rozšířila do zemí Evropy. Dnes se již této soutěže účastní na dva a tři čtvrtě milionu soutěžících ze 30 zemí našeho kontinentu sdružených v asociaci Klokan bez hranic, jejíž koordinační centrum je v Paříži.

12

13 Finanční gramotnost Cílem soutěže je naučit finanční gramotnost žáky základních škol a žáky středních škol. Finanční gramotnost je stále nejúčinnější prevencí proti předlužení a sociálnímu vyloučení a učí děti i dospělé finančně zabezpečit sebe a svoji rodinu a plnohodnotně rozvíjet svůj osobní život.

14

15 Přírodovědný klokan Soutěž Přírodovědný klokan vznikla v roce Cílem soutěže je popularizovat přírodovědné a technické obory, vzbuzovat a podporovat zájem studentů o tyto předměty, prezentovat jejich zajímavost a užitečnost.

16

17 Genius Logicus Mezinárodní logická soutěž GENIUS LOGICUS probíhá v 17 zemích světa. Obsahem soutěže je řešení logických úloh, hlavolamů a rébusů, které jsou koncipovány tak, aby procvičily přirozený intelekt žáků a jejich kombinační schopnosti.

18 Matematici jsou jako Francouzi
Matematici jsou jako Francouzi. Cokoliv jim řeknete, přeloží si do vlastního jazyka, takže to okamžitě znamená něco úplně jiného. Johann Wolfgang Goethe 


Stáhnout ppt "MATEMATIKA Radost z uvažování a z chápání je nejkrásnějším darem přírody. Albert Einstein."

Podobné prezentace


Reklamy Google