K NIHOVNA KDS Proč jít nebo nejít do Evergreenu. K NIHOVNA KDS Katolický domov studujících – domov mládeže a školní jídelna cca 4.150 svazků pro žáky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Akviziční seminář Havlíčkův Brod října 2004 Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Seriály v Souborném katalogu ČR.
MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Doporučená literatura ve IS/Stag M.Faitová, Univerzitní knihovna tel. (37763)7700.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Přechod na verzi 18 systému Aleph – školení klienta.
E-knihy III, Národní technická knihovna E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík.
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Seriály v souborném katalogu ČR Dana Vyorálková. Testovací import import báze ZP – kontrola na UNIMARC a duplicity – opravy –chybných sigel –chybně uvedených.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
MěVG Klobouky u Brna.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, ADRESÁŘ knihoven muzeí a galerií ČR Praha, Národní knihovna ČR s.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
 knihovny se výrazně podílejí na snížení dopadu digitální propasti (digital divide), který existuje mezi těmi, kteří mají, a těmi, kteří nemají přístup.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Informační blok k předmětu Jazykový projev (2012/13)
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Čtenáři a čtení v ČR (2007) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Interní knihovní systém Závěrečná prezentace aneb máte toho půl míče?
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
VYHLEDÁVÁNÍ V GUI Uchování rešeršních termínů Selekční termíny, zadané uživateli v GUI ve funkci Hledání (Find) nebyly při přechodu na jinou bázi zachovávány.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Souborný katalog ČR v roce 2013 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Průzkum spokojenosti pracovníků Národní lékařské knihovny se systémem DAWINCI Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Ondřej Horsák
Skenování obálek a obsahů v praxi NK ČR Seminář účastníků SK ČR,
Knihovna statistika Uživatelé knihovny.
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková červen 2009.
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) po roce
Digitalizace v krajské knihovně (SVK HK)
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Souborný katalog ČR Seriály
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
Transkript prezentace:

K NIHOVNA KDS Proč jít nebo nejít do Evergreenu

K NIHOVNA KDS Katolický domov studujících – domov mládeže a školní jídelna cca svazků pro žáky SŠ a studenty VOŠ beletrie – povinná četba k maturitě

C ESTA K E VERGREENU spolupráce s knihovnou Jabok knihovnický program cca Kč Evergreen prozatím nedoporučen konference o Evergreenu loni nedůvěra, obavy _________________________________________ návrh konsorcia s Knihovnou Jabok smlouva s Jabokem

P LÁN školení: dvě až tři žádost o Siglu generování čárových kódů personál: jeden zaměstnanec + dva brigádníci o letních prázdninách čas: červenec – prosinec: překlopení knih do Evergreenu rychlost: jeden člověk 1 kniha za 15 minut/ 32 knih za den = během letních prázdnin snad beletrie půjčování: během září půjčování beletrie v Evergreenu, odbornou literaturu postupně do Vánoc překlopit

P RŮBĚH školení: první pro vhled do knihovnictví, druhé o překlápění knih dvojím způsobem, třetí o půjčování knih + generování čárových kódů zacvičování – cvičná/ostrá verze Evergreenu personál: jeden zaměstnanec + 2 střídající se brigádníci jen v červenci čas: červenec, v srpnu jen špatně dohledatelné knihy rychlost: jeden člověk cca 100 knih za den = během července téměř celá knihovna překlopena půjčování: v 19 hodin půjčujeme v Evergreenu

P ŘEKLOPENÍ KNIH hledání knihy v databázích knihoven NK a Jaboku 1. způsob: kniha je v knihovně Jabok, připsání Sigly naší knihovny, přiřazení signatury (MDT + začáteční písmena jména autora), nalepení čárového kódu 2. způsob: kniha není v knihovně Jabok, stáhnutí zápisu knihy z NK, přepsání Sigly naší knihovny, přiřazení signatury (MDT + začáteční písmena jména autora), nalepení čárového kódu 3. způsob: náročné dohledávání v srpnu

P ROBLÉMY A OBTÍŽE VYHLEDÁVÁNÍ A JEJICH ŘEŠENÍ výpadky databáze Národní knihovny vyhledávání knih v databázi – postupně autor, datum vydání a vydavatelství chyby v záznamech – překlepy naše, v NK, chybějící slova,… odložení knih na později – detektivní pátrání (oříškem byl samizdat) nepodařilo se dohledat pouze cca 10knih

A CO JEŠTĚ podpora a pomoc na telefonu i mailu dokuwiki - nápověda nastavení výpůjčních pravidel: skupiny čtenářů, počet výpůjček najednou, délka výpůjční doby, počet prodloužení, povinné datum k vrácení estetická podoba stránek (stejné barevné provedení jako web KDS) instalace čtečky ____________________________________ průkazky studentek s čárovým kódem čtenáře oprava přírůstků podle seznamu exemplářů

P ŘEKVAPENÍ A RADOST Z PRÁCE krátký čas jednoduchost a přehlednost Evergreenu – pro běžné uživatele spokojenost děvčat i vychovatelek šetření silami přehlednost v knihovně úžasná spolupráce mezi paní Evou a KDS radost z toho, že to nebylo plýtvání silami